iPon Hírek

Atom-alapú hálózati tároló a QNAP-tól

Dátum | 2009. 02. 07.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az átlagfelhasználónak ismeretlen nevű QNAP egy Intel Atom processzorra épülő csúcskategóriás hálózati adattárolót dobott piacra.

Már láthattunk tervet Atom-alapú NAS-ra (Network-attached Storage) az Asus-tól, de a boltok polcaira még nem került el az újítása. A QNAP azonban - hűen eddigi termékvonalához - egy négy merevlemez befogadására képes NAS-t dobott piacra Atom központi egységgel.

A TS-439 Pro Turbo NAS 1,6 GHz-es Intel Atom N270 processzorral és 1 GB DDR2-memóriával rendelkezik. Számos fejlett tárolási technológiát támogat, többek között a RAID 0/ 1/ 5/ 6/ 5+Spare-t, JBOD-t, Online RAID Capacity Expansion-t, és Online RAID Level Migration-t. Beépített iSCSI szolgáltatással is rendelkezik és támogatja a 256-bites AES-titkosítást a köteteken. Szinte magától értetődő, hogy a merevlemezek akár működés közben kivehetők és kicserélhetők.

A QNAP új termékén megtalálható egy kis LCD-kijelző ahol egy egyszerű felületen telepíthetjük és formázhatjuk a meghajtókat valamint beállíthatjuk a RAID-tömböket. Egyelőre nincs információ az árról és a megjelenési időpontról, bővebb specifikációk a termékről viszont itt találhatók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.02.07. 15:12
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. benceboc
2009.02.07. 18:18
Egy ilyen jól jönne itthonra a rengeteg fájlnak, amik az évek során összegyűltek, meg egyébként is több gépen használjuk ugyanazokat az állományokat, de el tudom képzelni, hogy az ára a megfizethetetlen kategóriába fog esni, sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. legyes
2009.02.09. 08:29
Érthetetlen számomra, hogy miért kerülnek ilyen horribilis pénzekbe a SOHO NAS-ok. Én is inkább saját építésébe kezdek, hardware RAID vezérlővel ami nyilván nem az ilyes NAS-ok 6-7MByte/sec -es sebességét fogja hozni (remélhetőleg). A Chembro-nak vannak szép kis házai az ilyen projektekhez (eBay elényben), csak azok is húzós árban vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!