iPon Hírek

ASUS P5E64 WS: új X38-as alaplap

Dátum | 2007. 11. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS egy új, X38-as chipszetre épülő alaplappal bővítette kínálatát: a gyártó a P5E64 WS Professional-lel kifejezetten a professzionális pc-s piacot veszi célba. Az újdonság több említésre méltó jó tulajdonsággal rendelkezik: az első és legfontosabb talán az, hogy a deszka négy darab PCIe 2.0 x 16-os portot tartalmaz, így azok számára jó választás lehet a termék, akik több, mint négy monitorral dolgoznak egyszerre. Az alaplap természetesen támogatja a négyutas Crossfire-X technológiát is.


A P564 WS rendelkezik PCI Express switch-csel, így a 32 darab sávot képes négyfelé osztani a PCI E foglalatok között, így a négy PCIE x16-os slot 8x-os módban képes együttműködni. Az alaplapon találunk még egy PCIe x4-es slotot is, amely nem rendelkezik a 2.0-ás szabvány támogatásával, ezen kívül még két darab PCI slottal is fel van vértezve az újdonság. A különlegességek sora még nem ért véget, ugyanis a gyártó egy ún. G.P. Diagnosis kártyával is ellátta az egységet, ez a kártya egy bekapcsoló gombot, egy reset gombot, valamint két darab hétszegmenses kijelzőt tartalmaz,a  kiegészítő az alaplap bal alsó sarkánál található csatlakozóba illeszkedik.


Az alaplap DDR3-1800 MHz-es memóriák fogadására is képes, ám ehhez némi tuningra van szükség. A edszka 4 darab memóriafoglalatot tartalmaz. A hűtésről egy hatékony heat pipe rendszer gondoskodik. Az ASUS a P5E64 WS Professional-t felvértezte az EPU chippel is, ez az egység fejlett energiagazdálkodást alkalmaz, így alacsony terhelésnél, illetve idle módban növeli az energiafelhasználás hatékonyságát, így energiát spórol.

A termék ezeken kívül 12 darab USB 2.0-ás portot, egy optikai kimenettel is rendelkező nyolccsatornás HD audió vezérlőt, valamint két gigabites ethernet portot tartalmaz. Az újdonság várható árával kapcsolatban nem szolgált információkkal az ASUS.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.13. 13:31
vissza a hírhez

Az ASUS egy új, X38-as chipszetre épülő alaplappal bővítette kínálatát: a gyártó a P5E64 WS Professional-lel kifejezetten a professzionális pc-s piacot veszi célba. Az újdonság ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!