iPon Hírek

ASUS videokártya 3 GPU-val: teszt!

Dátum | 2008. 07. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Manapság a két GPU-val ellátott videokártyák kezdenek egyre jobban elterjedni, a felhasználók elfogadták a koncepciót. Az ASUS még idén március folyamán mutatott be egy meglehetősen egyedi kártyát, amely három darab, notebook-okba szánt Radeon HD 3850-es egységgel volt felszerelve. A kártyán található GPU-k a gyártó akkori állítása szerint a Crossfire X technológia segítségével képesek együttműködni, most kiderül, hogy pontosan mire is képes a kártya, ami azóta sem került forgalomba és valószínűleg már nem is nagyon fog. Érdekesség, hogy az ASUS az egyslotos kártya esetében külön vízhűtő rendszert alkalmaz a magok hűtéséhez.


Az EAH3850 Trinity névre hallgató termék nem érhető el kereskedelmi forgalomba, a HotHardware munkatársainak azonban sikerült egy kártyához hozzájutniuk az ASUS jóvoltából. A srácok természetesen le is tesztelték az egységet, a teljes cikk itt olvasható. A tesztben egyetlen darab Radeon HD3850-es kártya teljesítményével mérték össze a három GPU-val felszerelt szörnyeteg erejét, az eredmények sajnos picit lehangolóak. Az egykártyás rendszer esetében 37 FPS-es teljesítmény mértek 1028x1024 pixeles felbontás és 4x-es élsimítás alkalmazásakor, a három GPU-val ellátott kártya ezzel szemben 55 FPS-t teljesített. A két egység között 49%-os különbséget mértek, ami kissé karcsú a kártyában található 3 GPU-hoz képest.

Az EAH3850 Trinity eredményei.
A HotHardware munkatársai szerint az EAH3850 Trinity teljesítménye az alacsony PCI Express sávszélesség, valamint a gyenge driver optimalizáció miatt olyan, amilyen. Az, hogy a kártya gyengén teljesít, az átlagfelhasználók szempontjából majdhogynem lényegtelen, ugyanis a tesztben szereplő egység nem kapható, mivel prototípus. Az EAH3850 Trinity helyett válasszunk egy Radeon HD4870-es kártyát, azzal nem lesz ehhez hasonló probléma.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.07.26. 14:33
És mikor jön a HD4850X3?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun
2015.05.20. 12:39
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!