iPon Hírek

Atum – ötletes játék 2 és 3 D-ben

Dátum | 2012. 10. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A 15. Independent Games Festivalra készült az az Atum című érdekes játék, amelyben egyszerre két helyen lehetünk, egy 3D-s szobában belső nézetből látjuk a világot, és feladatunk, hogy a képernyőn látható 2D-s platform játékkal játszunk.


A WASD billentyűkkel irányítjuk a 3D-s avatarunk által irányított 2D-s avatarunkat, ás az egérrel nézhetünk körül a 3D-s világban, ahol olyan tárgyak találhatóak, melyeket felvehetünk és használhatunk is. Ha a platform játékban nem tudunk átmenni a biztonsági lézersugarak között, elég, ha a szobában rágyújtunk és a képernyőre fújjuk a füstöt, hogy megzavarjuk a lézereket. Ha fémdobozokat kell mozgatnunk, felkapunk egy mágnest és a képernyőn a megfelelő hely fölé tartjuk.

Az ötletes játék fejlesztője a Team Cupcake, egy harmadéves egyetemistákból álló csapat, akik a holland NHTV Breda University of Applied Sciences hallgatói. A játékhoz az inspirációt a  Blade Runner (Szárnyas fejvadász) című film és Philip K. Dick Martain Time Slip című regénye szolgáltatták. A játék tele van filozófiai utalásokkal is, a szobában pl. megtalálhatjuk Milan Kundera Az élet elviselhetetlen könnyűsége című könyvét.

Maguk a fejtörők nem mondhatóak borzasztóan nehéznek, de az egész koncepció nagyon érdekes. A böngészőben játszható játék ingyenes (futtatásához a szintén ingyenes Unity Web Player szükséges, amely az oldalról letölthető), itt lehet kipróbálni.

A játékos azt játsza, hogy játékos, aki játszik ötlettel egyébként nem először találkozhatunk, a The Onion című szatirikus paródia-hírügynökség World of World of Warcraft című felejthetetlen jelenetében már humoros formában láthattunk hasonlót.

 

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Morte
2012.10.30. 14:45
Remélem készül belőle teljes játék is, mert nagyon nagy poén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. GyaxyBoy
2012.10.30. 18:00
Nekem is szimpi...
mindig is tetszettek a 2D-s ügyességi/poénos/akció... játékok.
Legtöbbet még ketten egy gépen is lehet vinni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.10.31. 06:23
Kicsit szurrealis megoldasok vannak benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!