iPon Hírek

Augusztusban jön az Intel első mobil négymagosa

Dátum | 2008. 07. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

A következő hónapra várhatóan már el is készül a cég első négymagos laptop-processzora, közölte Sujan Kamran, az Intel szingapúri marketingfőnöke. Részletekbe ugyan nem bocsátkozott, de a feltevések szerint az említett processzor 2,53GHz-en ketyeg majd, és ugyanúgy 12MB L2 gyorsítótárral rendelkezik majd, ahogy az asztali változatai is.

Várhatóan ez is a Core 2 Extreme (QX93000) nevet kapja majd, annak ellenére is, hogy elég tekintélyes teljesítmény-szakadék tátong közte és a már nyilvánosságra hozott, 3,06GHz-es, kétmagos modell között. A mobil Core 2 Extreme-ek általában 44 wattot fogyasztanak, és erőgépekhez szánják őket - azonban az új négymagosról egy jelentés azt állítja, hogy mindössze 35 wattot igényel majd.

Ez a különbség pedig azért tekinthető fontosnak és lényegesnek, mert így már a MacBook Pro-ba, és más hasonló teljesítményorientált, de a karcsúságot is szem előtt tartó gépekbe is beférhet anélkül, hogy akár túlmelegedéssel, akár az akkumulátor üzemidejének túlzott lerövidülésével fenyegetne. Érdeklődve várjuk tehát a további fejleményeket az ügyben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások