iPon Hírek

Átlépte a 100 milliót a Star Citizen

Dátum | 2015. 12. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az eddig is hihetetlen eredményeket felmutató Star Citizen átlépett egy újabb lélektani határt: már több, mint 100 millió dollárt adtak rá a felhasználók a megjelenés előtt. Összesen egyébként 1 millió játékos fizetett valamennyit a Star Citizenért, így tehát átlagosan 100 dollárra jön ki a fejenként elköltött pénz. Persze rengeteg különböző csomag közül választhatunk, ha bele akarunk vágni a játékba: ezek közül a legolcsóbb 45 dollárba kerül, amiért cserébe megkapjuk magát a Star Citizent, a Squadron 42 néven futó történetorientált kampányt, egy űrhajót, valamennyi kezdő pénzt, és még néhány apróságot. De ha nagyon el vagyunk eresztve, akár több ezer dollárt is elkölthetünk a játékra. A 100 milliós határt azután sikerült átlépni, hogy a hétvégétől kezdve már mindenki számára elérhetővé vált a játék alpha 2.0-s verziója. Ebben már bejárható a nyílt űr egy szelete (a készítők szerint most kóstolhatunk bele először igazán a Star Citizen "élő, lélegző világába"), de működik az űrharc és az FPS nézetű harc is, valamint bekerültek a több fős űrhajók. De van még tovább is. Az alpha 2.0-ban végre elérhető az EVA (Extra Vehicular Activity), vagyis kimehetünk az űrhajóból a légzsilipen át, és tevékenykedhetünk az űrben. Bekerült több mint húsz véletlenszerű esemény, melyek a harc és a felfedezés köré épülnek, és utazhatunk a fénysebesség kéttized részével a quantum travelnek köszönhetően - erre szükség is lesz, a készítők szerint ugyanis a felfedezhető űr már most hatalmas, és persze töltőképernyők nélkül kerül elénk. Ezen kívül betettek egy új bolygót (Crusader), több új hajót, három holdat, három eltérő űrállomást, egy javító/ellátó állomást, és kilenc kommunikációs központot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

47. Tyrel
2015.12.14. 15:40
Az a legolcsóbb csomag 54 dorrárba kerül rész el lett írva, ill. fel lett cserélve a két szám. 45$ lesz az...
Más kérdés hogy mire rászámolja a rendszer a jó magyar ÁFA-t addigra 57-nél tartunk, de hát erről nem ők tehetnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Ashface Tyrel
2015.12.14. 15:53
A dorrár rész el lett írva, dollár lesz az...

Amúgy tök jó ám, hogy haladnak, legalább nyugi lehet hogy készül ez a játék-titán, nem csak Roberts kurv... akarom mondani szórakozik a pénzünkön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Tyrel
2015.12.14. 19:04
Miért tenné, ott lóg a nyakán a felesége egész nap... az ő korában már nincs még utána arra is energia...

Amúgy van nekik bő 200 saját alkalmazottjuk és még külön külsősök is. Számoljunk mondjuk 250-el, átlagnak a példa kedvéért jó lesz... Tegyük fel hogy fejenként 5000$-ba kerülnek a cégnek - nyilván egy Junior QA sokkal kevesebbe, egy Lead Designer meg sokkal többe, de átlagnak talán jó lesz...
Ebből rögtön kijön havi 1 250 000 $. És akkor az operatív költségeikről és egyéb befektetéseikről még nem is beszéltünk...

Túl sok Yachtot nem fog Chris Roberts venni abból a pénzből ami megmarad nekik a fejlesztés végére... majd ha megjelenik a játék és befut és elkel még X millió példányban akkor gazdagszanak meg belőle... HA bejön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Asagrim
2015.12.14. 19:23
Most ezt komolyan gondolják, hogy egy alfa demóért vegyek meg 57 dollárért egy kezdő csomagot? Ott rohadjon rajtuk ...

