iPon Hírek

Átfogó körper a nagy nevek ellen

Dátum | 2010. 07. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Apple, HTC, Google, LG, Microsoft és Motorola - tőlük remél komoly pénzeket kicsikarni a richmondi székhelyű szabadalomvállalat, az NTP, amely korábban már a RIM-et is megszorongatta a BlackBerry mobil e-mail-rendszere miatt. Ahogy az ilyen perek általában, úgy ez is 'fájdalomdíjas' megegyezéssel zárult; kétségkívül hasonló eredményben bíznak ezúttal is.

A tárgyalás helyszíne Virginia keleti körzeti bírósága lesz, a vád pedig természetesen szabadalomsértés (összesen 8 különböző szabadalomé), mint mindig - hardverre és szoftverre vonatkozóan egyaránt (kinél hogy). Bizonyos szempotból úgy is lehetne fogalmazni, hogy a RIM korábbi esete volt a főpróba, és most jön a tényleges előadás, mivel a központi téma itt is a "wireless kommunikációs rendszereken keresztül történő e-mail-küldés".

Az NTP hangsúlyosan sajnálkozott, hogy ezt kell tenniük, de mint mondták, nincs más választásuk, ha biztosítani akarják a wireless e-mail alapját képező technológia feltalálójának, Tom Campana-nak, valamint a saját részvényeseiknek az illő elismerését - végtére is ők csak azt teszik, amiről az egész létük szól: védik a szellemi tulajdonaikat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. felziusz
2010.07.10. 13:43
szoftverszabadalom gátja a fejlődésnek. úgyhogy nektek bizony a jó édes testét pénzért áruló nőnemű felmenőiteket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nattila77
2010.07.10. 14:06
egyetértek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sleepingdr...
2010.07.10. 15:16
Ezek a perek jórészt arról szólnak, hogy ki tudja jobban belemagyarázni a másik technikai megvalósítását a saját szabadalmába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Vendég-Ven...
2010.07.10. 15:18
Az igazság - mint legtöbbször - valahol a két véglet között van. A fél világot a duplaklikkes és hasonló lehúzós szabadalmaikkal zsaroló cégek nyilván szarjanak sünt, de az sem méltányos, ha valaki semmit nem kap a hasznos ötleteiért. Kérdés, a cikkben szereplő cég szabadalmai melyik csoportba tartoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gebana
2010.07.10. 16:03
ilyenekkel vidulnak. nemrég csodálkoztam rá, hogy már kapni párezerért mobiltelefont, pedig abban lehet vagy kismillió szabadalmaztatott dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2010.07.10. 18:06
En feltalaltam a Foldon kivuli email-ezes lehetoseget.

Vagyom az illo elismeresre. Es hogy vedjek a szellemi tulajdonomat.

"wireless kommunikációs rendszereken keresztül történő e-mail-küldés"

Valahol valami nem is stimmel, mert valszeg joval elobb letezett az, hogy az internet nem kizarolag femes vezeto kabaleken keresztul haladt, hanem peldaul tengerek felett valaszeg mar igen regota muholdakon.

Azaz az e-mail valszeg hamarabb ment wireless szakaszokon IS, mint ahogy valaki OLTARI NAGY ZSENI levedette a wireless email-t.

Amikor eletemben eloszor hallottam SMS-rol, akkor az volt az elso kerdesem, hogy ezt ugy kell elkepzelni, mint egy email-t, csak sokkal rovidebb es cimzett helyett telefonszam van?

Egyre komolytalanabbak ezek a "nagyok".

Ez mar egyre inkabb hasonlit a politikara: emberek igazsagtalanul kiemelt elonyhoz jutnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.07.10. 18:42
amikor először hallottam SMS-ről azt se tudtam mi az az internet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CarKiller
2010.07.10. 22:52
Caine: szintén
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Csocsocx
2010.07.10. 23:56
Ez is csak a pénzről szól megint! És még sajnálják is!
Kíváncsi leszek ha meg nyerik akkor a Tom Campana nevezetű emberke mennyit fog kapni belőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6...
2010.07.11. 13:13
ez annyiról szól, hogy létezik egy technológia, majd megnézik, h lehet a szabadalomszabályainak megfelelően levédetni, ha sikerült, akkor mehet a per a sok cég ellen, akik addig már régóta használták. ez a cég erre van ráállva.

Mert egy ilyen ötlet, h wirelessen keresztül emailt küldeni nc... Ennyi erővel le lehetne védetni h vezeték nélküli hálózaton képeket letölteni. ha vki nem vásárolja meg ezt a szabadalmat, akkor csak úgy tölthet le képeket, ha fizikailag bedugja a kábelt a gépbe és úgy netezik.

vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!