iPon Hírek

Átláthatóbb biztonsági beállításokat hoz a Creators Update

Dátum | 2017. 01. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Windows 10 következő nagy frissítése, amely tavasszal debütálhat és a Creators Update nevet viseli, egyre érdekesebbnek tűnik. Az elmúlt hetek során már sok-sok információ szivárgott ki a frissítőcsomag újításaival kapcsolatban, most pedig fény derült arra is, milyen szolgáltatások gondoskodnak majd az adott PC vagy noteszgép biztonságáról, „egészséges működéséről” és hatékony használatáról. Ezen a téren egy új vezérlő nyújt segítséget, ami a Windows Defender Security Center nevet viseli és gyakorlatilag öt fontos alappillérre támaszkodik. Az első alapvetően a biztonságot szolgálja, ugyanis az első menüben a Windows Defender beállításai, keresési előzményei, illetve egyéb adatai sorakoznak, de innen lehet majd elérni a harmadik fél által készített vírusirtókat is, amennyiben az adott szoftvert Microsoft partnercég készítette.
A második alappillér már a rendszer teljesítményével és „egészséges működésével” foglalkozik. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Windows naprakész információkat nyújt négy különböző terület működésével kapcsolatban, amelyek között a driverek, a Windows Update, az adattároló kapacitás és az akkumulátoridő szerepel. Amennyiben a felsorolt négy terület közül bármelyiken rendellenesség mutatkozik, a szoftvert javaslatokat tesz, milyen módszereket érdemes alkalmazni a hiba vagy a gyengeség javítására. Végső esetben a Windows 10 telepítés frissítésére is lesz mód, amit innen (is) lehet kezdeményezni. A harmadik pillér a tűzfallal és a hálózati védelemmel foglalkozik. Itt gyakorlatilag a Windows Firewall működésébe nyerhetünk betekintést, illetve némi finomhangolásra is van mód, de az éppen aktív hálózati kapcsolatokra is vethetünk egy pillantást. A negyedik kategória az alkalmazás- és böngésző menedzsmentben segít. Itt elvégezhetjük a SmartScreen funkcióval kapcsolatos finomhangolást: megadhatjuk, mi történjen, ha veszélyesnek ítélt weboldalra keveredünk, vagy éppen veszélyesnek ítélt és/vagy ismeretlen alkalmazást töltünk le.
Az ötödik pillér gyakorlatilag a családi beállításokat tartalmazza, azaz egyebek mellett a szülői felügyelettel kapcsolatos szolgáltatások is itt találhatóak. Limitálni lehet például a számítógépezéssel tölthető időt, méghozzá napi bontásban, valamint az új alkalmazások és játékok beszerzésével kapcsolatos szabályokat is itt léptethetjük érvénybe. A fentiek alapján a Windows Defender Security Center egy sokoldalú, remekül áttekinthető felület lesz, ami mindenképpen segíthet a biztonság növelésében. Az újdonságot a Windows Insider Program résztvevői már most is kipróbálhatják, az átlagfelhasználók pedig majd tavasszal kapják a Creators Update-tel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2017.01.26. 19:02
Van egy olyan érzésem, hogy a Kaspersky korábbi kiakadása inkább erre vezethető vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cathaya levis...
2017.01.27. 07:42
Miért, a windows 3x kell megszülessen hogy a Kaspersky közelébe érjen ha védelemről van szó..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!