Tyrel


https://robertsspaceindustries.com/pledge/game-packages

Itt akárhogy is nézem, 57 dollár 15 cent a legolcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Trevize198... Asagr...
2015.12.14. 20:49
Most ez nem sima preorder? Nem kell kipróbálnod, csak lehetőséged van az alphával játszani ha akarsz. Nem értem miért szidod őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. SyRew Asagr...
2015.12.14. 22:36
1.A 27%-os, legmagasabb ÁFÁért nem őket kell szidni.

2.Ha a bolt pénznemét átváltod euróra,jóval kedvezőbb árakat kapsz(-20%),ennyit tudnak felénk gesztusként nyújtani.

3.Anno 25-30 dollárokért szórták az amd kuponkódokat.De még nyerni is elég könnyen lehetett alienware arénán keresztül míg a promóció tartott.De persze ehhez egy bizonyos érdeklődési szint kellett.

4.Most volt egy kb 1 hetes évfordulós vásár november végén.Naponta volt 1000 darab (de olyan nap is volt amikor 4000+) 30 eurós kezdőcsomag.Ez tartalmazta a Star Citizent és a Squadron 42-t is,persze csak a legalapabb kezdőhajóval.Bár az elején gyorsan elkapkodták,később már kényelmesen lehetett vásárolni belőle.

Urambocsá az ezeregy lehetőség idején egyszer sem szavaztál bizalmat nekik,de bezzeg most ha feléjük nézel,egyből irgum-burgum várjanak kitárt karokkal, lehetőleg olcsón...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. kistoth
2015.12.14. 23:55
Aki érdeklődik a játék iránt lépjen be :
https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Asagrim Trevi...
2015.12.15. 03:15
Pedig magamhoz képest röviden fogalmaztam. Kiemelem a lényeget:

fizetős
demó

Mondok hasonlatot is:
Ez olyan, mintha szupermarketben az osztogatós standoknál csak akkor adnának próbát, ha előtte veszel a termékből egy csomagot. Akkor mi a szarnak nekem próba, ha már megvettem a terméket, a próbának meg az lenne a lényege, hogy eldönthessem tetszik-e a termék? Ha már megvettem kivárom míg hazaérek, a próbájukat meg dugdossák fel maguknak.

"Nem demó, early access."
Az meg akkor még rosszabb. Közösségi finanszírozású játéknál a fizetős Early Access a kapitalizmus epitómája, a "mindenki számára elérhető" megfogalmazás (amit mindenhol olvasni, nem csak itt) meg ferdítés, mert csak a befektetők próbálhatják ki a félkész terméket, ami nem nyílt, hanem zárt körű elérhetőség.

Ennyi erővel az űrutazás is mindenki számára elérhető, mert 80 ezer dollárért bárkit elvisz egy körre a SpaceX.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. torzonborz
2015.12.15. 07:54
Nem igazán early acces, szimplán csak közösségi finanszírozású és az aktuális állapotot minden támogató láthatja ( értsd letöltöd és "játszol".
Amúgy fura, hogy sokan a rossz oldalát látják, holott van jó oldala is.
Az online játékoknál csak a béta vége felé kerül be a tömeg és akkor bukik ki sok minden ami nem tetszik a játékosoknak aztán a kiadó/fejlesztő vagy nekiáll kapkodva javítani vagy bevállalja ezzel együtt a megjelenést.
Itt már a kezdetektől ott vannak a játékosok és bőven adnak is visszajelzést a fejlesztőknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. kiskoller torzo...
2015.12.15. 08:10
Hjah, csak ezzel a játékosbázis jelentős részének nem tesznek jót. Itt vagyok én, aki akár meg is venném a játékot 40 dollárért, ha kész lenne és akár el is mélyednék benne, fórumoznék, csatlakoznék klánokhoz, stb.

De könyörgöm nem egy alfa játék esetén!


Szóval megvárom a megjelenést, ami még mindig több év, és megjelenés napján fellépek a szerverre, és mindenki szét aláz, mert egyesek már évek óta játszanak. Közben kitudja mennyi plusz felszerelést, hajót, miegymást szereztek. Szóval esélyem sem lesz.


