iPon Hírek

ASUS RoG Horus GK2000: egy komoly gamer billentyűzet

Dátum | 2016. 02. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS tarsolyából kipottyant egy új, meglehetősen vagány dizájnnal rendelkező, gazdag felszereltséggel felvértezett gamer billentyűzet, amely a Horus GK2000-es nevet kapta. Az újdonság szálcsiszolt és homokszórt, CNC megmunkálással készített alumínium oldalsó-, illetve felső kerettel érkezik, billentyűi pedig ABS típusú műanyagból készültek és UV Grip bevonatot is kaptak. A billentyűsapkák alatt strapabíró mechanika dolgozik, sőt, még piros ledes világítást is felvonultat a termék – és ez még csak a jéghegy csúcsa!
A Horus GK2000 52,65 centiméter széles, 17 centiméter magas és 4,9 centiméter vastag, tömege pedig 1700 gramm. A termék egy nagyméretű, levehető csuklótámasszal érkezik, a klaviatúra dőlésszöge pedig kényelmesen állítható, hála a kihajtható, két állásban működő lábaknak.
Az újdonság Cherry MX Red típusú mechanikával dolgozik, így a billentyűk lenyomásához 45 gramm erő kifejtésére van szükség. A billentyűk 4 milliméteres úton járnak, de a nyomáspont 2 milliméternél van, élettartamuk pedig az 50 millió leütést is meghaladja. Mivel hamisítatlan gamer billentyűzetről van szó, így 100%-os Anti-Ghosting támogatás jár, így több billentyű lenyomásakor sem kell feldolgozatlan parancstól tartani – az NKRO funkció egyébként szabadon kikapcsolható. A billentyűk mögött piros ledes háttérvilágítás dolgozik, amelynek fényereje módosítható, valamint különböző világítási profilok is rendelkezésre állnak, szám szerint öt. A felhasználó ezeken felül egy további, testreszabott profilt is létrehozhat, az egyes billentyűk háttérvilágítása pedig önállóan ki- bekapcsolható.
A 32-bites MCU és a 4 MB-nyi fedélzeti memória jóvoltából komplex makrók eltárolására ugyancsak van lehetőség: maximum 80 makró parancs hozható létre, amelyek nem csak billentyűzet, hanem egér vagy médiavezérlő funkciókat is tartalmazhatnak. Lehetőség van komplex feladatok egy gombnyomással történő végrehajtására, a makrók pedig maximum 10 fedélzeti profilban tárolhatóak. Ezen felül további profilok is készíthetőek – a profilok PC-ről billentyűzetre, illetve vissza egyaránt gyorsan és könnyedén mozgathatóak.
Az új billentyűzet 104 gombbal, 5 makró billentyűvel, egy ROG gombbal, valamint egy-egy dedikált hangerőszabályzó és fényerőszabályzó görgővel érkezik. A termék 180 centiméter hosszúságú szőtt USB 2.0-s kábelen keresztül csatlakozik az adott számítógéphez, fedélzetén pedig kétportos USB 2.0-s hub is helyet kapott. Extraként audio pass-through funkció is rendelkezésre áll egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet formájában. A mobileszközöket egy levehető támaszték várja, ami a felső keret – vagy ahogy a gyártó fogalmaz, felső szárny szárny – jobb és bal oldalán egyaránt helyet kaphat.
A Horus GK2000 mellé egy neoprén táska is jár, amiben kényelmesen hordozható a billentyűzet, illetve a különböző tartozékok, így a terméket akár LAN partyra is könnyű elvinni. Az ASUS újdonsága rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Gunther
2016.02.08. 19:22
Nekem is hasonló billentyűzetem van, az oldalsó M1,M2,M3,M4 macro gombokat miért nem lehet beállítani játékokban(csak program indításra tudom használni)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. efi99
2016.02.08. 22:40
Az alábbiakat nem sikerült még megoldani 47 évvel a holdraszállás után:
kizárólag nagy méretű enter-gomb alkalmazása,
fokozatmentesen állítható dőlésszög a teljes billentyűzetre,
legalább 3 méteres kábel,
olyan borítás, ami alá nem megy be a por (fenti billentyűzet ennek minősített esete),
normális méretű betűk elhelyezése a billentyűkön,
ergonomikus alj, ha az ember urambocsá nem az asztalra karja tenni,
kb 10-15 db cserélhetű billentyű, hogy ne kelljen 15 nyelvi verziót árulni (ha egyáltalán van más az angolon kívül).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. j.panzer
2016.02.08. 23:02
Wireless Gamer billentyűzet miért nincs?
Ezekbe aztán férne annyi ellem/akksi, hogy 50 évig bírná üzemidővel, még akkor is, ha folyamatosan világítanának a LED-ek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. RampageIV
2016.02.08. 23:20
Köszi J.o.k.e.r, hogy végre megírtad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. BReal efi99
2016.02.08. 23:42
Ezeket majd egy 100e-es billentyűzetbe építik bele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pdx06
2016.02.09. 00:06
Még mindig csak a billentyűzet világításnak látom értelmét. De azt sem 62 millió színben, bőven elég a 4 alapszín plusz a fehér. No meg nem százezrekért. Nem kéne, kinek lenne kedve azon stresszelni hogy jaj egy hajszál hullott bele. Maradok az óccsó világítós biliknél. Úgyis kilőnek multiban a csíterek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. crowly
2016.02.09. 03:56
A világításnak soha nem láttam értelmét. Úgy érzem engem csak zavarna. Miért akarná valaki, hogy játék közben pirosan világítson a billentyűzete? Egyrészt nem azt nézem, másrészt nehogy már egy gamer billentyűzetben a játékra való figyelem elvonására szolgáló giccs legyen a feature

