iPon Hírek

Augusztus közepén jöhet a felsőkategóriás Nokia

Dátum | 2017. 07. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy amióta tudni lehet, hogy a Nokia márkanév visszatér, mindenkit érdekel, hogy milyen csúcsgép sül ki ebből. A HMD Global eddig csak alsóbb árkategóriás mobilokkal rukkolt elő, most viszont úgy fest, hogy már tényleg csak egy karnyújtásnyira van az első felsőkategóriás masina, a Nokia 8. A finnek egy nagy bejelentést készítenek elő, és már elkezdték kiküldeni az eseményre szóló meghívókat a sajtó részére. A HMD Global Londonban tart majd rendezvényt, az időpont pedig augusztus 16. A szerdai napon egészen estig kell majd várnunk a nagy bejelentésre, 7:30-kor veszi kezdetét a bemutató, aminek egyébként a tárgyát még hivatalosan nem nevezte meg a vállalat. A HMD Global úgy fogalmaz a meghívólevélben, hogy egy olyan exkluzív összejövetelre invitálják a nagyérdeműt, amin a Nokia mobilos pályafutásának a következő nagy mérföldköve kerül a figyelem középpontjába.
De akkor miért gondolja úgy mindenki, hogy biztosan a Nokia 8 lesz a főszerepben az augusztus 16-i sajtórendezvényen? Nos, ennek az az alapja, hogy a Nokia 8 az elmúlt hetekben már többször is kiszivárgás áldozatává vált. Sőt mi több, még a hivatalos honlapon is megjelent egy időre egy véletlen folytán. Vannak már hivatalos képeink a termékről és a specifikációjának is szinte minden pontja ismerté vált mostanra.
A Nokia 8 állítólag egy 5,3 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami AMOLED technológiát alkalmazhat, így tökéletes feketékkel és nagyon élénk színekkel szolgálhat. A panel Quad HD felbontású lehet, szóval a részleteknek sem lesz híján. Ha már a csúcsra tör, mi mással tenné ezt, mint a Snapdragon 835-tel; ha hihetünk az eddig megszellőztetett információknak, akkor ez a Qualcomm platform dolgozik majd benne. A rendszermemória 4 vagy 6 GB lehet, a háttértár tekintetében pedig 64 vagy 128 GB-os opciókkal számolhatunk. Ha minden igaz, akkor a bővítési lehetőségnek sem lesz híján a Nokia 8. Lehet benne 4G LTE modem (VoLTE), 802.11ac szabványnak is megfelelő MIMO Wi-Fi, Bluetooth 4.2 LE modul és persze GPS vevő. Az Android 7.1.1 futhat rajta előre telepítve.
A kamerarendszere minden jel szerint Zeiss optikával lesz ellátva, kettő képalkotóról beszélhetünk, ezek valószínűleg 13 megapixelesek és egy LED-es villanó is kapcsolódhat hozzájuk. Az előlapi kamerája szintén 13 MPixeles lehet a gépezetnek. Még azt is tudni véljük, hogy értesítési LED-del is rendelkezik a Nokia 8, az pedig, hogy van ujjlenyomat-olvasója, gyakorlatilag borítékolható. A híresztelések szerint a hangzása is jónak ígérkezik, ugyanis sztereó hangszóróval felszerelkezve kerülhet bevetésre. A Nokia 8 eddig matt kivitelben kék és ezüst színben bukkant fel, és a napokban lencsevégre került egy fényes, aranyszínű (réz beütéssel) változat is, aminek nem kizárt, hogy egy újabb régi szokás felelevenítés lesz a feladata. Sokan emlékezhetnek arra, hogy a Nokia régen több kiváló mobiltelefonjából is készített „Gold” variánst.
Még az árra vonatkozó pletykák is vannak a mobil kapcsán. A Nokia 8 állítólag 590 eurós áron futhat majd be. Ha valóban így lenne, akkor a nagyobb márkákhoz mérten jobb ár-érték arányt kínálhatna egy fokkal, de a kínai riválisoktól azért elmaradna.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!