Ráadásul mire belejönnék, addigra kifullad az egész, mert egyesek már évek óta játszanak vele, és ráuntak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. F2Face
2015.12.15. 08:21
Egy a lényeg:
CsillagPolgárnak lenni jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. torzonborz kisko...
2015.12.15. 09:45
Senki nem fog semmit szerezni mert ahogy írtam ez nem early acces. Amit alfa/béta alatt szerzel az megy a levesbe a megjelenés napján.
Azzal kezd mindenki amit az a csomag tartalmaz amit megvett.
Ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. kiskoller torzo...
2015.12.15. 10:37
Akkor viszont miért vásárolnak az emberek hajókat, méghozzá nem is egykét forintért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Ch00ler
2015.12.15. 10:40
Nem teljesen értem az ellenszenvet.
A közösségi finanszírozás arról szól, hogy az emberek bizalmat szavaznak egy project-nek, előre fizetnek az ötletet felvázolóknak azért, hogy elkészítsenek valamit.
Aki befizetnek barmit is a Star Citizen-be, azok elsősorban nem azért fizetnek, hogy játszhassanak a bétával, alfával, legyen korai hozzáférésük, hanem azért, hogy elkészüljön a játék, amivel majd játszani szeretnének.
Az összes többi ennek a következménye. Hogy az RSI folyamatosan tájékoztatja a népet a fejlesztésről, hogy hozzáférést ad az alfa szintű tartalomhoz, stb. Ezt szerintem úgy kell felfogni, hogy az RSI megmutatja, hogy igenis folyik a fejlesztés, igenis figyelnek a visszajelzésekre és igenis meg szeretnék mindazt valósítani, amit megálmodtak és meg is ígértek az elején.

Bármit is veszel a jelenlegi állapotban, az a fejlesztésre megy.
Az pedig, hogy a megjelenés napján azoknak, akik az egészet pénzelték, kicsit több mindenük van, nos, az szerintem elfogadható.

A vásárolt hajók megmaradnak, szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. torzonborz kisko...
2015.12.15. 11:51
akkor még egyszer :
" Azzal kezd mindenki amit az a csomag tartalmaz amit megvett."

Ha veszel egy hajót valós pénzért az bekerül a csomagodba. Az megmarad. Amit alfa/béta alatt szerzel meg az nem.
Világos ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. kiskoller torzo...
2015.12.15. 12:56
Nah akkor vázolom, hogy mitől tartok:

Megjelenik 2018ban a játék. Elolvasok pár tesztet, úgy döntök, hogy kipróbálom. Megveszem a standard csomagot. Nem fogok több játék árát kifizetni egy olyan játékért, amit még ki sem próbáltam.

Belogolok a szerverre. Első napokban örülök, hogy nem megyek neki az aszteroidáknak a kezdő hajómmal.
Mire odáig jutok, hogy kiismerem magamat a játékban, és talán eldöntöm, hogy beruházok egy új hajóba, addigra a többiek a már alapból jobb hajóval több hónapos, akár több éves tapasztalattal kezdenek, nyilván messze beelőznek mindenben.

Tehát nem elég, hogy több tapasztalattal kezdenek, mint én, ráadásul jobb hajóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Asagrim kisko...
2015.12.15. 13:01
Röviden a játék nulladik órától pay to win. Fején találtad a szöget, ezért találom (többek között) mocskos dolognak a fizetős alfát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. gtas
2015.12.15. 13:53
De nem érted! Az addig oké, hogy egymagad gyakorolhatsz amíg úgy nem érzed, hogy most már ki tudnál iktatni bárkit. De mégis hogyan kéne kilőnöm a sok OP űrhajós egyént a kezdő hajómmal? MMO-ban sem tudsz leölni egy season14-ben lévőt s12 gearben (ha csak nem vette a karit, mert akkor valószínű halvány lila fingja sincs még mi micsoda ) Szóval ez a pay2win tényleg egy aljas húzás, de ők tudják..

