iPon Hírek

Augusztusban érkezik a Lucid VR 180 fokos kamerája

Dátum | 2017. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Lucid VR LucidCam névre keresztelt fejlesztése még 2015 novemberében mutatkozott be, amikor egy Indiegogo kampány keretén belül gyűjtésbe kezdett a vállalat. A 100 000 dolláros célösszeget sikerült túlteljesíteni, ugyanis majdnem 115 000 dollár jött össze, tehát elkezdődhetett a munka.
Az ígéretek szerint a 180 fokos videó rögzítésére képes kamera szemenként Full HD felbontással és 30 képkocka/másodperces sebességgel dolgozott volna, a támogatókhoz pedig 2016 júliusában, illetve 2016 decemberében kellett volna megérkeznie, attól függően, hogy egy kamerát vagy háromkamerás 360 fokos videó rendszert rendelt-e a delikvens. Igen ám, de 2016 áprilisában, amikor a Lucid VR partnerkapcsolatba lépett a kamerák gyártását vállaló Wistron Corporation-nel, a kamera akkori felépítését újragondolták, így már 60 fps-es videók is készíthetővé váltak, a fotók pedig 4K-sok lehettek (plusz már tesztelés alatt van egy új firmware, amivel 4K/30fps-es videó készíthető). A frissítésnek a támogatók alighanem örültek, viszont ez elég komoly késést okozott, így a kamera szállítása csak nemrég indult meg. A LucidCam fejlesztése természetesen ezután sem áll meg, ugyanis a fejlesztők egyebek mellett Samsung Gear integrációban, élő stream lejátszásban és ekvirektanguláris kimenetben is gondolkodnak – ezek az újítások firmware frissítés formájában érkeznek.
A 180 fokos álló- és mozgóképek rögzítésére képes kamera bejelentése kiváló időzítéssel történt, ugyanis a Google éppen a napokban mutatta be VR180-as videoformátumát, amely pont a 180 fokos tartalmak könnyű kezelését és fogyasztását teszi lehetővé. Ezek a tartalmak a YouTube kínálatában is helyet kaphatnak. A 180 fokos videók segítségével a tartalomgyártók sokkal jobban irányíthatják a nézők figyelmét, mint a 360 fokos videóknál, ahol ha rossz felé nézelődünk, lemaradhatunk a lényegről.
A Lucid VR LucidCam már hónapok óta előrendelhető, ára pedig 499 dollár, de most kedvezményesen, 425 dollárért is megrendelhető. Három ilyen kamera segítségével 360 fokos felvételek is készíthetőek, a három egység rögzítéséhez pedig egy 300 dolláros rögzítő keret is kapható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. meridaboy
2017.06.27. 12:47
Nem akarok ünneprontó lenni, de minimum egy 240x480-as megjelenítőt dobhattak volna a hátuljára, ahova legalább az egyik kamera képét kivezérlik, hogy lássa a user mit videózik!
A várható ~500USD-be talán bele kellene férjen egy pár dolláros hardwer.

Amúgy az ötlet jó, de a tervezés az silány!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FFeller
2017.06.27. 13:15
Az ilyen két kamerás rendszereknek az a hibája, hogy nem tudnak a teljes látótérben 3d-s képet készíteni, csak középen. A két kép egyre közelebb kerül egymáshoz a látótér széléhez közeledve, hiszen kint a szélén a két kamera már nem egymás mellett, hanem egymás mögött van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!