iPon Hírek

ASUS RoG ARES III: a limitált példányszámú csúcs VGA

Dátum | 2014. 09. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS egy új, két GPU-val ellátott videokártya-különlegességről rántotta le a leplet, amely a RoG ARES III nevet kapta. A gyárilag folyadékhűtő blokkal érkező két GPU-s csúcskártyán két darab Hawaii GPU található, amelyek természetesen némi tuningon is átestek.
Az új videokártya két darab Hawaii GPU-ja 1030 MHz-es maximális órajelen ketyeg, a 8 GB-nyi, 5 GHz-es effektív órajelen üzemelő fedélzeti memória pedig 2 x 512-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik hozzájuk. Az újdonság a gyári folyadékhűtő blokknak köszönhetően 25%-kal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, mint a referencia Radeon R9 295 X2-es modellek (amik egyébként szintén használnak folyadékhűtést), teljesítményére pedig jellemző, hogy a 3DMark Fire Strike Extreme tesztjében 15%-kal, Battlefield 4 alatt pedig 33%-kal gyorsabb, mint a GeForce GTX Titan Z, ha a felbontás 3840 x 2160 pixel. Az éhes komponensek tápellátásáról DiGi+ VRM áramkör gondoskodik, amely 16 fázisú tápellátást kínál. Az áramellátás a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett három darab nyolctűs PCI Express tápkábelen keresztül valósul meg. A minőségi alkatrészek felhasználásának köszönhetően a tápellátás zaja 30%-kal, az energiahatékonyság pedig 15%-kal javult a 12 fázisú tápellátást használó Radeon R9 295 X2-es referencia modellekéhez képest. Az erős és stabil tápellátás a tuningpotenciálra is jótékonyan hat, így a mellékelt RoG témájú GPU Tweak alkalmazással könnyedén tuningolható a termék. Erre szükség is lehet, mert gyárilag kb. a referencia 295 X2 sebességét hozza. A PCI Express 3.0 x16-os csatolófelülettel ellátott videokártya a gyári folyadékhűtésnek köszönhetően meglehetősen kompakt, így csak egyetlen slotnyi helyet foglal. Videó kimenetei között – a kompakt felépítés miatt – csak egy dual-link DVI, egy HDMI, valamint egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik. Az EK Water Blocks gyártmányú folyadékhűtő blokk szabványos G1/4"-os fittingeket használ, a dobozban pedig a videokártya mellett három darab PCI Express tápkábel, 2 G1/4"-os fitting, valamint egy 8 GB-os RoG pendrive is lapul majd, sőt, az AMD Radeon Gold Reward kupont sem spórolják le. Az egész csomag egy kartondobozban elhelyezett fémkofferben kap helyet.
A RoG ARES III egy különleges videokártya, így csak 500 számozott darab készül belőle, ami akár még a gyűjtők érdeklődését is felkeltheti. Az újdonság várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az azonban nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd. A bejelentés szerint technikailag egyébként egy Radeon R9 290X X2 modellről lesz szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. langward
2014.09.06. 10:49
Valamiért nem jelent meg a címlapon ez a hír. Pedig ez A csúcs VGA!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!