iPon Hírek

ASUS HTPC alaplapok dinamikus hangzással

Dátum | 2009. 08. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS műhelyében egy pillanatra sem áll meg az élet: a gyártó néhány napja egy új EeeTop PC sorozatot mutatott be, most pedig szintén újdonságokkal jelentkezik, ám ezúttal már a HTPC építők és azon belül is a minőségi hangzásvilágot kereső felhasználók táborát veszik célba. Az Absolute Pitch termékcsaládban első körben összesen két darab termék kap helyet, amelyek az AMD friss, 785G kódnévvel ellátott integrált videó vezérlős lapkakészlete köré épülnek.


A két termék az M4A785G HTPC/RC és az M4A785G HTPC típusjelzéseket viselik és rendelkeznek három különleges technológia támogatásával, amelyek sorrendben a DTS Surround Sensation UltraPC, az ENVY HD és a BD 192/24-es elnevezéseket kapták, használatuk a VIA hangvezérlőjével lehetséges. A felsoroltak közül a DTS Surround Sensation UltraPC eljárás tisztább hangzást biztosít és javítja a beszéd minőségét, valamint teltebb mélyhangokat kínál és dinamikussá teszi a hangzást. A technológia sajátossága, hogy kitágítja a zenei színpadot, így a minőség- és dinamika javító eljárásoknak köszönhetően lebilincselő élményben lehet részük a felhasználóknak. Az ENVY HD csúcskategóriás 10 csatornás audió feldolgozást kínál, ami eddig csak a gyártó felsőkategóriás hangkártyáinál volt elérhető. Az ENVY HD vezérléséhez professzionális grafikus kezelőfelület is tartozik. A BD 192/24 technológia a Blu-ray lemezek lejátszásakor jut fontos szerephez: az eljárás segítségével 192 kHz-es mintavételi frekvencia mellett 24-bites audió kimenetet és dinamikus hangzást garantál, amelyet korábban csak mozi környezetben lehetett élvezni. Az alaplapok hátlapi csatlakozói között két darab aranyozott RCA kimenet, valamint egy optikai audió kimenet is jelen van. Az új alaplapok a 10 csatornás audió kimenetnek és a professzionális hangzásvilágnak, amelynek köszönhetően az összes magas és mélyhang tökéletes minőségben élvezhető, első osztályú megoldásnak számítanak a DIY HTPC piacon - állítja a gyártó.A különleges audió támogatások mellett essen pár szó az alaplapok egyéb specifikációiról is. A két újdonság egyaránt Socket AM2+-os processzorfoglalattal van ellátva, de természetesen a Socket AM3-as központi egységekkel is megbírkóznak. A termékek négy darab, maximum DDR2-1200 MHz-es memória modulokat támogató DIMM slottal vannak ellátva, amelyekben 16 GB-nyi rendszermemóriát helyezhetünk el. Az integrált videó vezérlő szerepét egy Radeon HD 4200-as modell tölti be, de természetesen ezt gond nélkül leválthatjuk erősebb videokártyára is, ugyanis a termékeken egy darab PCI Express x16-os bővítőhely szintén jelen van. Az alaplapok egy darab eSATA és 5 darab SATA 3 Gbps-os porttal, valamint Gigabites Ethernet csatlakozóval is fel vannak szerelve. A két modell között egyetlen lényeges különbség van: az M4A785G HPC/RC változathoz a gyártó távirányítót is mellékel a kényelmesebb használat érdekében.


Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, árukkal kapcsolatban egyelőre nincsenek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. pluto
2009.08.28. 20:22
VISSZA A HIRHEZ

A távirányító sztem nagyon hasznos. Így lesz HTPC.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. systexas
2009.08.28. 22:02
sokkal többre megy az ember egy sima lappal és egy xonar dx-el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hofmann
2009.08.28. 22:06
http://prohardver.hu/hir/audiofilek_keszit...ot_az_asus.html

"Az első a jól ismert DTS hangélményt próbája előcsalogatni akár meglévő 2.1-es hangrendszerünkből is."

jó vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pszab2
2009.08.28. 22:37
Csak az maradt le, hogy milyen méretű e alaplap......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hunmyke
2009.08.28. 22:48
pszab2, én micro ATX-nek nézem, legalábbis a 4 foglalat miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. adam0205
2009.08.29. 12:38
hofman: Miért lenne vicc, már évek óta létezik VSS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hofmann
2009.08.30. 10:54
adam0205: tök mind1. 2.1 csatornás hangélményt ne illessünk már "dts" névvel, jelzővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2009.08.30. 11:03
A DTS, vagyis Digital Theatre System ... sztem nyugodtan. Jó szélessávú minőségi 2.1 -el ...


3D-s hangzás egyetlen hangszóróval ?A sonic emotion svájci vállalat először a berlini IFA híradástechnikai kiállításon mutatja majd be innovatív 3D-s audiotechnológiáját.A sonic emotion munkatársai egy olyan házi szórakoztatórendszert fejlesztettek ki, amely a világon egyedülálló hangzást produkál. A zürichi cég az elmúlt hat esztendőben elsősorban aulák, színház- és koncerttermek hangzástechnikai megoldásokkal való felszerelésével foglalkozott és az eközben szerzett tapasztalatokat egy új technológia formájában akarja megosztani a felhasználókkal."A 3D-s audiotechnológiánknak köszönhetően lehetővé válik, hogy egy teremben a hangzást úgy jelenítsük meg, hogy egy teljesen természetes környezet illúzióját keltsük. S mindezt ráadásul egyetlen eszközzel érhetjük el. A hagyományos 5.1-es Surround Sound rendszerekhez képest az a technológia legnagyobb előnye, hogy a hallgatók a teremben elfoglalt pozícióiktól függetlenül a 3D-s hangzás élményében részesülhetnek. Az új készülék lelke az általunk megalkotott különleges zenei processzor. Ennek felhasználásával a különböző vállalatok, például a Scott képesek arra, hogy az új technológián alapuló termékeket dobjanak a piacra" - jelentette ki Matthias Rosenthal, a sonic emotion vezető technológiai fejlesztője.


A Yamaha korábban már próbálkozott egy hasonló eszköz kifejlesztésével. Ez volt az IntelliBeam technológián alapuló Digital Sound Projektor virtuális 5.1-es Surround Sound rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hofmann
2009.08.30. 12:03
sonic emotion wave 360 cikk hogy jön az én hsz-hoz? se 5.1-et sem dts nem tud csak virtual 3d hangzás.

2.1 csatornával büdös életben nem fogja azt vissza adni mint egy 5.1, 6.1 dts rendszer.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. eteke
2009.08.31. 22:10
Egy fülessel, ahol pontosan ismerjük a 2 fül és a 2 hangszóró helyét, ott lehet olyan hangzást előállítani, ami a fület becsapva 5.1-nek fog tűnni. Mivel legtöbbünknek csak 2 füle van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!