iPon Hírek

Asztali média lejátszó már a ViewSonic-tól is

Dátum | 2009. 11. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az asztali multimédiás lejátszók piacán már rengeteg modell közül válogathatunk, ám olyan termékekből, amelyek tényleg sokoldalúak és képesek a feliratok, illetve a különböző fájlok zökkenőmentes kezelésére, már sokkal kevesebbet találunk. Pont a tegnapi nap folyamán jelentette be az ASUS a legfrissebb multimédiás lejátszóját, amely az O!Play Air nevet viseli és igen ütősnek ígérkezik. Ma a ViewSonic kínálatában is megjelent egy kompakt lejátszó: a friss jövevény a VMP70 HD típusjelzést viseli és 1080p HD videók lejátszására is képes, no de ne szaladjunk ennyire előre.

ViewSonic VMP70 HD
A ViewSonic megoldása zongoralakk fekete borítással rendelkezik, ami elegáns megjelenést kölcsönöz a 203,98 x 40 x 140 mm-es méretekkel büszkélkedő és 420 gramm súlyú kompakt lejátszónak. A termék a mostani trendeknek megfelelően nem tartalmaz beépített merevlemezt, sőt, merevlemez számára bővítőhelyet sem, így külső HDD vagy egyéb USB-s eszköz alkalmazására van szükség. A készülék hátlapi csatlakozói között tulajdonképpen minden szükséges portot megtalálunk: a kínálatból nem hiányzik a HDMI, a Komponens, a Kompozit és az Optikai audió kimenet sem, a különböző adattárolókat pedig a két darab USB 2.0-s port segítségével kapcsolhatjuk a rendszerhez. Fájó pont, hogy a készülék sem Ethernet porttal, sem WiFi támogatással nem rendelkezik, így hálózatról sajnos nem tudunk vele média tartalmakat lejátszani, ami a jelenlegi  igen erős mezőnyt ismerve komoly hátrány.

ViewSonic VMP70 HD
A ViewSonic VMP70 HD szállítása Észak-Amerikában már megindult, ott 130 dolláros ajánlott áron juthatnak hozzá az érdeklődők az új lejátszóhoz. Hogy idehaza kapható lesz-e a friss jövevény, az egyelőre rejtély. Szerencsére vannak olyan alternatívák a piacon, mint például a WD TV Live vagy a rövidesen érkező az ASUS O!Play Air.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. asimov007
2009.11.04. 21:48
Nem hinném, hogy ez a cikk így teljes lenne. Az első néhány mondat arra utal, hogy egy valóban mindent kielégítő készülékkel lenne dolgunk, tovább olvasva csak az derül ki, hogy a készülék elég sok dolgot nem szolgáltat, amit a valóban jó és teljes körű lejátszókészülékek igen. Néhány fontos paraméter még hiányzik azon kívül, hogy lejátssza a 1080p videót. Mint például a DTS analóg konvertálás, a HD hangok kezelése, és a többi. Elsietett ismertető volt szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zsolt501
2009.11.05. 08:03
Én is ugyan így érzek ezzel a cikkel kapcsolatban, mint az előttem szóló. Ráadásul igen negatív a hálózati csatlakozó hiánya, így nem sok értelme van piacra lépnie, maximum igen alacsony áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!