Amúgy valaki röviden összefoglalná, hogy miről szól a játék? Lehet majd egyszer ránézek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim gtas
2015.12.15. 13:59
Töröltem, mert a béna állat nem volt ínyemre (meg persze a fórum szabályzatéra se), majd leírhatja még egyszer becézgetés nélkül. Amúgy valóban, plusz a lépéselőny PvE-ben is idegesítő, nem csak PvP-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. SyRew gtas
2015.12.15. 14:02
Mit nem értesz azon,hogy a játékon belül az összes ladik megszerezhető in-game pénzért?

A most megkapható hajók semmilyen komolyan vehető ár/érték arányban nincsenek ezzel - a 250 dolláros vagy nagyobb hajók kb 30-40 óra játékkal elérhetőek a jelenlegi tervek alapján,amennyire ez most látható.

Kis lófing újoncként meg mit szeretnél te mégis kilőni? Ez nem (kifejezetten)pvp játék kifejezetten,ahol csak egymás ellenében lehet boldogulni.
A tervek szerint 90% npc 10% emberi játékosok aránya a világban,miközben mindenki teszi a maga dolgát,kereskedik,bányászik,csempészik,kalózkodik,bűnözőkre vadászik vagy beáll melósnak más hajójára stb.

Borzalom olvasni,hogy mennyire nem vagytok hajlandóak az alapokról sem tájékozódni,de véleményezés az van ezerrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. martinair Asagr...
2015.12.15. 14:04
OMG...

Nem fizetős alfa, ez nem egy ubisoft vagy még lehúzóbb EA fejlesztés.
Egy rakat ember összeállt, mindenféle háttér kiadó nélkül, hogy van egy ötlete.
Erre kaptak egy valag lóvét a néptől, hogy ugyan legyen már végre valami játék...

"pledge"
Te is támogathatod a projektet, csak itt cserébe kapsz érte valamilyen kezdőcsomagot, amit már most is kipróbálhatsz...

Szerintem ez nem keverendő össze az általad vázolt "pay to win" gondolattal, mert nagyon nem ugyanaz.

a megjelenéskor is dönthetsz úgy, hogy nem a legalapabb csomaggal veszed...

De a gondolatmenetedet folytatva, amilyen játékot nem tudsz kipróbálni a megjelenés napján, azt már ki sem próbálod soha??? - mivel aki pár napja, hete, hónapja megvette, az nyilván tapasztaltabb nálad, aki most kapcsolódik bele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Asagrim marti...
2015.12.15. 14:20
Készen van a játék? Nincs kész.
Van félkész (alfa verziós), kipróbálható része? Van.
Ingyenes? Nem.

Fizetős. Alfa.

"De a gondolatmenetedet folytatva, amilyen játékot nem tudsz kipróbálni a megjelenés napján, azt már ki sem próbálod soha???"

Ennek semmi köze az én gondolatmenetemhez, amivel azt kifogásolom, hogy egy félkész játékot csak pénz ellenében lehet kipróbálni. Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy egy játékdemónak nem szabadna pénzbe kerülnie? Hány évesek vagytok ti, hogy ennyire idegen koncepció nektek, hogy egy termékmintáért nem fizetek pénzt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. martinair Asagr...
2015.12.15. 14:32
Már ne is haragudj, de semmi közöd hozzá, hogy hány éves vagyok. Szerintem mindennemű személyeskedés nélkül kultúráltan mondtam véleményt.

Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy ezt pont nem kellene összekeverni a manapság jellemző "fizetős alfákkal"...

Pont, hogy nem fizetős demóról van szó!
Pusztán van lehetőséged támogatni.
Alapesetben a támogatásért cserében kaphatnál "csak" egy ígéretet is, hogy a megjelenés napján megkapod a digitális/dobozos verziót, illetve köszönik szépen a támogatásodat (ahogy egyébként sok hasonló - szintén kickstarter eredetű - projekt esetében is volt.).
Itt ellenben "többet kapsz", mint támogató, lehetőséged van a fejlesztés teljes szakaszában, méegjelenés előtt kipróbálni, hogy mit támogatsz. Nem vásároltál egy terméket, videójátékot!!! Nagyon nem ugyanaz a felállás!!! Itt támogatsz egy fejlesztést, EA esetében meg megveheted a félkész terméket!

