iPon Hírek

Asztali Intel Atom proceszor 29 dollárért?

Dátum | 2008. 03. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel rendkívül agresszív árstratégiát fog alkalmazni a hamarosan megjelenő Atom processzorok egyes modelljeinél, hogy ezzel a vállalat bebiztosítsa piaci részesedését a belépő szintű asztali gépek piacán. Ha hihetünk az értesüléseknek, akkor a következő negyedévben megjelenő Diamondville Atom 230-as újdonság ára 29 dollár körül fog elhelyezkedni, persze csak 1000 darabos rendelés esetén.


Az Intel Atom processzorai között Silverthorne és Diamondville processzorok lesznek jelen, mindkét család tagjai azonos architektúrára épülnek. A Silverthornre processzorok főleg kézi- és hordozható számítógépekben kapnak majd helyet, míg a Diamondville egységek az olcsó asztali konfigurációk részét fogják képezni. Az ASUS tervei között is szerepel az Atom 230-as modell alkalmazása: a gyártó az újdonságot az Eee PC asztali változatában, az E-DT-ben kívánja majd használni. Az E-DT konfiguráció várhatóan májusban vagy júniusban debütál, a termék ára 199 dollár körül fog elhelyezkedni. Május folyamán az új,  8.9 hüvelykes kijelzővel felvértezett Eee PC-ben is Atom processzor dobog majd.

A korábbi hírek szerint az  Intel Diamondville alapú Atom N270-es processzora 44 dolláros áron kerül majd forgalomba, ám az egység az Atom 230-as modellel ellentétben notebook konfigurációkban kap helyet. Az N720-es modell tulajdonképpen az Intel Basic Mobile Platform alapját fogja képezni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.03.27. 23:59
Hosszútávon forintban is, de óriási különbségre nem kell számítani. A 45nm-esek jobban tuningolhatóak, inkább ezért szeretik őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2008.03.29. 19:40
Csak low-end irodai, de abba tökéletes. Ezenkívül hordozható gépekbe természetesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!