iPon Hírek

Átláthatóvá kellene tenni a digitális eladásokat

Dátum | 2013. 06. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a GamesIndustrynak elmondta, nagy probléma, hogy a digitális eladások mennyiségei nem publikusak - ezzel egyébként az ESA-főnök Michael Gallagher hasonló felvetésére reagált, mely szerint minél előbb átlátszóvá kellene tenni ezeket a számokat. "A digitális eladások átláthatósága jobb képet adna arról, mi is történik az iparágban. Ráadásul nem csak az iparágnak, de a támogatóknak, és a pénzügyi közösségnek is. Több információra van szükségünk ahhoz, hogy növekedhessen az ipar." - mondta Guillemot. A játékok eladási statisztikáival kapcsolatban az ipar jelenleg a NPD havi beszámolóit, illetve az elemzők által közölt számokat veszi alapul, azonban egyik sem tartalmazza a digitális eladásokat. Ezáltal az iparági szereplők számára kicsit ködös a kép, hiszen folyamatosan csak a dobozos eladások csökkenését látják, így tévesen hihetik, hogy csökken a piac. A kiadók ráadásul pénzügyi jelentéseikben nem részletezik külön a digitális eladásokat. Guillemot szerint itt az idő, hogy ezt a szokást megtörjük, és ne legyenek titkok. "Sokan úgy érezhetik, ha kiderül, hogy honnan szerzik a sok pénzt, akkor a konkurencia ráugrana ugyanerre. Ami igaz. Ugyanakkor gyakran úgy látjuk, hogy legalább annyi információt kapsz, mint amennyit adsz, így ez nem egy negatív dolog." Ezzel párhuzamosan a Ubisofttal éppen hadilábon álló Patrice Déstilets elmondta, egyértelmű, hogy a digitális terjesztésé a jövő. Megérti, hogy sokan még úgy gondolják, egy játéknak lemezen kell érkeznie, és ezért sokan mérgesek voltak a Microsoft eredeti terveire, azonban úgy véli "legbelül senki nem érdekel igazán, hogy van lemeze, vagy nincs." Déstilets úgy véli, a digitális terjesztés uralmának köszönhetően később majd ismét nagyobb pénzeket lehet kaszálni az AAA-kategóriás játékokkal, így ezek nem fognak kihalni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Digu
2013.06.28. 21:53
Ezáltal az iparági szereplők számára kicsit ködös a kép, hiszen folyamatosan csak a dobozos eladások csökkenését látják, így tévesen hihetik, hogy csökken a piac. A kiadók ráadásul pénzügyi jelentéseikben nem részletezik külön a digitális eladásokat.

Még a végén kiderül, hogy ráfogják a warez-re a csökkenést, közben meg digitális eladásokkal együtt lehet több játék fogy, mint előtte...
Azért érdekes pénzügyi jelentések lehetnek, amikből eme adatokat véletlenül lefelejtik hozzászámolni, miközben lehet digitálisan többet adnak már el, mint dobozosból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SyRew
2013.06.28. 23:36
Lol. Lefordítom aki nem értené:
"Valve, tessék nekem, a wannabe konkurenciának elmondani mennyit keresel a Steammel, mer' ha nem csúnya fiú vagy toppintok (ártasz a Ziparágnak!)"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.06.29. 00:05
Hát ez így valóban érdekes. Tehát ha jól értem a közölt információkból kimaradnak a digitális eladások? Hm... Lehet még sem csökkennek az eladások, csak eltolódnak a digitális irányba? Gyanúsan így van, mert elég sok barátom és többek között én is egy csomó játékot csak digitálisan vettem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. peti198706...
2013.06.29. 05:15
Háát.. kapják be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2013.06.29. 18:30
Az biztos, hogy a Steam jobban növeli az eladásokat, mint az Origin, bár ott pedig a buggal szerzett ingyen-játék dominál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2013.06.29. 20:02
Nem lesz ebbol semmi,mert akkor Mr Burger sokkal tobbet kellene adozzon a Steam utan,Mr nagyorr meg az Origin utan.
Mr SmellyChees Kanadaban biztos nemi feltekenyseggel szemleli a ket spanja fejlodeset es sajat uboltjanak hanyatlasat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SonicTheHU...
2013.07.01. 09:27
Lemezes verzió ide v oda, nekem akkor is jól esik ránézni a polcomra és látni a BF gyűjteményemet eredetiben v éppen az AC-t és örülnék is ha tudnám bővíteni a készletet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szeg007
2013.07.02. 14:42
Én nem lennék meglepödve ha Valve, GMG, GOG meg hasonlo digitális formában árusito üzletek egy oriási adocsalási botrényba keverednének a jövöben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!