iPon Hírek

ASUS VariDrive: dokkoló és DVD-író egyben

Dátum | 2013. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A tetszetős újdonság - amely nemrégiben a 2013-as CES innovációs díjat is bezsebelte - a VariDrive nevet kapta. A termék elforgatható kialakításának köszönhetően vízszintes és függőleges pozícióban egyaránt használható és dizájnját tekintve remekül passzol a gyártó ultrabookjaihoz

ASUS VariDrive - 1.ASUS VariDrive - 2.

A mindössze 15 milliméter vastag VariDrive borítása koncentrikus körökből álló mintázatot kapott, akárcsak a Zenbookok.

ASUS VariDrive - 3.ASUS VariDrive - 4.
A felső részen egy 8x-os sebességű Super-Multi DVD/RW típusú tálca nélküli optikai meghajtó lapul, míg az alsó, elforgatható részen igazi csatlakozóerdő vár minket. Az USB 3.0-s csatolófelületet használó VariDrive összesen 4 darab USB 3.0-s portot kínál: ezek közül hármat eszközök csatlakoztatásához használhatunk, míg a negyedik, USB 3.0 B csatolófelületen keresztül ultrabookhoz, illetve egyéb noteszgépekhez kapcsolhatjuk a dokkolót.

ASUS VariDrive - 5.ASUS VariDrive - 6.
A csatlakozók között találunk még D-Sub és HDMI videó kimenetet, valamint Gigabites Ethernet csatlakozót is. A sort egy tápadapter csatlakozó zárja, amelyen keresztül a 19V-os, 33 wattos tápadapter csatlakozik a dokkolóhoz. Az oldalt található USB 3.0-s port mobil eszközök gyors töltésére is bevethető, amennyiben a tápadapter is csatlakozik a dokkolóhoz.

ASUS VariDrive - 7.
Az ötletes újdonság 202,7 x 140 x 15 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig mindössze 452 gramm, azaz összességében kompaktnak és könnyűnek mondhatjuk - legalábbis ahhoz képest, hogy mennyi mindent kínál.

A Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekkel kompatibilis VariDrive mellé egy USB 3.0-s kábel, egy hálózati adapter és egy felhasználói kézikönyv egyaránt jár. A termék Magyarországon várhatóan február elején jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 54 900 forint lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. malvoisen
2013.01.04. 13:41
Tetszetős, jó kezdeményezés, de sokkal jobb lenne, ha a Thunderboltra mennének rá a géphez való csatlakoztatásnál (+ 1-2 TB a dokkon), mert akkor lehetne külső GPU-t is csatlakoztatni, illetve akármit .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thedevelop...
2013.01.04. 14:17
malvoisen: Nemsokára annak is eljön az ideje (remélem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. malvoisen
2013.01.04. 14:48
A Village Instruments dolgozik egy új GPU dokkon TB-vel, csak az Intel (illetve valamelyest az Apple) egyelőre mesterségesen magasan akarja tartani a TB árát, így még csak a Sonnet ExpressCard átalakítója működik a ViDock-kal TB porton keresztül. Egyébként örülök, hogy ebbe a hordozható dokkoló irányba mennek el, régóta mondom, hogy eljárt az idő az "üzleti" dokkoló felett, ami mellé egy külön konténer kell, ha vinni akarod valahova.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Georg17
2013.01.04. 16:10
malvoisen és a többiek

Itt a jövő: [LINK]

Azt hiszem a Thunderbolt-tal kapcsolatban mindenki valaki ilyesmire gondolt. Még a VGA driverekkel vannak gondok. De azt gondolom, hamarosan bye-bye Desktop PC.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. malvoisen
2013.01.04. 16:33
Köszi, ez jó! Remélem, lesz egy slotos is, nekem biztos nem kell a 3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop...
2013.01.04. 16:42
Na, végre, erről beszélek már vagy 10 éve és úgy néz ki, lassan az iparnak sikerül is legyártania ezt a kis eszközt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!