iPon Hírek

ASUS R50a: Olcsóbban is drága

Dátum | 2008. 11. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Szép kis gép az ASUS R50a UMPC-je, de az eredeti, $1.839-os ára sokakat elbátortalanított a megvásárlásától, és ez egyáltalán nem is csoda. Jó hír azonban, hogy ezt az áldatlan állapotot felismerve egy forgalmazó már rájött, hogy ideje lekanyarítani az árból egy tisztességes darabot - kerek $440-t.

A megmaradt $1.399-es ár persze olcsónak még mindig nem mondható, főleg a jelenlegi körülmények között, viszont egy Eee PC árával már így is kevesebb. Innentől pedig remélhetőleg már csak idő kérdése, hogy a többi forgalmazó is belevesse magát az árversenybe, aminek a végeredménye idővel már akár egy tényleg megfizethető összeg is lehet.


És hogy mit is kapunk ezért az összegért? Egy 5,8 hüvelykes érintőképernyős, 1,3GHz-es Intel Z520-as processzorral, 1GB RAM-mal és 32GB SSD-vel felvértezett készüléket, ami rendelkezik természetesen WiFi b/g-vel, Bluetooth 2.0+EDR-el, integrált GPS-el és 3,5G-s WWAN modullal. Külső tartozékokként adnak még hozzá összehajtható QWERTY-billentyűzetet, Bluetooth egeret, vetítőt, VGA-kábelt, dobozt, valamint egy külső DVD-írót és egy headsetet is.

Az R50a-ról eddig leginkább csak pozitív kritikák láttak napvilágot; valóban sokmindenre is képes, és az akku-üzemideje is tiszteletreméltó, főleg a vezeték nélküli lehetőségeit figyelembe véve. Ettől függetlenül a kérdés persze még mindig a régi - nevezetesen hogy még ezen az új, alacsonyabb áron sem feltétlenül jelent jobb választást, mint egy netbook+okostelefon kombináció.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Balu92
2008.11.23. 12:04
Hát elég drága.Szerintem nem éri meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.11.23. 16:35
jelentkezz be a fórumba és írj pm-et, elmagyarázom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!