iPon Hírek

ASUS vs. Gigabyte: végre szent a béke

Dátum | 2008. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS és a Gigabyte között zajló harc meglepő fordulatot vett: a Gigabyte elnézést kért az ASUS-tól a korábbi lejárató kampány miatt. Emlékeztetőül, a Gigabyte különböző szakértői tesztekre támaszkodva azzal vádolta az ASUS-t, hogy az EPU névre hallgató, energia megtakarításért felelős megoldása nem más, mint egy marketingfogás, amellyel félrevezeti a gyártó a vásárlókat. A Gigabyte korábban azt is megjegyezte, hogy a mérések szerint az ASUS állításával ellentétben az EPU használatakor mindössze 58%-os megtakarítás érhető el, nem 80%-os, ahogy azt az ASUS állítja.


A DigiTimes értesülései szerint a Gigabyte hivatalos közlemény formájában kért elnézést az ASUS-tól: az írás a tajvani helyi újságokban jelent meg június 1-én. A gyártó elnézést kért, mert korábban félrevezető képeket közöltek, amelyek felrobbant kondenzátorokat ábrázoltak, és amelyekről a Gigabyte azt állította, hogy az ASUS alaplapjain is ilyen egységek foglalnak helyet. Ennek ellenére a Gigabyte továbbra is teljesen meg van győződve arról, hogy a saját, DES (Dynamic Energy Saver) névre hallgató megoldása sokkal jobb, mint az ASUS EPU technológiája, ám ebben nincs semmi kivetnivaló, hiszen minden gyártó a saját termékeire esküszik.

Úgy tűnik, hogy a két rivális gyártó között végre szent a béke, ugyanis a Gigabyte bocsánatkérése után az ASUS visszavonta az üggyel kapcsolatos különböző jogi lépéseket. Most már mindenki boldog lehet, mivel a gyártók végre nem egymással, hanem a soron következő termékeik fejlesztésével foglalják el magukat. Erre szükség is van, ugyanis a P45-ös alaplapok megjelenéséig már egyre kevesebb idő áll rendelkezésre.

Erre mondják, hogy Happy End. :)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások