iPon Hírek

Átláthatóvá tenné a szponzorált tartalmakat a Twitch

Dátum | 2014. 10. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Twitch a jövőben teljesen átláthatóvá és egyértelművé tenné, hogy a szolgáltatáson belül mely tartalmak szponzoráltak, és melyek azok, amiket kizárólag saját erőből hoznak össze. A harmadik fél által szponzorált streameket egyébként "influencer campaing"-eknek hívja a Twitch, és a cég szerint ezek a szponzori kapcsolatok sokszor nem átláthatóak, nem egyértelműek, így az iparág egyfajta "sötét sarkává váltak, ami mindenkinek rossz" - szól a hivatalos blogbejegyzés. A Twitch szerint mindez ártalmas a teljes ökoszisztémára nézve, hiszen a felhasználók nem tudják egyértelműen megmondani, hogy mi a szponzorált tartalom és mi nem, így szkeptikusan tekintenek az egész rendszerre. "Mindig is arra buzdítottuk a közvetítőket, streamereket, hogy tegyék egyértelművé, ha egy fizetett kampány keretén belül játszanak valamivel. Ezzel együtt most egy teljesen új, teljesen átlátható rendszer kidolgozásán vagyunk, és reméljük, hogy ez egy üzenetet küld majd a teljes iparágnak. Teljes átláthatóságot szeretnénk, és teljes őszinteséget minden promóciós, vagy szponzorált tartalommal kapcsolatban" - folytatja a poszt, egyértelművé téve, hogy az ilyen tartalmak külön megjelölést kapnak majd a Twitch-en belül. A probléma azonban, hogy a Twitch mindezt csak azon tartalmaknál tudja 100%-osan biztosítani, ahol a szponzori megegyezések rajta keresztül futnak át. A független közvetítőket továbbra sem kényszeríti senki arra, hogy bevallják a szponzori kapcsolataikat, de ahogy korábban is, most is erre buzdítja őket a Twitch.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Benny
2014.10.04. 11:36
Kapja be a twitch, h nem lehet zenét tolni miközben megy a stream...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. SoulEater7... Benny
2014.10.04. 15:57
Nem lenne elég csak a trackek címeit feltüntetni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Pandamoniu... Benny
2014.10.04. 16:03
Ők sem jó kedvükből döntöttek így, hanem jogi okok miatt. Természetesen valós időben nagyon nehéz volna az ilyesmi kiszűrése úgyhogy azzal nem is próbálkoznak. Az, hogy fél óra hangkivágás lesz a VOD-okban az meg már nem olyan óriási érvágás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ronan Benny
2014.10.04. 16:33
Egyet értek.De a kiadó és zenészek nyomására megy ez szerintem.Viszont adhatna százalékot a reklámokból ezeknek a cégeknek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet Ronan
2014.10.05. 11:24
Ez nem ezen múlik, a zenekiadók borzasztó kapzsik olyan pénzeket kérnének/kérnek ami mellett biztos nem éri meg.

Amúgy azt nem értem, hogy kb évi 100k körül van ilyen "dj engedély" amivel bármilyen forrásból származó zenét bárhol lejátszhatsz. Azt hiszem az artisjustól lehet kiváltani, legalábbis valami ilyesmiről beszélt a "dj" ismerősöm. Ilyen nincs nyugaton? Mert azért a masszív nézőbázissal rendelkező streamereknek nehogy már ne legyen pénze egy kb 500 dolláros engedélyre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2014.10.05. 12:53
Jobb is ha nincs alatta semmi mert vagy szar a zene, vagy túl hangos, vagy túl halk, mindig van vele valami probléma. Majd mindenki elindít otthon valami zenét ami neki tetszik és jóidő.. Amit legjobban rühellek az a plugdj, mikor agyamentek ócska zenéit kell hallgatni végig. Általában HSt nézek, inkább szeretném érteni amit a streamerek mondanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vash_hu nemle...
2014.10.08. 13:55
Abban nincs benne az online közzététel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!