iPon Hírek

Asus monitorcsalád beépített webkamerával

Dátum | 2008. 02. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS új monitorcsaládot dob piacra, amelynek tagjai beépített webkamerával és beépített mikrofonnal próbálnak kitűnni a többi gyártó termékei közül. Az új család tagjai szélesképernyős kialakítással kerülnek a boltok polcaira. A modellek között 19 hüvelykes, 22 hüvelykes és 24 hüvelykes képátlóval rendelkező példányok egyaránt megtalálhatóak.


A család legnagyobb tagja MK241H típusjelzéssel érkezik, a gyártó a három modell közül talán erre a legbüszkébb. A monitor WUXGA, azaz 1920x1200 pixeles felbontással rendelkezik, a terméket a gyártó HDMI csatlakozóval is felvértezi, így egy kábel segítségével továbbíthatjuk a képet és a hangot egy PlayStation 3-as vagy Xbox 360-as konzol, vagy HD-DVD, illetve Blu-ray lejátszó használatakor. A monitor tetején helyet foglaló webkamera 1,3 megapixeles, segítségével bármilyen operációsrendszeren kezdeményezhetünk videó konferenciát vagy videó hívásokat. A webkamera USB csatlakozón keresztül kapcsolódik a rendszerhez.


A beépített mikrofon és a webkamera használatához nincs szükség driverek használatára, mindössze csatlakoztatni kell a készüléket a kiszemelt konfigurációhoz. Az MK241H modell 450 cd/m2 fényerősséggel és 3000:1 maximális kontrasztaránnyal bír, a monitor paneljének válaszideje 2 ms (GTG).

A 22 hüvelykes szélesképernyős modell csak úgy, mint a család többi tagja, rendelkezik 2 x 2W-os beépített sztereó hangszóróval, valamint beépített webkamerával és mikrofonnal. Ez a modell már "csak" 1680x1050 pixeles natív felbontással bír, a monitor 300cd/m2 fényerővel és 5000:1 maximális kontrasztaránnyal büszkélkedik, az LCD panel ebben az esetben is 2 ms-os válaszidővel bír. Természetesen a 22 hüvelykes modellen is találunk HDMI csatlakozót.

A monitorcsalád tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, ám árukkal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!