iPon Hírek

Ausztrália: 18+ játékot a népnek

Dátum | 2009. 12. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Már jó néhány megmosolyogtató játékbetiltásról hallhattunk a szigetországból, most a kormány végre meghallgatja a nagyközönséget is. Mi tagadás, érte néhány kritika az ország média besorolásával foglalkozó hivatalát.

Most a lakosokat megkérték, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, amely segíti majd a nemzet vezetőit, hogy döntsenek a 18 éven felülieknek ajánlott játékok sorsáról, hogy megengedjék-e, hogy úgy kezeljék őket, mint például a felnőtt filmeket.

A dokumentumban találhatóak érvek a korhatáros játékok ellen és mellett is. Ott van a szokásos "a játékok másképp hatnak ránk mint a filmek", na meg az örökzöld "a gyerekek így is megveszik majd őket", de azért ott feszít majd az is, hogy az R18+ matrica egy tökéletesen világos jelzés a szülőknek, hogy a termék nem gyermekeknek lett szánva.

A kérdőívet 2010. február 28-ig lehet majd beadni. Az összesítést követően valószínűleg nem kell sokat várni a FAG (Federal Attorney Generals)-al való megegyezésre.

Micsoda dilemma... vajh játszhatnak majd AVP-t ausztrál testvéreink?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Menthix
2009.12.14. 22:34
FAGs
Szerencsétlen ausztrálok. Sok a buta ember sajnos a vezetők között is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Rider15
2009.12.14. 23:31
De jó, hogy nem ott élek
Bár jól keresnek ott az emberek, de ez azért egy kicsit szemét dolog...
Akkor már autó se legyen, az is 18+, és életveszélyes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jani00
2009.12.15. 00:08
szegények náluk akkor csak torrent vagy warez van....
A testvérek megoldják majd biztos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. leviske
2009.12.15. 00:33
"megengedjék-e, hogy úgy kezeljék őket, mint például a felnőtt filmeket."
Tehát csak szexboltban lehet majd Őket kapni?

Amúgy ez nevetséges, 14 éves gyerekek már kondommal jönnek ki a sarki közértből, egy Dragon Age-re meg rásütik a 18-as karikát, mert van benne -mondhatni csak utalva- szex, és vér?

Eleve nem értem, hogy miért pont az Ausztrálok pattognak. Szerencsétlen gyerek had játssza ki magát, úgyis felnőtt korára megeszi valami krokodil, vagy halálra csípi egy madárpók...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. TescoZsomi
2009.12.15. 01:06
leviske: Olyan álszent ez az egész. "Keresztre feszítnek" egy terméket, miközben a kereszt külül felelőtlen szülők és eladók tömegei állnak...

Kérdem én! Mi a probléma? Hogy a szülő nem törődik az egésszel és megveszi a gyereknek a 18-as játékot? Hogy az eladó nem törődik vele és eladja a fiatalkorúnak a korhatáros terméket? Vagy esetleg, hogy a szülő nem törődik a gyerekkel, inkább leülteti a 'villanyos dada' elé?
Neeem..

A termék a hibás! Hogy ott csücsül a polcon! Tiltsuk hát be! Ez az! Ezt kell csinálni! Strucc taktika. Ha nem látom, nincs probléma.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Melkor
2009.12.15. 08:09
Nekem az ilyen hírekről mindig az ominózus amerikai eset jut eszembe amikor kivágatták a Tom & Jerryből azokat a jeleneteket, ahol az állatok szivaroztak vagy dohányoztak, mert hogy rossz hatással van a gyerekekre. De az senkit nem érdekelt, hogy üllővel, vaslapáttal és zongorával egy rész alatt agyonverték egymást 43-szor ... az nincs rossz hatással a gyerekekre

Tiltsuk be a Mario-t mert az a köcsög vízvezetékszerelő idegesítő mitugrász majom agyontapossa a teknősbékákat ... FELHÁBORÍTÓ!!!

Nem jóakaró kormány kell a gyerekeknek, hanem felelős szülő!
Én is Tom és Jerry-n meg Gyalogkakukkon nőttem fel ... mégsem robbantottam fel senkit, mert nekem megtanították a szüleim, hogy az nem szép dolog. Köszönet érte Anyu és Apu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sytyx
2009.12.15. 08:50
Erröl Christina A. - Beautiful című száma jut eszembe. Akkor mikor sláger volt és állandóan adták a zene tévék, nem takartak ki belőle semmit. Pedig két férfi smárolását kitakarhatták volna. De abban az időben az egyik RAP énekes klipjében feltünt egy kb 20 éves nőnek a melle (teljesen természetes volt) miközben koncertfelvételt csináltak. Na az ki volt takarva. Akkor most hogy is van ez? Homi lehet a gyerek, de cici az nuku? Csodálkozunk a debilitáson?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. YuGabe
2009.12.15. 09:52
Szerintem is csak annyit kellene tenni, hogy "18 éven aluli vásárlót szeszesitallal, dohányáruval és R18+ korhatáros termékkel nem szolgálunk ki".
Nem is értem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. leviske Sytyx
2009.12.15. 11:38
Az adott személy beleegyezése kell ahhoz, hogy egy ilyen jelenet bekerülhessen a TV-be/felkerülhessen NETre. Esetek többségében olcsóbban megússzák, ha inkább takarnak.

