iPon Hírek

ASUS Xonar DX hangkártya PCIe csatolóval

Dátum | 2008. 03. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS kínálatában már egy ideje megtalálhatóak a Xonar család tagjai, de ezek a kártyák kissé magas áron vannak forgalomban: a Xonar D2-es ára 179,99 dollár a Newegg-en, míg a Xonar D2X még ennél is pár dollárral drágábban érhető el. A D2 és a D2X tulajdonképpen ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, a különbség annyi, hogy utóbbi PCIe csatolófelületet használ a jól megszokott PCI helyett. Mostantól azok számára is kínál PCIe hangkártyát az ASUS, akik a 100 dollár alatti kínálatból szeretnék kiválasztani a számukra megfelelő terméket.

Az ASUS bemerészkedett a belépő szintet képviselő hangkártyák piacára a Xonar DX típusjelzésű termékével, amely PCIe csatolófelülettel és 89 dollár körüli árral próbálja majd meghódítani a vásárlókat. A Xonar DX valamivel rövidebb, mint a Xonar D2-es modellek, a kártya az alacsony áráért cserébe eglsz jó specifikációkkal rendelkezik. Az újdonság 7.1 csatornás kimenettel rendelkezik, a termék 192 KHz-es mintavételezési frekvencia esetén 24 bites felbontással dolgozik akár a kimenetét, akár a bemenetét vesszük igénybe. A termék valós idejű Dolby Digital kódolást is képes végrehajtani.


Az újdonság a játékosok számára is jó választás lehet, hiszen a kártya támogatja a legújabb EAX effekteket, emellett pedig DirectSound támogatással is fel van vértezve és Windows Vista alatt is használható. A kártya teljes dinamikus torzítása 0.00056%-os. Az első csatornákat hajtó Cirrus Logic CS4398 chip 120 dB-es jel/zaj viszonnyal rendelkezik (SNR / signal-to-noise-ratio), a a többi csatorna kezeléséért egy Cirrus Logic CS4362 kodek felel, amely 114 dB-es jel/zaj viszony mellett üzemel.

Az ASUS új terméke először Észak-Amerikában debütál március 24-én, a kártya ára - mint korábban említettük - 89 dollár körül fog elhelyezkedni. A Xonar DX magyarországi megjelenésével és árával kapcsolatban még nincsenek információk. A kártya egyébként az X-Fi XtremeGamer-rel egy árkategóriában helyezkedik el, ám az ASUS újdonsága minden tekintetben jobb minőséget kínál, mint a rivális Creative megoldása.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.03.20. 21:19
(Vendég_Jimmy HD2600Pro_* @ 2008 Mar 20, 13:55) [snapback]21332[/snapback]
Én most egy Creative SB X-Fiset akarok venni.Az is elég jó.


Bizony, én is gondolkodtam egy olyanon. A nagy Xonarok nagyon jók (még le is vannak árnyékolva), csak az áruk is illik hozzájuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!