iPon Hírek

Asztali billentyűzet beépített touchpad-del

Dátum | 2010. 02. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Különleges billentyűzetekkel már találkozhattunk az elmúlt hónapok folyamán, gondoljunk csak például a pici OLED kijelzővel ellátott Art Lebedev klaviatúrára. Most egy kaliforniai székhellyel rendelkező cég, az Adesso készített érdekes billentyűzetet, az egység a 2,4 GHz RF SlimTouch Pro TouchPad nevet kapta.


Ahogy már a nevéből is sejthető, a szerkezet beépített touchpaddal van ellátva, amelyhez két egérgomb is tartozik csak úgy, mint egy átlagos noteszgép esetében, azaz segítségével kiválthatjuk hagyományos egerünket, ha akarjuk. A billentyűzet 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás technológiával kommunikál, azaz egy pendrive méretű USB 2.0-s vevő segítségével csatlakozik a rendszerhez, mint a vezeték nélküli billentyűzet-egér párosok. A rendszer 9,1 méteres hatótávolsággal rendelkezik, ami bőségesen elég kell, hogy legyen.

Maguk a billentyűk speciális, puha tapintású membránt alkalmaznak annak érdekében, hogy a gépelés a lehető leghalkabb legyen. Az internetezést, multimédiás feladatokat és általános pc-s feladatokat 13 darab gyorsgomb segíti. A billentyűzet két darab AAA típusú elemmel üzemel, a PC-hez pedig mini USB-s vevő segítségével kapcsolódik. A gyártó a 2,4 GHz RF SlimTouch Pro egységért 120 dollárt kér, a termék itt már elérhető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. irdatlanno...
2010.02.17. 21:02
Lehet hogy ez jó dolog de játékok alá nehezen fog alkalmas lenni, meg szerintem aki venne billentyűzetet az marad a hagyományos egér használat mellett, az úgy is alkalmasabb és igen csak elterjedt és aki ehhez van hozzáfogva nem hiszem hogy hordozható pc érzését akarja kelteni magában egy asztali gép elött...
bár ki tudja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MassKilla
2010.02.17. 21:31
konkrétan netezéshez szerintem kimondottan izgalmasabb egy tapipadot használni, van rajta gördítősáv, multitouch, nem muszály klikkelőt használni, elég az ujjunkkal pöccinteni a felületre...én mindig is utáltam az egerek kattogását...

játékhoz természetesen nem jó, de irodába ez sztem jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. irdatlanno...
2010.02.17. 22:19
aláírom ez jó ahhoz amit mondasz csak nehezen tudnám legalábbis magamból indulva ki hogy egyszer itt menjen a kulzor máskor meg amott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szerzetes
2010.02.17. 23:13
Ááááááh milyen régen gondoltam én már erre, és sopánkodtam, h ilyen miért nincs? Végre! Leghal a mostani settem, ilyent veszek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Azrael
2010.02.18. 07:32
Nekem csak annyi bajom lenne vele, hogy csak bal kézzel tudok touchpad-ozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. irdatlanno...
2010.02.18. 07:38
Na én meg egyikkel sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sarocker
2010.02.18. 15:19
Mindig utáltam a notebookokat. Mind a billentyűzetét, mind a tapiegeret. Egyszerűen nem alkalmas komoly munkára. Sajnálom, hogy a hanyattegerek kikoptak a notebookokból. Jobban lehetett használni.

Ez a billentyűzet meg... Fogyassza, aki nem tud mást dörzsölgetni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szcsizma
2010.02.18. 16:09
Anno énis szerettem volna egy tapipados billzetet de közben nagyon hozzászoktam a céges laptopon a trackpoint használathoz ami valami eszméletlen jó tud lenni. Vennék is trackpointos billzetet ha nem lenne olyan Q drága. Vhogy így néz ki a kicsike:


És lehet kapni tapipaddal is (persze még drágábban) de szinte felesleges, sztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2010.02.18. 18:43
Ezek sajnos mind mobil es nem asztali billentyuzetek.

Ez azt az ergonomiai hatranyt jelentik, hogy sik a sapkak alkotta felulet es mobil melysegben elakad a lenyomas.

A kiosztas sem asztali hanem mobil. Azaz a jobb oldal ossze van keverve a hagyomanyos kiosztashoz kepest, eppen ugy, mint a laptopokon.

Ilyesmiket mar regota probalnak SLIM jelzove arulni, most eppen a jo kurzorok vagy egy jo trackball helyett kapunk egy nem tul sikeres touchpad technologiat. Ha sikeres lenne, akkor az emberek miert cipenek magukkal bedugni valo egeret?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!