iPon Hírek

ASUS: Két taggal bővült a ZenPad 10 termékvonal

Dátum | 2017. 05. 31.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS két új ZenPad 10 táblagépet is előhúzott a kalapból, de ezek valójában szinte teljesen megegyeznek egymással, még a külsejük és a hozzájuk készített kiegészítők is egyformák lettek. A ZenPad 10 név alatt már egészen sok tablet került a boltokba, így az újdonságokat a Z301MFL és a Z301ML típusazonosítók alapján lehet majd pontosan behatárolni.
A táblapáros 10,1 hüvelykes megjelenítőre épül, és az egyik lényeges különbség a felek között a felbontásban fedezhető fel. Míg a ZenPad 10 Z301ML esetében be kell érni 1280 x 800 képponttal, addig a Z301MFL modell felületét már 1920 x 1200 pixel népesíti be. Erre az eltérésre utal a névben az F, ami a FullHD rövidítéséből jön. Teljesen laminált, 10 pontos érintést érzékelni képes panelekről beszélhetünk, amik IPS technológiával dolgoznak a megfelelő képminőség eléréséért. A szerkezetek frontjára egy 2 megapixeles kamera került, a hátoldalukon pedig 5 MPixeles képalkotó fedezhető fel. Alkalomadtán jól jön az elülső képalkotó videocsevegések lebonyolításakor barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal, a főkamera pedig végszükség esetén kerülhet képbe, ha az embernél még mobil sincs – a fényviszonyok romlásával a képminőség is egyre rosszabb lesz, mivel LED-es villanója nincs egyik táblának sem.
A Z301MFL a MediaTek MT8735A központi chipre épül, míg a szerényebb masinánál be kell érni az MT8735W lapkával, amit szintén a MediaTek szállít az ASUS számára. Egyaránt négymagosak ezek a lapkák, és mindkettő azonos architektúrát vonultat fel, de az órajelekben már van eltérés, hiszen a Cortex-A53 kvartett az előbbiben akár 1,45 GHz-ig skálázódhat, míg az utóbbinak 1,3 GHz jelenti a plafont. IGP-ből mind a kettőben Mali-T720 MP2-vel lehet számolni. Az ASUS elérhetővé teszi a gépeket 2 GB RAM-mal és 16 gigás tárhellyel, 3 GB memóriával és 32 GB-os kapacitással, valamint lesz még egy 3 GB-nyi RAM-ot kínáló konfiguráció, ahol már 64 GB-ra lett szabva a háttértár. Ebből a három felállásból lehet majd választani. A Bluetooth és a Wi-Fi támogatás mellett ezek a gépek 4G LTE modemmel is meg lettek toldva, így menet közben is biztos kapcsolatot nyújthatnak.
A sztereó hangszóróik előre tekintenek, ezek a kijelző felett lettek elhelyezve – így nem lesznek útban a kezeknek –, és megkapták a Sonic Master technológiát. Az Android 7.0 operációs rendszerrel jönnek az eszközök, melyre az ASUS a saját, végletekig letisztult grafikus felhasználói felületét húzza rá. A táblagépek fémből készültek és szürke, kék, illetve fehér színben lesznek elérhetőek. A két új ZenPad 10 modell 251,77 x 172,17 x 8,95 milliméteres házban lakik, és még a masinák tömege is azonos az ASUS honlapján fellelhető adatok alapján, mindketten 490 grammot nyomnak. C-típusú USB csatlakozó került a peremükre. Mindketten 18 Wh-s teljesítményű telepből táplálkoznak, de a gyengébb hardver révén a Z301ML 13 órát is kibírhat egy töltéssel, míg a Z301MFL „csak” 10 órás üzemidőt vetít előre.
Az ASUS gondolt a kiegészítőkre is. A készülékek kaptak olyan tokot (ZenPad 10 TriCover), amit állvánnyá lehet alakítani egy egyszerű mozdulattal, hordozás közben pedig megfelelő védelmet nyújt a megjelenítőnek. Illetve egy Bluetooth kapcsolattal dolgozó gombsor is felbukkant, ami ASUS Mobile Dock néven fut. Ebbe bele lehet állítani a tableteket, hogy kényelmesebb legyen használni, de akár 10 méteres távolságból is megfelelően üzemelnek.
Az ASUS ZenPad 10 Z301MFL és ZenPad 10 Z301ML páros árazásával és megjelenésével kapcsolatban semmilyen információt nem kaptunk. A képességeik alapján valószínűleg még a komolyabb eszközt sem méri majd túl drágán a vállalat, és remélhetőleg a következő hetekben befuthatnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!