iPon Hírek

Átformálhatja az Android a mobilpiacot?

Dátum | 2008. 10. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Erre a kérdésre egy határozott igen a válasz, legalábbis az ABI Research igen alapos és részletekbe menő tanulmánya szerint - és még csak nem is azért, mert az előfizetőknek annyira szükségük lenne tényleg mindentudó és ezer dologra képes mobilokra, hanem sokkal inkább azért, mert a mobilgyártók és a hálózat-szolgáltatók egyre inkább felismerik a szabványosított platform előnyeit.

A cég előrejelzései szerint a sikerhez egyes-egyedül arra van csak szükség, hogy sikerüljön meggyőzni a mobilgyártókat arról, hogy a jelenlegi telefonokban használt operációs rendszereket cseréljék le az Androidra, és hogy a hálózat-szolgáltatóknak is megmutassák, milyen jó is lesz az nekik is, ha minden mobilon ugyanaz az oprendszer fut (mert így például sokkal könnyebben nyújthatnak terméktámogatást, és leegyszerűsödik a marketing is).

A lehetőséget csak tovább fokozza az a tény, hogy a teljes mobilpiacnak az okostelefonok egyelőre mindössze a 14%-át alkotják csupán, és a szabványosításuk is igen lassan halad. Éppen ezért, ha az Android meg tudná adni azt a bizonyos lökést, amire láthatólag szükség van az egységesítésez, az egyben természetesen neki magának (mármint az Androidnak) is hatalmas áttörést jelenthet.

Az Androidot 30 különböző technológiai- és mobilvállalat fejlesztette ki közösen, az Open Handset Alliance égisze alatt, így ez lett az első teljes, nyitott és szabad mobilplatform. Bár az indulás sokáig kissé döcögősnek tűnt, és többen is aggályaiknak adtak hangot, ha az ABI jól látja a dolgokat, úgy a nem is túl távoli jövőben az Android valóban nagyot tarolhat. Reméljük a legjobbakat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. szabtam
2008.10.10. 19:12
3-5k-ért már egész normál mobil net van.

de én nem nagyon hiszem, hogy az iphone-t, ill. az win-t, symbiant be tudná ez darálni. csak annyi, hogy színesedett a paletta, nehezebbé téve a választást.

É milyen jó lesz majd, ha egy áhított teló pont a "másik" oprendszerrel jön ki....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!