iPon Hírek

ASUS Shared Computing: éljen a közösség!

Dátum | 2009. 01. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Érdekes elgondolást öntött laptop-formába az ASUS a Shared Computing Concept-jüket demonstrálandó, amelynek lényege a közös munka, vagy épp egyszerűen csak a fokozott közösségi élmény, nyilván aszerint, hogy épp mire használják.

Itt természetesen a fő hangsúly nem is annyira a hardveren, hanem sokkal inkább a szoftveren van, ami helyben és online is egyaránt valóban számos lehetőséget biztosít az együttműködésre. Ha például egymással hátnak állítunk két ilyen gépet, azok azonnal "felismerik" egymást és automatikusan kapcsolatot létesítenek. A gyártó bemutatója szerint akár négyen is munkálkodhatnak együtt - vagy talán még többen is, lévén a felső határra nem tértek ki.

További érdekessége a gépnek, hogy többszörösen is összehajtható, bár a képeken sajnos nem látszik túl jól, hogy miként is, de a lényeg nagyjából annyi, hogy a képernyő- és a billentyűzet-rész ráhajtható-rácsúsztatható a tényleges hardverre - vagy épp teljesen kiteríthető az egész gép, mintha csak egy papírlap lenne, amely utóbbi helyzet ismét csak a közös használatot segíti elő, mivel így egyszerre ketten is ügyködhetnek egyazon géppel.

Ki kell térni még végül arra a tényre is, hogy a "billentyűk" valójában háttérvilágított érintőfelületek, így a gépelés hosszabb távon meglehetősen kellemetlenné válhat. Ettől függetlenül azonban maga az elképzelés érdekes, és hatásosan szemlélteti, hogy miféle újdonságokra számíthatunk majd az eljövendő Eee-kben szoftverileg is.Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.07. 20:28
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!