iPon Hírek

ASUS Miracast Dongle: vezeték nélküli tartalomtovábbítás, egyszerűen

Dátum | 2013. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS Miracast Dongle névre hallgató megoldása egy ötletes kiegészítő, amit az adott HD TV szabad HDMI portjához kell csatlakoztatni, majd USB-s tápellátást biztosítva neki azonnal nekiláthatunk a különböző tartalmak megtekintésének: ezek vezeték nélkül érkezhetnek a különböző mobil eszközökről, azaz az okostelefonokról és a táblagépekről. A termék jóvoltából kényelmesen lehet HD televízióra továbbítani a fotókat, a videókat, sőt, akár még a mobil eszközön futó játék képét is, így újszerű játékélményhez juthatunk.

Az ASUS Miracast Dongle, ahogy az a nevéből is kiderül, a Miracast technológiát veti be a különböző tartalmak vezeték nélküli továbbításához. Az ASUS újdonsága 111 milliméter hosszú, 32 milliméter széles és 11 milliméter vastag, tömege pedig mindössze 35 gramm. Az apró kiegészítő akár 1920 x 1080 pixeles felbontásban is képes a különböző tartalmak vezeték nélküli fogadására, ehhez pedig kétsávos 802.11 a/b/g/n kapcsolatot használ. A kétsávos WiFi előnye, hogy stabilabb jelátvitelt biztosít, ha az adott szobában több WiFi hálózat/eszköz üzemel.
Jó hír, hogy az ASUS szoftvere akkor is folytatja a tartalomtovábbítást, ha a forráseszközön éppen másik alkalmazásra váltunk - például azért, mert meg szeretnénk nézni a leveleinket -, illetve akkor sem szakad meg a lejátszás, ha az adott eszköz kijelzője energiamegtakarítás céljából kikapcsol. Az örömbe azért egy pici üröm is vegyül, ugyanis az ASUS Miracast Dongle a hivatalos weboldal szerint csak néhány ASUS termékkel kompatibilis - ezek listáját az alábbi felsorolás tartalmazza: Az újdonság várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkezett hivatalos információ, de a Talk Android értesülései szerint 100 dollár körüli árra kell felkészülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Merwenus
2013.11.18. 10:28
Ezt az új TVk és új telefonok alapból tudják, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2013.11.18. 10:50
Ez tök jó ötlet, bár szerintem már mindenkinek régen az eszébe jutott.
Viszont a reklám vicces. Miért egy ilyen kicsi vacak TV-n demózták a dolgot. Bizonyos kameraállásoknál alig volt nagyobb, mint maga a tablet.
Ezt jobb lett volna valami brutálisan nagy TV-n demózni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tormasi
2013.11.18. 11:49
Nekem egy régi (CCFL, HD) LCD TV-m van, de viszonylag új telefonom (PadFone2). Az előbbinél csak ilyen dongle használata esetén működhet, az utóbbinál meg várhatok az Asus-ra, hogy végre túllépjen a 4.1.1-es Android verzión.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hpeter105
2013.11.18. 17:05
kétlem, hogy megnyerte volna a rally-t, abból, ahogy vezetett amúgy j.panzernak van igaza!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!