iPon Hírek

ASUS VivoTab tábla Intel Atommal és Windows 8-cal

Dátum | 2013. 01. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A 10,1 colos képátlójú érintőkijelzővel érkező ASUS VivoTab Smart egy Intel Atom Z2760-as SoC egységnek ad helyet, így képes az x86-os alkalmazások futtatására is. A megjelenítő szerepét természetesen ezúttal is egy minőségi, IPS alapú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD érintőkijelzőre bízták a vállalat mérnökei.


A LED-es háttérvilágítást használó IPS panel széles, 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket kínál, ugyanakkor képminőség és színhű képi megjelenítés tekintetében sem érheti komoly kritika. Az érintőkijelző öt pontos érintő támogatást kínál, azaz többujjas gesztusvezérlésre is lehetőséget ad, ami Windows 8 esetében különösen jól jön.


A 9,7 milliméter vastag, 580 gramm tömegű tábla a kétmagos Intel Atom Z2760-as SoC egység mellett 2 GB-nyi rendszermemóriát, 64 GB-nyi tárhelyet, illetve 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert is rejt. A Windows 8 operációs rendszert futtató újdonság kétféle változatban érhető el: az egyik csak WiFi adaptert, a másik pedig WiFi és 4G LTE adaptert is tartalmaz. Előbbinél egyetlen akkumulátortöltéssel 9,5 órányi, míg utóbbinál 8,5 órányi üzemidő érhető el, ami igen jól hangzik.


Az ASUS újdonsága SonicMaster audiotechnológiára támaszkodó beépített hangszórókkal érkezik, amelyek minőségi sztereó hangzást biztosítanak. A repertoárban emellett 1080p-s videók készítésére képes hátoldali, valamint egy két megapixeles előlapi kamera is jelen van, így a termék akár videócsevegésre is tökéletesen használható.


A VivoTab Smart mellé TranSleeve névre keresztelt vezeték nélküli billentyűzetet is vásárolhatunk, amellyel úgy használhatjuk friss szerzeményünket, mint ha az egy kisebb noteszgép lenne. A mágneses, állványként is funkcionáló TranSleeve billentyűzet használaton kívül az érintőkijelző védelméről is gondoskodik, így segítségével három legyet üthetünk egy csapásra.


A VivoTab Smart hazánkban január második felétől válik elérhetővé. A WiFi-s modell 159 900 forintba kerül majd, míg az LTE támogatással is ellátott változatért 199 900 forintot kell előteremtenünk.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. zord01
2013.01.03. 18:35
Ezt az atomot már vagy el kéne felejteni, vagy át kéne tervezni úgy, hogy használható is legyen. Főleg ennyiért. Atomos Netbookom 80k volt...
Amúgy szimpi ez a tablet, csak a W8 ne lenne annyira gagyi, mint amennyire az...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto
2013.01.03. 18:48
Hogy is mondjam, szegény atomot amúgy sem nagyon szereti a jónép, de ezt olvasva többszörösen is igaz erre a termékre, hogy halva született.

szerk: hülye vagyok, ne hallgassatok rám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zord01
2013.01.03. 20:54
vivanto:

Uhhhh... hát ez tényleg durva. Nagyon durva. Így már tényleg natív felejtős. Ezek után még az is csoda, ha 100 darabot eladnak ebből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!