Ezt az alaphelyzetet szerettem volna hangsúlyozni, nem pedig okoskodni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim SyRew
2015.12.15. 14:38
"A most megkapható hajók semmilyen komolyan vehető ár/érték arányban nincsenek ezzel - a 250 dolláros vagy nagyobb hajók kb 30-40 óra játékkal elérhetőek a jelenlegi tervek alapján,amennyire ez most látható.

Borzalom olvasni,hogy mennyire nem vagytok hajlandóak az alapokról sem tájékozódni,de véleményezés az van ezerrel."


Borzalom, hogy csak feltételezgetsz az emberről, amivel elköveted ugyanazt, amit kifogásolni vélsz másokban, a feltételezgetést. Képzeld el, hogy én is tudom, hogy semmi olyat nem lehet most venni, ami játékban később nem válik ingyenesen hozzáférhetővé. AZONBAN aki pénz által szebb/jobb/gyorsabb/erősebb hajóval indul a játék megjelenésekor, az nem fog újságot olvasni míg felzárkóznak hozzá mások, hanem ezzel a hajóval szépen szedi össze a következőre való játékvalutát, tehát soha nem fog megszűnni a lépéselőnye egy olyan játékossal szemben, aki minimális pénzbefektetéssel akkor kezdte a játékot ... TALÁN akkor, ha ez a tehetős emberkénk egy ideig leteszi a játékot, míg a másik naponta gürizik a következőért.

Szóval magyarázd már el nekem, hogy ez miért nem pay to win (amely fogalom ugyanúgy képes kifejeződni PvE tartalommal, mint PvP-vel).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim marti...
2015.12.15. 14:40
Teljes mértékben elbeszélünk egymás mellett. Hiába próbálod elmagyarázni nekem, amit alapból értek, csak nem értek vele egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. SyRew Asagr...
2015.12.15. 14:41
"Tényleg ennyire nehéz felfogni"
" Hány évesek vagytok ti"

Na, ki is itt akkor most a személyeskedő, akinek a kifogásolt hozzászólását gyorsan törli a "pártatlan" , a fórum egészséges környezetén fáradozó admin?

Visszadobom a labdát: Mit nem lehet érteni azon,hogy nem az alfa hozzáférésért,demóért fizetsz,hanem a kész játékokért(Star Citizen + Squadron 42) és persze azért,hogy egyáltalán elkészülhessen a játék?

Hogy ezért ki is próbálhatod amit eddig összeraktak,az egy bónusz.Nincs eltitkolva,hogy nincsen kész,nem most kapod kézhez.Nekem ebből csak az jön le,hogy játszani,kipróbálni szeretnéd,csak pénzt adni,na azt nem.

A vicces ebben az,hogy erre elég gyakran van lehetőség,általában egy nagyobb játékshow vagy fejlesztésbeni mérföldkő kapcsán,most is volt vagy egy hétig free fly december elején.Csak guglizz rá a Star Citizen free fly kifejezésre.
Jahogy a friss 2.0-át most nem lehet...hát igen,hogy-hogynem a tesztszervereik (amiknek a fenntartása most is komoly pénz már) dugig vannak olyan támogatókkal,akik már vállaltak pledge-t.Nincs most hely freeloadereknek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim SyRew
2015.12.15. 14:46
Miért is személyeskedés az, ha valakiről azt feltételezem, hogy fiatalabb mint én, mert nem az neki a természetes, ami 10-15 évvel ezelőtt(ig) volt a norma? Nem értem ... egyáltalán nem értem. Azért is sértve érzed magad, ha valaki megkérdezi mi a csillagjegyed?

Én ebből a vitából kiszálltam, teljesen egyértelművé vált számomra, hogy teljesen más kultúrköri háttérből kiindulva ütköztetünk érveket úgy, mintha nem is egy nyelvet beszélnénk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. martinair Asagr...
2015.12.15. 14:49
...Szerintem csak ezt nem kellene egy kalap alá venni a mai "tipikus" fizetős alfákkal, mert nem teljesen ugyanaz.

