iPon Hírek

ASUS Turbo Unlock: a Turbo Core ellenfele?

Dátum | 2010. 04. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG


Meglehetősen érdekes hírek szivárogtak ki az ASUS háza tájáról, amelyek arról számolnak be, hogy a gyártó saját technológiát fejlesztett ki az AMD Turbo Core eljárásával szemben, amely hatékonyabban üzemel és minden esetben Boost állapotban tartja a hatmagos Thuban, vagy a négymagos Zosma alapokon nyugvó processzorokat.


A hivatalosnak tűnő prezentációs képkockák szerint a Turbo Unlocker névre keresztelt technológia egy szálon futó alkalmazás, azaz egy magra jutó terhelés esetén teljes, vagyis 500 MHz-es órajel emelést hajt végre, míg kettő vagy négy aktív mag esetén 400 MHz-cel növeli meg a processzormagok órajelét. Ha az összes processzormagot munkára fogjuk, a Turbo Unlocker technológia akkor is 200 MHz-es órajel emelést hajt végre, szemben az AMD Turbo Core eljárásával, amely kikapcsol, ha a magok több, mint fele üzemel.


A jelenlegi hírek szerint a technológia majd nem csak a Zosma és a Thuban, hanem egyes Phenom II Black Edition modelleknél is használható lesz, de ezt a kiszivárgott CPU támogatási lista nem támasztja alá. A technológia az ASUS összes AMD 8-as sorozatú lapkakészlete köré épülő alaplapja esetében elérhető lesz. A Turbo Unlocker szolgáltatást  a vállalat Turbo V névre keresztelt tuning alkalmazásával engedélyezhetjük majd, a már forgalomban lévő 8-as sorozatú lapkakészlettel ellátott termékeknél pedig a BIOS frissítésével aknázhatjuk ki a technológiában rejlő lehetőségeket.


A legjobb, hogy a Turbo Unlocker eljárás ugyanúgy figyel a processzor TDP értékére, mint a Turbo Core, azaz az órajel emelése ellenére sem haladja majd meg a TDP értéke a gyártó által megszabott határt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Multitask
2010.04.20. 13:49
Ügyes kis deszkák lesznek. Kérdés, hogy miért nem csinálták meg előbb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. irdatlanno... Multi...
2010.04.20. 13:50
Váó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. viktorxxx
2010.04.20. 14:26
ha a TDP-be belefer akkor az AMD miert nem igy adja ki gyarilag?
miert Turbo a neve? ez inkabb Tuning, amit kibir stabilan a processzor...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vardar
2010.04.20. 16:01
Intelt miért nem szívatják?
Ha beválik, elég jó kis rendszereket lehet (esetleg) majd összehozni. Érdekes, érdekes, csak ha ennyire jók, akkor az AMD miért nem lépi meg? Valami bűzlik itt nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lhatvani
2010.04.20. 16:16
Gondolom itt az a trükk, hogy több magnál arányosan kevesebb Hz-el emelik meg az órajelet, így lehet hogy megegyező a hőtöbblet mint egymagos turbo esetben.
Tehát a többmagos turbo csak kicsit turbo...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VargaImre
2010.04.20. 18:03
ha csak órajelet emelnek alapfeszen az max 5 fokot jelent de az nagyon max, inkább 2-4 de ez szerintem elég kevés túlhajtás ahoz hogy sokat dobjon a hőmérsékleten.
anno a 4400+-omat alapfeszen 3,1ghz-n járattam és 6 fokkal volt melegebb de az 800mhz\mag
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2010.04.20. 22:16
Valószinü az AMD által, Inteltől eltérően megadott TDP érték miatt lehetséges.
Ök ugyanis a max. értéket tüntetik fel ,és abba az ASUS megoldása még belefér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!