iPon Hírek

Augusztus 27-én érkezik az új Kindle

Dátum | 2010. 07. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az iPad már most nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik, min az Amazon Kindle évre keresztelt e-könyv olvasója, de ez a gyártót nem tántorítja el attól, hogy bejelentse készülékének legfrissebb változatát, ami még mindig kifejezetten olvasásra készül.


Az új kiadás ajánlott végfelhasználói ára mindössze 139 dollár lesz, így minden lehetőség megvan arra, hogy szélesebb körben terjedhessen el a termék. Az Amazon tervei szerint a friss Kindle várhatóan augusztus 27-én kerülhet forgalomba és csak WiFi támogatással rendelkezik majd. Amennyiben 3G támogatásra is igényt tartunk, akkor a 189 dolláros változatot kell megvásárolni, az ugyanis már 3G adapterrel is büszkélkedik. Ez utóbbira azért van szükség, mert így az AT&T hálózatán keresztül kényelmesen megvásárolhatjuk és letölthetjük a kiszemelt e-könyveket, akárhol is legyünk. Persze térerő nem árt.

A Kindle a frissítés ellenére továbbra is 6 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, de  a készülék háza elődjénél összességében 21%-kal kisebb és a termék súlya is csökkent, méghozzá 15%-kal. Az Amazon közleménye szerint a szerkezet E-Ink kijelzőjén némi fejlesztést eszközöltek és az adattároló kapacitást is megduplázták.  A kijelző egyébként a korábbinál 50%-kal magasabb kontrasztot kínál és alkalmazásával 20%-kal gyorsabb lapozásokra van lehetőség. Az akkumulátoridő szintén figyelemreméltó: ha kikapcsoljuk a vezeték nélküli adatkommunikációs szolgáltatásokat, akkor akár egy hónapig is elműködik egyetlen akkumulátortöltéssel az újdonság, ami bizony nem kevés.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. K21_overlo...
2010.07.29. 18:21
Már nagyon várom hogy realizálódjanak az árak. Könyvek elég drágák. Csak az a baj h ami nekünk jó, az az íróknak nem lesz az...
Lassan esedékes lenne egy átfogó ebook teszt, videóval meg minden földi jóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!