iPon Hírek

Asztali Android-telefont tervez az iPhone-mérnök

Dátum | 2009. 01. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Mobilok mindenütt - így üdítő színfoltként bukkant fel most a NIMble, amely a változatosság kedvéért egy asztali telefon lesz, ami azonban Androidot futtat.


A Touch Revolution ezen alkotása egy 7 hüvelykes, többérintéses képernyővel (800 x 400 felbontás) rendelkezik, ami így mintegy négyszer akkora felületet biztosít, mint a G1, 2,5-szer annyi képponttal - ami pedig valóban kellemes képélességet biztosít.


Ami az egyéb hardvereket illeti, sok panaszra ott sem lehet gond: egy 624MHz-es Marvel processzor hajtja, a háttértára SD-kártyával bővíthető (bár hogy alapból mekkora, arról egyelőre sajnos nincs információ), és természetesen nem hiányozhat belőle a WiFi és a Bluetooth sem.

Magáról az Androidról nem nagyon van mit mondani; olyan, mint eddig is, tökéletesen működik - csak épp a Touch Revolution még egy saját szoftvert is kifejlesztett a platformra alapozva.


Egészében véve a készülék kellően flottul működik, bár az érintőképernyő válaszkészsége néha akadozni látszik - de ennek a korrigálására bőven lesz még ideje Mark Hamblin-nek, az eredeti iPhone érintőképernyőjét is megtervező mesterembernek szeptemberig, lévén akkorra tervezik a piacra dobását. Mint mondta, az Android érintőgesztusait is hozzá kell méretezni a nagyobb képernyőhöz.

Végül megjegyzendő még, hogy a képek természetesen egy prototípust ábrázolnak, és a végső változat lehet, hogy kissé másképp néz ki majd - nem kizárt például, hogy azért lesz hozzá egy mobil-szerű egység is. Várhatóan $300 ellenében lesz majd kapható - vagy ingyen, egy havi $10-20-os díjazású előfizetéssel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.09. 17:01
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!