Részben értelek, de ott a különbség, hogy amíg egy EA vagy UBI eljátssza tizedszerre is a fizetős alfát, addig Chris Roberts mögött nem áll egy pénzes kiadó, nincs "predicted profit rate", vagy tervezett eladott példányszám, vagy nincs elvárt és tervezett megtérülés, nincs előre definiált pénzalap... Ezért nem lehet szerintem egy kalap alá venni.

Ezek alapján akkor kell venni egy újabb opciót:
1. Létezik a tradicionális (kihalófélben lévő) megjelenés - kész tartalommal;
2. Létezik a profitorientált übermenedzselt AAA kategóriás megjelenés (lásd: trendi EA vagy UBI);
3. Illetve egy új opció, amit nem tudok megnevezni, de biztosan nem fér bele egyikbe sem (lásd: starcitizen)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. SyRew Asagr...
2015.12.15. 14:52
"...aki pénz által szebb/jobb/gyorsabb/erősebb hajóval indul a játék megjelenésekor, az nem fog újságot olvasni míg felzárkóznak hozzá mások, hanem ezzel a hajóval szépen szedi össze a következőre való játékvalutát, tehát soha nem fog megszűnni a lépéselőnye egy olyan játékossal szemben, aki minimális pénzbefektetéssel akkor kezdte a játékot..."

Az az extra pénz (gyakran sok ezer dollár egyesektől!) lehetségessé teszi,hogy egyáltalán legyen játék.
De felmerül a kérdés,hogy ebből neked milyen véleményezett károd származik? Bevallottan nagyon kicsi kompenzáció ez amit adnak.A hajók egy alap felszerelést kapnak csak,neked kell majd megszerezni az igazán jó cuccok árát és ha nincs biztosítva,frankón el is lehet bukni.
Egyszerre nem tudsz 4 hajóban ülni.
Lesz előnye? lesz
Megérdemli? Szubjektív,szerintem igen
Behozható? Kb garantálható

A nap végén 2 (legyen most ez a csúcs) Sabre vadászgépben ülő pilóta közül a jobb,tapasztaltabb fog fog győzni. Nincs "gold" ammo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim marti...
2015.12.15. 14:53
Oké, ezzel egyet tudok érteni. A reklámmal viszont továbbra sem, hogy "alfa 2.0, gyere próbáld ki, bárki kipróbálhatja". Hívják alfa 2.0 helyett backer preview-nak, vagy bánom is én, de ne úgy csalogassanak boldog-boldogtalant, hogy aztán derüljön ki, hogy perkálni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. torzonborz Asagr...
2015.12.15. 17:10
Ezzel mi is volt a probléma? Ha valaki béna akkor béna, ott van és lesz a lehetőség a gyakorlásra hogy jobb legyen.

Amúgy érdekes a p2w-t csak az emlegeti aki egy másodpercet sem játszott még a játékkal.
Aki kipróbálja annak egyből világos, hogy miért is nem az.
De segítek: azért mert a hajód nem fog magától manőverezni, nem fog magától célozni és lőni. Kell valaki aki ezt megteszi és ha az a valaki béna akkor lehet övé a legjobb ladik nem ér vele semmit.
Amúgy van olyan gameplay videó ahol egy srác a Aurora LN-el Horneteket aláz.

A nagyobb ladik sem egyértelműen p2w ugyanis ahhoz több ember kell.

