iPon Hírek

ASUS Rampage Extreme: újabb RoG lap

Dátum | 2008. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS eddig megjelent extrém alaplapjai nagy sikert arattak a fanatikus felhasználók és a játékosok körében. A gyártó ezen felbuzdulva hamarosan újabb taggal bővíti RoG (Republic of Gamers, avagy Játékosok Köztársasága) alaplapjainak kínálatát: az új jövevény az Intel X48 Express lapkakészletére épül és a sokat sejtető ASUS Rampage Extreme nevet viseli.
Az ASUS legújabb alaplapja fekete nyomtatott áramköri lappal érkezik (PCB), a termék hűtőalkalmatossága nem mindennapi megoldásokat tartalmaz, ugyanis a léghűtés és a vízhűtés előnyeit egyaránt ki tudja aknázni, ezek a hűtőbordák amellet,t hogy hatékonyak, még dizájnosak is.Az ASUS terméke az összes új- és régi LGA 775-ös tokozással rendelkező processzor fogadására képes, az alaplap 1333 MHz-es és 1600 MHz-es rendszerbusszal áll a processzorok rendelkezésére. A Rampage Extreme alaplap DDR3-as memória foglalatokkal van ellátva, ezen kívül rendelkezik két darab PCIE 2.0 x16-os csatolófelülettel, amelyek Crossfire támogatást is nyújtanak. Az alaplap el van látva az EPU névre hallgató energiatakarékosságért felelős technológiával, emellett 8 darab SATA 3Gbps-os portot és egy eSata csatlakozót is tartalmaz. Az újdonságon két darab Gigabites ethernet csatlakozó található, ám ezen kívül három mikrokapcsolót is elhelyezett a deszkán a gyártó: a bekapcsoló-, a reset és a CMOS Clear gombok mind-mind megtalálhatóak az új alaplapon.Az ASUS termékének megjelenési időpontjával kapcsolatban még nincsenek hivatalos információk, ezzel együtt az alaplap ajánlott végfelhasználói árát is homály fedi. Egy biztos: a különleges lap egyáltalán nem lesz olcsó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bunfi
2008.07.07. 16:28
(Vendég_80_* @ 2008 Jul 7, 13:27) hát az intel skulltrail-je akkor is jobb, hiába ddr3 as ez

a skulltrail jobb? el vagy tévedve. nem jobb sokkal de viszont még ennél a 80-90ks lapnál is sokkal drágább. és még sokat fogyaszt és melegszik is. és ugyan már még a 4 magot sem használja ki sokminden. akkor minek 8? az SLI támogatás nem ér meg ennyi kellemetlenséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.07.07. 18:40
Ezért elmagyarázhatná valaki, hogy mitől Republick of gamers lap, ha "Designed for overclocking"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.07.08. 00:37
Azért dobnak piacra LGA775-ös lapokat, mert szeretnék a a buta lámákról az utolsó bőrt is lehúzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!