iPon Hírek

Átlépte a 250 millió eladást a Call of Duty-sorozat

Dátum | 2016. 01. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az amerikai eladásokat szemléző NPD csoport a minap jelentette be, hogy 2015-ben messze a Call of Duty: Black Ops 3 volt a legkelendőbb játék. Rob Kostich, az Activision egyik vezetője erre közölte, hogy egyébként világszerte is a Black Ops 3-ból adták el a legtöbbet tavaly, és egyébként Amerikában már a hetedik éve folyamatosan az aktuális Call of Duty a legkelendőbb cím. Azt már csak úgy hozzá tette, hogy egyébként a Call of Duty-sorozat átlépte a 250 millió eladott példányszámot. Mindeközben az angolai lázadó pereli az Activisiont Jonas Savimbi hírhedt angolai lázadó vezér, aki egy az Egyesült Államok által támogatott csoportot vezetett a kommunisták által támogatott kormány ellen. Az egész egy brutális polgárháborúba taszította az országot, aminek a végén több mint 500 ezer halott maradt hátra. Az úriember feltűnik a Call of Duty: Black Ops 2-ben, amint éppen egy gránátvetőt lóbálva buzdítja arra az embereit, hogy öljenek meg annyi ellenséges katonát, amennyit csak tudnak. Most Savimbi három, jelenleg Franciaországban élő gyereke perelte be az Activision francia részlegét, mondván édesapjukat "barbárnak" és "féleszű"-nek állította be a játék, aki "egyszerűen csak meg akar ölni mindenkit". Az utódok által felbérelt ügyvéd, Carole Enfert úgy nyilatkozott, hogy Savimbi valójában "egy politikai vezető és stratéga volt". A család 1 millió eurós kártérítést akar kiharcolni a bíróságon. Az Activision természetesen nem nagyon ért egyet a vádakkal, szerintük Savimbit "jófiúnak" ábrázolja a játék.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. magerg
2016.01.18. 12:32
Először Noriega, azután meg ezek a díszpintyek...
Mikor mondja már ki a bíróság hogy a CoD nem történelmi dokumentumfilm, nem állít tényeket?
Véleményekért meg nem lehet perelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester mager...
2016.01.18. 13:55
Pont ez a baj.. hogy vélemény, és nem tény. Ha tény hogy valaki korrupt, akkor az tény, ha valakire csak azt mondod hogy korrupt, akkor az már rágalmazás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rimagras
2016.01.18. 13:59
Amerika kedvenc eljárása kormányellenes csoportokat pénzelni, hogy polgárháború legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg Szefm...
2016.01.18. 14:08
Szerintem nem tiszta a rágalmazás fogalma...
Egy műalkotásról (köh-köh) van szó, ami történelmi fikció is.
Nem állítják hogy tényleg minden így történt, és végképp nem vádolnak senkit semmivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.01.18. 16:46
Nem írja ki a játék indulásnál hogy bármiféle egyezés/hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve? Ha nem akkor cocó,ha igen akkor a kis Aladdin nem ebből fog magának új gépet venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!