YuGabe: Ugyan kérlek, ez túl egyszerű volna.

Amúgy míg egy 18 alatti egyáltalán bepróbálkozik ilyen dolgok vásárlásával, addig van gond. Egy boltosnak van elég dolga, nemhogy még mindenkinek a személyiét ellenőrizgesse. A gyermekvállalóknak, a szülőknek kéne elmagyarázni a kölykök számára, hogy amíg nem döntésképes (ez esetek többségében amúgy is jóval túlmutat a 18-on), addig ilyen dolgokat nem vehet. Bár a mai szülők többsége annyira akar gyereket, hogy legyen, aztán bevágja a bölcsibe/oviba/suliba egész napra, majd délután négy/hat felé találkozik vele... így nem lehet nevelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. agyturbini...
2009.12.15. 12:32
Menthix

Ez egy kicsit Durva... a sok buta ember olyan jól él és olyan kedvesek és segítőkészek hogy ésszel soha nem fogjátok fel. Még mielőtt okoskodtok Éltem kint és kint is fogok. Azt a Rendszert nem foghatják fel azok akik nem beszéltek az ottaniakkal és nem értik meg az ottani problémákat.
Ez is csak azt mutatja hogy távlatokban gondolkoznak nem mint a szerencsétlen kormányok akik 2 évre előre nem tudnak összehozni egy költségvetést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. olizsoli
2009.12.15. 15:47
"FAG (Federal Attorney Generals)"

már értem mér buzulnak annyit minden játékkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Squito
2009.12.15. 20:10
Az odáig tökéletesen rendben van, hogy betiltják mondjuk a Manhunt 1-2-t, de valljuk be kevés olyan dolog van ami szórakoztatóbb annál, mint katanával vagy láncfűrésszel zombit darabolni L4D2-ben. Szvsz nem a durva játék miatt lesz brutális egy gyerek, kell ahhoz egy alap beállítottság (neveltség vagy inkább elhanyagoltság), hogy valaki ilyenekkel (pl Manhunt) játszon. Az elmúlt cirka 14 évben a Doom II-től és Quake 1től kezdve a L4D2-ig sok FPS/TPS-sel játszottam már és kiírtottam a szülővárosomnak megfelelő létszámú (kb 40ezer) embert, zombit és egyéb istenadta (vagy épp istentelen) teremtményt, mégse ragadtam még láncfűrészt, hogy a sznob (és többségében elég tahó) szomszédságomból embert faragjak (pedig van a garázsban láncfűrész és van elég benzin is). Persze könnyebb a játékgyártókra fújni, mint ellenőrizni, hogy mivel játszik a gyerek vagy rendszeresen ellenőrizni és ha kell büntetni (nem bezárni, mert úgyis lesz másik, meg akkor a csökkenő eladást is ránk, kalózokra fognák) a boltokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Peterku
2009.12.16. 01:05
Szívesen laknék olyan országban, ahol kormányprogram szintjére emelik a mentálhigiénés és gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseket. Nem véletlenül működik jól az az ország. Ha a végeredmény az is, hogy nem tiltják be az erőszakos játékokat, biztos vagyok benne, hogy a szülők egy országos méretű vita után jobban odafigyelnek, mivel játszanak a gyermekeik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. witman
2009.12.16. 08:14
Kedves gyermekem -7 éves- mondja a minap, had játsszak az apa játékával. Hát azt nem lehet, abban csúnya emberek vannak meg dolgok, nem kisgyereknek való. Ezt minden további probléma nélkül megértette. Na akkor olvasunk mesét az óvodások mesekönyvéből, rózsát nevető királykisasszony volt a címe. Egész jól leírta, hogy kell kivájni valakinek a szemét és, hogy kell azt a mocsárba vetni. Még irigyeltem is, hogy ilyenek miért nincsenek az én kis zombis játékaimba. Na így óvd a gyereket a brutalitástól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jano12
2009.12.16. 10:39
witman: okosat mondtál. Én a '80-as években voltam gyerek, de már akkro is voltak ilyen "fogjunk vasvillát és öljük meg X,Y-t" mesék. Meg vágd le a fejét meg ilyenek. Jó oké, csak verbálisan, de akkor is. (Igaz a gyerekek inkább a látványram ennek.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2009.12.16. 20:46
már tudom honnan fog érkezni a következő bevándorlási hullám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!