Na és miért nem lehet a gamer billentyűzetekre bal oldalra tenni egy media vezérlőt? (Azért balra mert a jobbom az egéren van) Meg úgy összegében véve 3k huftól felfelé minden billentyűzetre.


10 éve használom ezt a billentyűzetet minden nap. Még egy darab betű nem kopott le róla. Minden gomb tökéletesen működik. 3 ezer forintba került.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. thestock
2016.02.09. 05:24
Ennek olcsónak kell lennie,mivel nem veheti fel a versenyt a többi gámer cuccal. Hogy miért? Hiányzik az RGB LED amivel 16,8 millió színben tud világítani,és össze lehet hangolni minden világítótesttel a lakásban. A tapogatós érintőkijelzős töcspadról nem is beszélve amit az ember laptopon annyira utál,de a gámer billentyűzeten létfontosságú.
Ami viszont zseniális ötlet az a morcos neoprén táska. Megalázó lenne LAN party esetén egy ilyen billentyűzetet a "nagy zöld táskába" beletuszkolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Adzo82
2016.02.09. 06:51
Nálam még mindig a Logitech G510 viszi a prémet a 18 db G billentyűjével! Nem értem, hogy miért nem csinálnak még hasonlót más gyártók. Ráadásul már a G510-t sem lehet kapni mindenhol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gibdj crowl...
2016.02.09. 06:55
Ugyan ilyen szépséget használok, kb. 12 éve. A gombokon semmi kopás, csak már némely billentyűt nehezebben lehet leütni, kicsit szorul az elején, ha nem pont középen ütöm le. Meg az ezüst megkopott a nyilaknál, és a space gomb helyén más van, mert azt sikerült meghajlítanom egy hajszárítóval. De egyébként számomra ez a tökéletes billentyűzet, minden tökéletes helyen van rajta, és minden van rajta.

Az a baj, hogy hasonlót se találok. Használtan is nézegettem ugyan ilyet, csak használtan meg ki tudja milyen... Már csilliószor megnéztem a kínálatot, de semmi. Lehet külföldi oldalakon kellene keresgélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.09. 08:35
"Hiányzik az RGB LED amivel 16,8 millió színben tud világítani,és össze lehet hangolni minden világítótesttel a lakásban. A tapogatós érintőkijelzős töcspadról nem is beszélve amit az ember laptopon annyira utál,de a gámer billentyűzeten létfontosságú."

Én sem értem, de a legyártott kínálatot nézve biztos ezt zabálja a sok "gémer". Plusz a mobiltartó, meg a szellemirtás, vagy a különböző cherry-k,... oké, biztos én vagy az öreg de minket még normál írógépen tanítottak gépírni (90es évek). Nyomáspont, meg félig leütött billentyűk... lol.
Egéren ugyanez, 16 millió színben tolja a stroboszkópot - a tenyered alatt? vagy a súlyok, meg a cserélhető teflon talpak, meg a toronyóra lánccal...

