iPon Hírek

ASUS Royal Knight: univerzális CPU hűtő

Dátum | 2008. 08. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS a Silent Knight II-es, teljes egészében rézből készült processzorhűtő alkalmatosságának népszerűségén felbuzdulva újabb felsőkategóriás, univerzális processzorhűtőt dobott piacra. Az újdonság ASUS Royal Knight néven kerül majd a boltok polcaira. A termék rendkívül hatékonyan hűti a processzorokat csak úgy, mint a korábban említett elődje, így várhatóan hasonlóan népszerű lesz a felhasználók körében, mint a Silent Knight II.

Az újdonság különleges dizájnjával egyből felkelti az érdeklődést: a hűtőalkalmatosság összesen hat darab, rézből készült hőcső segítségével vezeti el a processzor által termelt hőt a szintén rézből készült hűtőbordákhoz. A Royal Knight 131 mm x 140 mm x 138 mm-es méretekkel rendelkezik, az egység súlya 790 gramm. A hatékony hűtés érdekében a gyártó egy 120 mm x 120 mm x 25 mm-es LED-es ventilátort helyezett el a processzorhűtőn, a ventilátor PWM szabályzás segítségével 800 és 1300 RPM között változtatja fordulatszámát az aktuális processzorhőmérséklet, illetve terhelés függvényében. A ventilátor 22 dB-es zajszint mellett üzemel.


Az újdonság pontos hűtőteljesítményével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de a gyártó állítása szerint a termék használatával rendkívül hatékonyan tuningolhatóak a különböző processzorok. A hűtőalkalmatosság dizájnját egyébként rendkívül jól feldobják a különböző brit motívumok, amelyek szinte vonzzák a tekintetet.

Az ASUS újdonsága Intel LGA-775-ös, valamint AMD Socket AM2-es, AM2+-os és Socket 1207-es processzorfoglalatokhoz egyaránt tökéletesen alkalmazható. A Royal Knight hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ám a gyártó a termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Fix3r
2008.08.28. 15:22
Minek? Nem mindenki azzal fogja kezdeni, hogy elkezdi húzni a nehalemet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.08.28. 15:44
Én azzal kezdeném
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!