iPon Hírek

Athlon CPU-k beágyazott rendszerekhez

Dátum | 2007. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD újabb három processzorral bővíti termékpalettáját, amelyeket kifejezetten beágyazott rendszerekben történő alkalmazásra fejlesztettek ki. Az újdonságok rendkívül alacsony fogyasztással rendelkeznek, a beágyazott rendszerek piacán talán ez az egyik legfontosabbnak mondható tulajdonság. Az új processzorok közül az Athlon 64 3100+ 25W-os TDP-vel, az Athlon 64 2600+ 15W-os TDP-vel, míg az Athlon 64 2000+-os modell mindössze 8W-os fogyasztással büszkélkedik.


A jövevények Socket AM2-es tokozással rendelkeznek, így passzolnak az AM2-es foglalatú asztali alaplapokhoz is. A gyártó a chipeket felvértezte ECC támogatással is, ebből is látható, hogy a processzorok főként az üzleti és ipari piaci szegmenseket, valamint a telekommunikációs piacot célozzák meg. A rendkívül alacsony fogyasztással működő processzorok ideálisak lehetnek olyan környezetben, ahol 24/7 módban, tehát a hét minden napján 24 órában üzemelnek a gépek, ugyanis itt rendkívül sokat számít az alacsony fogyasztás.

Az AMD új, alacsony fogyasztással bíró processzorai a jelenlegi információk szerint az idei év negyedik negyedévében kerülnek kereskedelmi forgalomba. Az új processzorok várható áraival kapcsolatban nem szolgált információkkal az AMD. A vállalat a négymagos Opteron processzoraival és a Bobcat maggal a beágyazott alkalmazások piacán is indulni kíván.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.20. 15:03
vissza a hírhez

Az AMD újabb három processzorral bővíti termékpalettáját, amelyeket kifejezetten beágyazott rendszerekben történő alkalmzásra fejlesztettek ki. Az újdonságok rendkívül alacsony ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!