iPon Hírek

ASUS Rampage II Extreme

Dátum | 2008. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS hamarosan új alaplapokat dob piacra, amelyek már az Intel új, X58-as lapkakészletével lesznek ellátva és a friss, Socket LGA 1366-os tokozással rendelkező processzorok kezelésére lesznek felkészítve. A gyártó egyik újdonsága kifejezetten a hardcore felhasználói réteget célozza meg: az ASUS Rampage Extreme II-es deszka a Republic of Gamers, azaz a Játékosok Köztársasága névre hallgató alaplap családban foglal helyet.
A termék X58-as északi híddal és ICH10-es déli híddal kerül forgalomba, a képeken látható mintapéldányon még nem a végleges hűtés látható. Az új alaplap 16 fázisú tápellátással fogadja a processzorokat, míg a memória számára 3 fázisú tápellátást biztosít. Az alaplap - mint azt már az elején is mondtuk - Core i7-es processzortámogatással érkezik, a háromcsatornás memóriatámogatás érdekében összesen 6 darab DDR3-as memóriafoglalattal látta el a terméket a gyártó. Az alaplap a bekapcsoló- és reset gombokon kívül néhány további extra gombot is tartalmaz, amelyekkel a vállalat a hardcore overclockerek dolgát kívánja megkönnyíteni, így néhány gombnyomással kihozhatjuk majd a lehető legtöbbet az adott LGA 1366-os processzorból. A mikrokapcsolók közül természetesen a CMOS Clear gomb sem hiányzik, ez az alaplap hátlapi kivezetései között bújik meg.Az újdonság valószínűleg háromutas SLI és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkezik majd. A terméken egyébként hat darab SATA 3,0 Gbps-os port, két gigabites ethernet csatlakozó, ezen kívül FireWire és eSata kimenetek egyaránt lesznek. A csúcskategóriás ASUS alaplap megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de a specifikációkat elnézve, az újdonság szinte biztosan nem lesz olcsó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. szabtam
2008.09.30. 15:00
"Az újdonság valószínűleg háromutas SLI és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkezik majd."

ez komoly?! ha ez igaz, akkor jó kis lap lesz a nagy vga tesztekhez, ahol ati vs nvidia többkártyás összehasonlítások leszenek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. J.o.k.e.r
2008.09.30. 15:05
Igaz. Nézd meg, már a Gigabyte-tól és az MSI-től is kiszivárogtak ilyen lapok. Anno volt korábban hírünk is erről, most nem találtam így hirtelen.

http://ipon.hu/hir/az_msi_x58_as_alaplap_sorozata/4062
http://ipon.hu/hir/x58_as_alaplap_a_gigabyte_muhelyebol/4016
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Alamos
2008.09.30. 16:44
Nah meg tegyük hozzá, hogy a PCI-E 16x-osa is használható PCI-E 1x-esként. Ahogy a Striker II Formula-nak pl. Gondolom erre célzott az illető előttem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.09.30. 18:54
A válasz a hűtőbordában rejlik. Különben a fekete PCI-E 1x-esbe csak hangkártya engedélyezett.
Többibe bármi.
dudika hiába tennének még egy slotot oda, akkor se férne oda semmi a 2 férőhelyes videokártyák miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.10.02. 21:46
visszatértünk ahhoz a problémához, h miért nem csinálnak nagyobb alaplapokat??

nekem tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.10.05. 17:29
illetve az is elég jó +oldás lenne, ha olyan oprendszerek lennének, amelyekkel több alaplapot tudnál összekötni. Úgy értem, h l1en hozzáférése az 1ik alaplapnak a másikon lévő 1ségekhez. Mondjuk ezt most is + lehet csinálni, csak kérdés, h van-e teljesítmény-növekedés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!