Persze mindenkinek mások a preferenciái, akinek ez a fontos, vegye csak. Nekem egy dolog számít, amiért extra pénzt adok az "alap" egér-bill pároson felül, és az a makró. Egérben a G600 (G-Shift for da win), billentyűzetnél meg az 510. Itt ez az Asus, 5, kemény 5 darab M gombbal, jó vicc... Mondjuk a korábbi cikkben bemutatott Logi még rosszabb, 60 rugóért makrózhatod az F sort - izé, kedves fejlesztők, azok nem azért vannak ott... jó hogy nem a Z-M sort lehet makrózni, ha már úgyis WASD-t nyomkod mindenki, az alsó sor biztos üresen áll idióták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thomeef
2016.02.09. 08:40
Apa kezdődik Megint egy komolyabb keyboard és ömlik a butaság...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. iponsanyi thome...
2016.02.09. 10:57
De még mennyi butaság..
Kezdjük azzal, hogy mindenkinek más az igénye egy billentyűzetnél.
Világítás: van akit zavar, az ne vegyen ilyet nyilván, vagy kapcsolja ki (mert hogy ki lehet ).. én kimondottan megszerettem, bár vakon gépelek és tudom hol van a kezem, néha lenézek rá pláne ha olyan gombot kell használjak, amit ritkán szoktam, ráadásul kellemes kis plusz fényt ad este szerintem
Mechanikus: "mert hát az minek, jó az 1500-as membrános is játszani".. igen, jó de a mechanikát leginkább gépelésnél lehet értékelni, van akinek tetszik ez, jobb neki hogy van egy erős visszajelzés, magabiztosabban használja a billt tőle, stb.. meg a membrán idővel (hacsak nem fogtál ki valami jó billt. anno) "megpuhul" vagy hogy mondjam, olyan mintha szivacson gépelnék.. a mechanikus ezzel szemben elég brutálisan időtálló.
Egyéb extrák: ez is a kinek-mi kategória, a gyártók már évek óta mindenféle extrákkal próbálják feldobni a billeket, nincs is ezzel gond, van aki imádja, van akinek meg tök felesleges. Viszont annak semmi értelme hogy azok, akik szerint felesleges, elkezdjék mondani a magukét azoknak, akiknek ez bejön mert hogy "felesleges".. ha neki tetszik, és esetleg még számára tényleg hasznos is az a mobiltartó, akkor neked miért fáj hogy létezik ilyen egyáltalán?.. Azt hiszem kimerítettem a témát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. iponsanyi
2016.02.09. 11:02
Ja, a színekről még annyit, hogy nekem kék-piros van most, és nappal pl. jobb a kék, és este kimondottan hangulat fokozó mikor haverokkal este nekiállunk játszani és beváltom pirosra.. Viszont szerintem ilyen árakon, mint amiken ezek a mechanikus gamer billek mozognak, kijár egy RGB.. mivel ekkora beruházásnál és ilyen minőséget nem pár évre veszel, változhat a setupod, a környezeted közben és jó, ha ahhoz tudsz állítani színt. Meg én hangulatomtól függően is szeretem változtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.09. 11:17
Erről eszembe jutott a régi Logitech MX Desktop billentyűzetem.


Amúgy azt a bal oldali médiagomb elhelyezést hogy értetted? Mert ugye normális esetben balra szokták helyezni a makró gombokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. crowly BReal
2016.02.09. 15:26
Bal oldalt az ESC-től F4 fölötti részig értettem a médiagombokat. Az enyémen pont ott van és ez tökéletes helynek tűnik. Játék közben is gyorsan és kényelmesen tudok nyomni egy zene váltást vagy állítani a hangerőt anélkül, hogy több mint fél másodpercre elvonná a figyelmem arról amit csinálok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rimagras j.pan...
2016.02.09. 15:33
Wireless billentyűzetnél van (átlagember számára nem nagyon) érzékelhető késleltetés az RF átvitel miatt. Gamer célokra így alkalmatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Heroes27
2016.02.09. 15:38
Lesz vagy 100K ez a pakk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.09. 16:11
Nem játék közben, hanem sötétben gépeléskor van értelme a világításnak, de játék közben se rossz ha sötétben látod miket nyomkodsz. Be lehet állítani hogy ne az összes világítson, csak amelyiket kiválasztod. Sokszor jártam már úgy hogy Save helyett Loadot nyomtam sötétben, azaz F5 helyett F4 et mert az enyémen pl. egybe vannak az F billentyűk, és kellemetlen volt elölről kezdeni a cuccot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!