Na mindegy, igazából ahogy látom hiába írjuk le a tényeket, Neked ez tök mindegy. Te elkönyvelted magadban azt, hogy ez lehúzás meg p2w meg mittomén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Fratello
2015.12.15. 18:19
...és akkor még nem is beszéltünk az un. "mérföldkövekről" (amit én csak Gennyes Lehúzás Deluxe Gold Edition-nak hívok), amiben csak valami több tízmillió dolláros plusz támogatásért cserébe ígérnek be pl. újabb és újabb hajómodelleket... Jaaaaaa, fizessük ki máris előre a jövőbeni DLC-ket is mi???????????????????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Szebko
2015.12.15. 21:13
Jézus :'D fizetős alfa. Igen így is lehet nézni. De ha jól tudom minden támogató megkapja a teljes játékot a megjelenés után. Magyarul ELŐRENDELED és hozzáférést kapsz a Pre-Alpa, Alpha Beta és biszemba**om ki tudja még milyen buildekhez. Szerintem ez sokkal jobb "előrendelési" ajánlat mint mondjuk ubi AC sorozata rendeled elő innen és kapsz 1 EGY!!! új ruhát ami kb semmit se ér. De ez csak az én véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. kiskoller marti...
2015.12.15. 21:53
"Részben értelek, de ott a különbség, hogy amíg egy EA vagy UBI eljátssza tizedszerre is a fizetős alfát, addig Chris Roberts mögött nem áll egy pénzes kiadó, nincs "predicted profit rate", vagy tervezett eladott példányszám, vagy nincs elvárt és tervezett megtérülés, nincs előre definiált pénzalap... Ezért nem lehet szerintem egy kalap alá venni."

A vásárló/fogyasztó szemszögéből pont ugyanaz a kettő. Engem első sorban az érdekel, hogy a pénzemért milyen terméket kapok. Ha azt 1 ember csinálta 10 évig, vagy 100 ember 3 évig, másodlagos dolog. Ugyanígy másodlagos, hogy a fejelsztőket mammutvállalat, vagy a játékosbázis pénzelte.


Link

Jól megfogalmazza a problémáimat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim torzo...
2015.12.15. 22:48
Irigylem a szókincsedet ... ja, nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Ch00ler Frate...
2015.12.15. 23:14
Szerintem nagyon el vagy tevedve. Kicsit nezzel utana, hogy mirol is szol a Kickstarter es a tobbiek.
Minden penzbe kerul. Ha valaki tobbet akar, akkor tobbet, vagy tobben kell fizetni.
A jelen esetben ez inkabb forditva volt. A nepek elkezdtek befizetni a penzt, es az RSI-nek kellett kitalalnia azt, hogy a szamitottnak joval tobb zset mire is koltsek el. Tehat nem arrol volt szo, hogy kifejlesztjuk a progit 30 milliobol, a tobbit meg elkoltjuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Ch00l...
2015.12.15. 23:23
"Tehat nem arrol volt szo, hogy kifejlesztjuk a progit 30 milliobol, a tobbit meg elkoltjuk..."

Hát, ha tényleg minden így befolyt lóvét a játékfejlesztésbe ölnek, akkor ebből havidíj hiányában (amit beígértek, hogy nem lesz) sok elkölteni valót nem fognak látni, mert a 100 milla eléggé azt sugallja, hogy már szinte mindenki megvette, akinek kell a játék.

Ha lesz permanens PVP off kapcsoló, talán megveszem megjelenéskor, mert már jó lenne egy X:Reunion utód, ha már a Rebirth ekkora ordas nagy katasztrófa lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Ch00ler
2015.12.15. 23:24
En tovabbra is azon csodalkozom legjobban, hogy mire ez a nagy ellenszenv?
Ha valakit erdekel az ilyen fajta jatek, es lat ebben fantaziat, az szepen befizeti az 57 eurot es megkapja, nem csak az MMO reszt, hanem a Squadron-t is. Mivel a jatek meg kb. masfel en mulva lesz kesz, ezert az 57 eurot kb. 2 ev alatt kell kifizetni. Ez pedig, akarhogy is nezem, nem tul nehez.

Ha meg nem erdekel, akkor meg nem mindegy?

