iPon Hírek

Augusztusban érkezik a Liquid Jade Plus

Dátum | 2014. 07. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer legfrissebb terméke egy olyan okostelefon továbbfejlesztett változatául szolgál, ami egyelőre nem is került kereskedelmi forgalomba. A Liquid Jade még májusban állt először a kamerák kereszttüzébe, és akkor az Acer azt nyilatkozta, hogy a kecses okostelefonjának érkezésére a harmadik negyedévben fog sor kerülni. Nos, már a kijelölt időszakban járunk, de egyelőre sehol nincs a Jade, ellenben máris megkapta a feltuningolt kivitelét, a Liquid Jade Plust.
A tavasszal leleplezett változathoz képest a Plus csak a memóriák terén jelent előrelépést, minden más maradt a régiben, beleértve a külső kialakítást is. A rendszernek immáron 2 GB-nyi memóriával lehet gazdálkodnia egy helyett, a felhasználóknak pedig az eredeti 8 GB-os tárkapacitás helyett itt már 16-ot kell beosztaniuk. Az előrelépés leginkább a RAM tekintetében bír nagy jelentőséggel, a háttértár ugyanis bővíthető volt és lesz is microSD kártya segítségével. A készülék szívében továbbra is egy MediaTek MT6582 van jelen, ennek megfelelően négy 1,3 GHz-es Cortex-A7 processzormaggal, valamint egy Mali-400 MP2 grafikus egységgel lesz dolga a jövendőbeli tulajdonosoknak. Ez már elegendő az Android mozgatásához, de azért nem egy csúcsmegoldás (főleg az IGP), így előfordulhat majd, hogy elgondolkodik a Jade Plus, és ez itt biztosan nem a rendszermemória hibája lesz. A telefon két SIM kártya kezelésére lett kiképezve sokak örömére. A kapcsolati képességeinek tárházában megtalálható egy 21 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 3G HSDPA+ modem, Bluetooth 4.0 modul, 802.11n szabványnak megfelelő Wi-Fi, valamint persze az A-GPS vevő sem maradhatott ki a sorból.
A különböző tartalmak egy 5 hüvelykes, IPS kijelzőn fognak feltűnni, ami a Zero Air Gap technológiának köszönhetően kevésbé lesz hajlamos a fényvisszaverésre, magasabb kontrasztot nyújt, ugyanakkor a megjelenítés élesebb, erőteljesebb lesz, és az olvashatóság is javul, kiváltképp erős napfényben. Az 1280 x 720-as felbontásból eredően a felhasznált panel ~294 PPI-s pixelsűrűséggel szolgál, ami már beleesik abba a tartományba, amikor a szem az átlagos használati távolságból nem érzékeli a szomszédos pixeleket, tehát nagyjából összefüggő képet lát. A megjelenítő védelméről egy Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik majd, így remélhetőleg jól fogja bírni a mindennapos használat során elszenvedett fizikai behatásokat. A Jade Plus főkamerája 13 megapixeles fényképek és 1080p-s videófelvételek készítésére biztosít lehetőséget. Az egység a remekbe szabott, F/1.8-as apertúrájú lencserendszernek, illetve a LED-es segédfénynek köszönhetően rosszabb fényviszonyok mellett is jól fog szerepelni, ráadásul még villámgyors is, hiszen a másodperc tört része alatt képes a kívánt témára fókuszálni, így remélhetőleg mindig éles fotó készül majd a feledhetetlen pillanatokról. Videócsevegések „levezénylése” sem jelent az eszköznek gondot, mivel előre is került egy 2 megapixeles kamera.
Az okostelefonon a legfrissebb Android, a 4.4-es verziószámmal illetett KitKat lesz jelen. Az Acer némileg még ki is egészítette itt-ott a gyári rendszert, így rengeteg kisebb nagyobb érdekességre figyelhetnek majd fel az érdeklődők. A Liquid Jade bemutatásakor a gyártó külön kiemelte azt, hogy a 140.5 x 69 mm-es felületű mobil mindössze 7,5 milliméter vastag, és ez így maradt a Jade Plusnál is, hiszen nem változott a ház. A karcsú gépezetnél azonban nem maradt kompromisszummentes a méret: az üzemidőről egy szerény, 2100 mAh-s kapacitású akkumulátor fog gondoskodni. Összességében ez lehet az újdonság leggyengébb pontja. A Jade fekete, fehér vagy a nevéhez passzolóan jádezöld ruhában lesz hazavihető. Az Acer Liquid Jade Plus a tervek szerint még a nyár folyamán bevetésre kerül majd. A vékony okostelefon jelen állás szerint 280 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható. Elsőként Európában, azon belül is Németországban bukkanhat fel, és várhatóan a hazai boltok polcain – ezzel együtt talán valamely szolgáltató kínálatában – is felfedezhető lesz.
A friss mobil mellett egy másik termékről is érdemes néhány szóban megemlékezni. A Liquid Leap az Acer első viselhető kütyüje, és ez is a Liquid Jade Plusszal együtt fog befutni. Az eszköz egy 1 colos kijelzőt használ a felhasználó tájékoztatására, ami meglehetősen sok információ kirajzolására lesz alkalmas. Látható majd rajta a pontos idő, értesítés minden friss eseményről, a pillanatnyilag játszott zene címe vagy akár a várható időjárás, sportolás közben pedig az elégetett kalóriákat számolja ezen a Leap. Ez az apróság a különböző testedzések során információkat gyűjt, melyeket továbbit arra az okostelefonra, aminek a klienséül szolgál.
A kapcsolatteremtéshez Bluetooth LE modult használ, egyetlen feltöltéssel így akár egy hetet is kibírhat folyamatos használat mellett. Mint a legtöbb ilyen karperec, ez is bírja a port és a vizet valamilyen mértékig – fürdés és strandolás vállalható benne, de búvárkodni ezzel sem érdemes elindulni. A Liquid Leap 100 euróért kelleti majd magát, ami bizony nem kis összeg egy karkötőért, ám a képességeit tekintve az okosórák és az olcsó fitneszkiegészítők között helyezkedik el, így ez végső soron nem is rossz ajánlat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. nyerek01
2014.07.30. 18:40
Egyik terméket sem tartom jó vételnek. Annak ellenére sem hogy ezeket a viselhető kütyüket én teljesen jó koncepciónak tartom, és sikeresnek ítélem, na meg ugye az egész IoT-os dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lazacmaki
2014.07.30. 18:52
Hát, nagyon rosszul sikerült mobil. Gyenge, nagy, kétszimes. nagyon rossz üzemidő, és még drága is. Kinézetre hasonlít a nexus 5-re (már mindha másolná, első hangszóró pl) de azzal ellentétben, még ronda is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2014.07.30. 19:05
Hátulról engem a Huawei U8220-ra (T-mobile Pulse) emlékeztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2014.07.30. 20:03
60-65 körül szerintem egész kellemes teló lenne. Nem igazán jön be az okosórás dolog nekem (legalábbis a jelenlegi formájában nem), de ha úgy adnák ajándékba egy-egy drágább készülék mellé, mint a tokot meg a töltőt, akkor az úgy nem lenne egy rossz dolog - legalábbis én biztos örülnék egy plusz kütyünek, ha nem drágítaná meg nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!