iPon Hírek

ASUS Transformer 3: "konvertibilis" táblák minden igényre

Dátum | 2016. 05. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUS bemutatta Transformer 3-as sorozatát, amelyben háromféle komvertibilis tábla lapul, mind-mind más igényekre kihegyezve. Az újdonságok között megtaláljuk a Transformer 3-at, az erősebb hardverrel érkező Transformer 3 Prót, valamint a kompakt Transformer 3 Minit is. Sajnos azonban mint látni fogjuk, ezek a Transformerek már nem olyan gépek, mint amik egy új kategóriát teremtettek anno. Inkább tűnnek tábláknak egy melléjük rakott billentyűzettel és tokkal, így búcsút mondhatunk annak, hogy notebookként ölbe vesszük őket és elkezdünk gépelni. Ettől még szerencsére elég érdekesre sikerült a felhozatal, úgyhogy kezdjük a bemutatót a Transformer 3-as modellel.
ASUS Transformer 3
A 12,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott Transformer 3 egyik legnagyobb különlegessége, hogy az Intel új, hetedik generációs Core sorozatú központi egységei köré épül, vagyis Kaby Lake alapú Core M modellek közül lehet majd választani. A 2880 x 1920 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzőt természetesen nem dGPU, hanem az adott SoC egységbe integrált Intel HD Graphics sorozatú iGPU hajtja majd meg. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyit kérhetünk, ami LPDDR3-as szabványú, alaplapra forrasztott memóriachipekből tevődik össze. Az adattároló szerepét akár 512 GB-nyi NAND Flash memóriachip is betöltheti.
Jelen lesz a gép fedélzeten egy USB 3.1 Type-C Gen2 port is, ami 10 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességet nyújt. Ez a port természetesen Thunderbolt 3 támogatást is kap, így akár két darab 4K-s kijelző is meghajtható róla – plusz természetesen dokkoló is csatlakozhat rá, ami jelentősen kibővíti a csatlakozási lehetőségeket.
ASUS Transformer 3 Pro
A Transformer 3 Pro modellek Core i5-ös vagy i7-es sorozatú, Skylake alapú központi egységek köré épülnek. Különlegességük, hogy egyes modellek mellé 1024 nyomásszint megkülönböztetésére képes érintőtoll is jár majd. A Transformer 3 Prónál már 16 GB-nál tetőzik a rendszermemória választható kapacitása, adattárolóból pedig akár már 1 TB-os PCIe x4-es SSD is elérhető lesz. Ezek, vagyis a Pro példányok hátsó támasztékkal érkeznek, míg a Transformer 3-as modelleknél a billentyűzet tokját kell összehajtani, hogy támasztékként funkcionáljon.
ASUS Transformer 3 Pro
Az USB 3.1 Type C porton keresztül mind a Transformer 3-as, mind pedig a Transformer 3 Pro modellekhez csatlakozhat külső videokártyát tartalmazó ház. Ilyen megoldás a RoG XG Station 2, amelynek fedélzetén akár GeForce GTX 1080-as videokártya is helyet kaphat (bár ha ilyesmire vetemednénk, készüljünk fel az erős CPU limitre). Az egyéb csatlakozók között egy USB 3.0-s port, egy HDMI videó kimenet, egy SD memóriakártya-olvasó, valamint egy kombinált fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet sorakozik.
ASUS Transformer 3 Pro
A Transformer 3 sorozat tagjai minőségi billentyűzettel érkeznek, amelynek billentyűi 1,4 milliméternyi út után érik el a nyomáspontot. A billentyűzeten természetesen üvegborítású érintőpad is helyet kap, amelynek felületét kezelik annak érdekében, hogy kevésbé csússzon. A sort egy ujjlenyomat-olvasó zárja, ami biztonságos felhasználó-azonosítást tesz lehetővé, és a Windows Hello szolgáltatásával is kompatibilis lesz. Az új konvertibilis tábla nem kevesebb, mint négy hangszóróval érkezik – a két oldalsó él mentén 2-2 hangszórót helyeznek el.
A Transformer 3-as sorozat várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincs információ. Az viszont biztos, hogy az alapár 799 dollár lesz, amiben benne van egy billentyűzet is – ennyiért 256 GB-nyi tárhellyel ellátott Transformer 3-at kapunk. A Transformer 3 Pro alapára 999 dollárról indul. A jelenlegi információk alapján mindkét család tagjai 299 milliméter szélesek, 210 milliméter magasak és 8,35 milliméter vastagok lesznek.
ASUS Transformer 3 Mini
A Transformer 3 sorozat legkisebb tagja a Transformer Mini lesz, amelynek háza magnézium-ötvözetből készül, így nagyon könnyű lesz a szerkezet. Az apróság billentyűzettel együtt 790 grammot, míg a levehető billentyűzet nélkül mindössze 530 grammos. A 8,2 milliméter vastag Transformer Mini 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzőt kap, beépített akkumulátora pedig akár 11 órányi üzemidőt is nyújthat egyetlen teljes töltés után. Az apróság pontos hardverkiépítését egyelőre homály fedi, de az már biztos, hogy a termék többféle színben érkezik, és támogatni fogja Windows Hello szolgáltatást.
Transformer 3 Mini
A Transformer Mini árazásával és megjelenésének várható dátumával kapcsolatban egyelőre nincs információ.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Ch00ler
2016.05.31. 16:00
A transformer 3 meretei:
303 by 202 by 6.9mm (11.9 by 7.9 by 0.27 inches)

Mar erosen nezegettem a Chi 300-as modelleket, de aztan megjott az info az uj verziorol. Szerintem popecul megcsinalta az Asus ezeket a tableteket. A surface 4 pro-t siman lenyomja majdnem mindenben.
Az alap transformer 3 lesz a bejovos. Egy atlagos felhasznalashoz nem hiszem, hogy i5, vagy i7 kellene.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2016.06.02. 01:01
A transformer mini igazán szimpatikus jószág. Ha a kijelzője nem valami HD szutyok lesz, hanem Full HD-s, akkor veszek egy ilyet, 4 GB RAM-mal. Prociból nekem egy komolyabb Atom is elég.

Amúgy az Asus nagyon-nagyon-nagyon pofátlanul megnyúlta a Microsoft Surface dizájnját, de jótól lopni nem szégyen, szerintem elképesztően jó ez a dizájn, eddig is csak azért nem vettem Surface tabletet, mert mocskos módon drágák. De ha az Asus tényleg elérhető áron kezdi gyártani ezt a formát, normális anyagokból, mint az aul, vagy a magnézium, akkor vevő leszek egy ilyenre.

Nagyon rég várok már egy jó tabletre, a transformer mini nagyon ígéretes. Van rajta normál méretű USB port is, engem ezzel kilóra megvettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer
2016.06.02. 01:23
Saaaaaaaaaajnos úgy fest 1280*800 lesz a Mini felbontása. Kuka. Felejtős. Nem kell. Ezen bukott el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2016.06.02. 14:28
Még annyit, hogy úgy fest, hogy a mini 3 350 dollár körül indul.
Tehát megint van egy 450 dolláros rés, amiben nincsen termék. Jómagam úgy 500 dollárig mennék el tablet vásárlásnál, nekem a 350 dolláros kütyünek a panelje nem elég, 800 dollárt meg nem szánok egy ilyenre. Az ultrabook-om került ennyibe.

Teljesen logikátlan ez a fajta árképzés. Sok vevőt buknak el emiatt.

Én meg megint hoppon maradtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!