En speciel kb. havonta egyszer ranezek, hogy eppen hogy all a fejlesztes, aztan annyi. Azert fizettem be, mivel lattam benne a fantaziat. Azt, hogy vegre valaki olyan urszimulatort tud kesziteni, amiben minden benne van. Jatszottam mar korabban alfa szintu jatekokkal, meg betakkal is. Egyik sem vonz tulsagosan. Viszont, ha egyszer befut a jatek, akkor mar megerte belerakni ezt a penzt.
Jah, es szerintem vannak paran olyanok, mint en, akik kb. heti 3-4 orat tudnak egyaltalan jatszani valamivel. Nos, beta ide, alfa oda, meg vasarol hajok, meg akarmi.... kb. 2 het alatt az ujonnan belepo hardcore gamer-eknek ketszet jobb cuccuk lesz... De en ezen valahogy megsem parazok mar elore
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Mag
2015.12.16. 02:11
Egyszerű, megint nem hozzáértő ember véleményez valamit amit nem követ figyelemmel, ráadásként hatalma van moderálni másokat, de magát képtelen. De remek is ez az ipon fórum.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Mag
2015.12.16. 09:04
Felhívnám a figyelmedet, hogy a fórum regisztrált felhasználójaként ugyanúgy jogom van a véleményemhez, mint bárki másnak a sajátjához, így semmilyen megnyilvánulás, amit nem moderátori kapacitásban intézek feléd vagy bárki felé, nem minősítheti a moderátori munkavégzésemet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Capritain Asagr...
2015.12.16. 14:03
Igen, de téged ki moderál? Emlékszem ilyen-olyan eltűnt válaszomra és hsz.-omra, amit lazább stílusban fogalmaztam, mint te lentebb - ráadásul nem személyeskedtem soha. Ha ezeket most én írtam volna, már nem lenne a dobozban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller Capri...
2015.12.16. 14:19
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Capri...
2015.12.16. 15:12
Moderálási előzménnyel rendelkező fórumozók kritizálják a moderálást ... Nahát! De váratlan!

Rosszul emlékszel! Itt van előttem a törölt hozzászólások listája, ugyanis nem tűnnek el az éterben, hanem áthelyeződnek máshova (én ötletem volt). Háromféle hozzászólást törlök: a duplát, ami fórum szabályzatot szeg, meg ami ilyenre reagál (ugyanis a szabályszegő hozzászólást eltávolítva megszűnik a kontextus, így összefüggéstelenné válik a válaszreakció, kiskoller is egy ilyen moderálásra rágott be múltkor).

1.)
Moderálásra szoruló hozzászólásra nem válaszolni kell, hanem jelenteni!

2.)
A megnyilvánulás mikéntjéről szóló fórum szabályok a fórumozók közti viselkedést szabályozzák. Regisztrálva van ide az RSI? Mert itt csak őket szapultam ... hacsak nem szerinted is főbenjáró bűn megkérdezni valakitől, hogy hány éves.

kiskoller

Watchman, egyedül vagyok, mint az ujjam. Kray eltűnt, mint a kámfor, Gery84 nem él a moderálási lehetőséggel, más meg nem is moderált soha.

Írjatok az iponnak, hogy vegyenek föl több moderátort (bár ez maga ellentmondás, mert én sem kapok egy fillért se), és akkor ugyanaz a munka eloszlik több emberre, ami által nem fog tűnni az, hogy egyedül tartom a frontot, kiskirályoskodásnak, meg a franc tudja még minek, amivel az elmúlt években illettétek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Ashface
2015.12.16. 16:13
Asszem le kene toltenem a patchet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SyRew SyRew
2015.12.17. 00:09
Package - Star Citizen Starter 30.48€ , még ~3900 darab van belőle. Ha nem ennyit látsz, váltsd át a bolt pénznemét euróba, ha 404, akkor elfogyott.

Januártól megszűnik az eurós boltban a kedvezmény,így igen drága lesz minden,hacsak nem helyezed a bizalmad egy EU-n kívüli traderbe.Kétlem,hogy így éjjel időben észreveszi akit esetleg itt érdekelne,de az esélyt megadom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. suti211
2015.12.17. 20:42
Akárhogyan is nézem, mekkora alpári dolog az, hogy támogatást nyújthatsz hogy elkészüljön a játék, de a "kezdőcsomag" meg elfogy és nem tudod támogatni 30 euróval, viszont továbbra is nyitva marad előtted a lehetőség hogy 50, 60, 150, meg 200 eurós csomagot vegyél Aki zsidó az zsidó, aki meg be akarja fejezni a projektjét annak meg minden jól jönne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. krutyifix
2015.12.18. 08:53
napjaink legnagyobb lufija, 3 év múlva is csak techdemo lesz
fps rész egy vicc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!