iPon Hírek

Australis felhasználói kezelőfelülettel jön az új Firefox Aurora

Dátum | 2014. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Elkészült a Firefox Aurora legfrissebb kiadása, amely Windows, Mac és Linux operációs rendszerekhez egyaránt elérhető. A friss kiadás immár Australis felhasználói kezelőfelülettel érkezik, amely remekül testre szabható és könnyen áttekinthető. Ezzel együtt az egyik korábbi hírünkben már említett Firefox Sync szolgáltatás is bekerült a repertoárba, amely hatékonyabb és kényelmesebb adatszinkronizációt biztosít a felhasználók számára. A legfrissebb Firefox Aurora leegyszerűsített, rugalmas felhasználói kezelőfelületet kapott: az átdolgozásnak köszönhetően minden jobban kézre esik, mint korábban, így a különböző teendők elvégzése egyszerűbben, gyorsabban történhet. A böngészőfülek áramvonalas formát kaptak, az éppen inaktív fülek pedig remekül beleolvadnak a háttérbe, így könnyebb arra a böngészőfülre fókuszálni, amelyre éppen kell. Egy új menü is készült, amely a legnépszerűbb, leggyakrabban használt funkciókat gyűjti egy csokorba: ezek között a másolás, beillesztés, illetve a zoom funkció, plusz a bővítmények is elérhetőek.
A felhasználói kezelőfelület testreszabhatóság tekintetében is rugalmas lett. Egy új funkció jóvoltából a menüben, az eszköztáron és a böngészőfül-sávban található elemek sorrendje tetszés és igény szerint módosítható. A webböngésző különböző gombjai könnyedén mozgathatóak vagy akár el is távolíthatóak, beleértve a bővítményeket is – csak rajtunk múlik, mennyire hatékonyan használjuk ki az újításban rejlő lehetőségeket. A fentiek mellett a Firefox Sync szolgáltatás is elérhetővé vált, amely a Firefox Accounts szolgáltatás segítségével egyszerűen, e-mail cím és jelszó megadása után biztosít lehetőséget a könyvjelzők, böngészési előzmények és egyéb beállítások szinkronizálására. A Firefox Sync jóvoltából könnyebb a megszokott Firefox környezetet egyik eszközről a másikra magunkkal vinni, eközben pedig a biztonság is garantált, ugyanis az átvitelt végponttól végpontig terjedő titkosítás védi. Aki kedvez kapott a legújabb Firefox Aurora kipróbálásához, látogasson el ide. A Firefox Aurora mobil kiadása innen szerezhető be. Fontos leszögezni, hogy úgynevezett pre-béta kiadásról van szó, ami tartalmazhat kisebb-nagyobb hibákat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. rtagore
2014.02.10. 08:33
Ez úgy néz ki, mint a Chrome, nekem nem tetszik. A mostanit jobban tudom használni. A szinkronizálást eddig se tudtam használni, mert elfelejtettem a jelszót, és innentől kezdve meghalt az egész procedúra. Csak a könyvjelzők mentésével tudom másik Firefoxba importálni a könyvjelzőket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Merwenus
2014.02.10. 08:46
Nem beszélve, hogy a toolbar 1,5x olyan vastag lett, mert kiszedték belőle a small icons funkciót. Vagy hogy teljesen eltűnt az addonsbar, szóval mostantól mindent az URL bar mellé kell tuszkolni

És akkor még nem is beszéltem, hogy az AERO miatt gyakorlatilag olvashatatlanak sötét háttérnél az inaktív tabok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pumpa007
2014.02.10. 09:50
rtagore:
használj mozbackup-ot, ott az égvilágon minden át tudsz vinni a másik firefox-ba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Mikeee
2014.02.10. 10:01
Tényleg tiszta chrome-os, de ez a változat már tartalmazza az érintőképernyős változatot is. A cikkben levő kép pedig mac osx-ről való, megtévesztő lehet. Kicsit gyakran változik a firefox kinézete, alig van idő egyet megszokni, jön az újabb. De egyébként nem rossz az új australis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rtagore
2014.02.10. 11:45
@pumpa007: Linuxra is létezik mozbackup, vagy csak windows-ra? Régebben használtam én is, aztán elfelejtődött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pumpa007
2014.02.10. 12:00
rtagore:

nézd meg itt: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rtagore
2014.02.10. 12:33
@pumpa007: Talán az első leírás tűnik a legegyszerűbbnek, kösz szépen, legközelebb majd így járok el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pumpa007
2014.02.10. 12:49
rtagore:
Nincs mit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2014.02.11. 00:56
Lehet, hogy fura az ízlésem, de tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. damaniac82
2014.02.11. 12:16
Szóval itt-ott kerekebbek lettek a controlok a GUI-n... értem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2014.02.11. 23:06
Kapják be! Semmi szükség nem volt erre. Nem értem miért lép a FF is erre az ingoványos ösvényre. 10+ éve használok FF-ot, most akkor nézhetek másik böngészőt, sajnos nem nagy a választék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!