iPon Hírek

ASUS: HDMI-t VGA-ból

Dátum | 2008. 03. 26.
Szerző | Freeman07
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS bemutatta Splendid HD1elnevezésű különleges bővítőkártyáját, ami nagyon jól jöhet csak VGA-kimenettel rendelkező számítógépeknek.

Az utóbbi egy évben az ASUS számtalan érdekes termékkel állt elő. Gondoljunk csak az egész alsókategóriás notebook piacot megrengető Eee PC-re, vagy az alacsony árú, de nagy teljesítményű Xonar hangkártyákra.


A vállalat legújabb fejlesztése a Splendid HD1 Video Enchance kártya, ami most került bemutatásra. A nyilatkozat alapján a termék képes a hagyományos VGA-kimenetet felfejleszteni valódi HDMI-vé. A kártya a képek alapján PCI Express foglalatba való és két DVI-porttal rendelkezik, amiből az egyik átalakítható HDMI-vé egy adapterrel.

A kártya képes teljes 1080p-felbontású filmek kivezetésére, amiket többféle felhasználásra lehet optimalizálni. Fotó módban például növeli a színek erejét és a kontrasztot. A második mód a videó mód, amit filmnézésre találtak ki. Ez csökkenti az LCD-kijelzőknél tapasztalható elmosódást, valamint növeli a színmélységet és kontrasztot. Az utolsó mód pedig a játékmód.

A vállalat egyelőre nem közölt árat és piacra kerülési időpontot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!