iPon Hírek

Ausztrália még szorosabbra húzza a netet

Dátum | 2008. 12. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Az ausztrál kormány láthatólag eltökélte, hogy felveszi a versenyt Kínával; miután már felhúzták a saját Nagy Tűzfalukat, és egyre több oldalt tiltottak be "a gyerekek érdekeire" hivatkozva, most újabb nagy lépésre szánták el magukat.

Következőként ugyanis a BitTorrentet is egy az egyben kitiltják az országból. Ami már csak azért is aggályos, mert számos legális videómegosztó is használ torrentet, valamint a Blizzardnál is elérhető egy torrent-jellegű opció a World of Warcraft frissítések letöltésére.

A dolog persze nem túl meglepő, figyelembe véve az ausztrál kormány korábbi húzásait, valamint azt a tényt, hogy ténylegesen létezik náluk a cenzúra-miniszteri poszt. Stephen Conroy, aki ezt betölti, nemrég tájékoztatta a nagyérdeműt a blogjában erről az újabb örvendetes hírről, mondván hogy már tesztelik az országszintű BitTorrent-forgalom-szűrőket.

Hogy mennyire lesz sikeres - és főleg népszerű - az intézkedés, az majd elválik, de vajon mi jöhet még ezek után...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2008.12.23. 10:15
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alien24
2008.12.23. 12:36
mar csak a wow jatekosok szama eleg,h kov valasztason uj kormany legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hungarypet...
2008.12.23. 13:40
Ez már vicc de komolyan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. EarL007
2008.12.25. 12:18
A BitTorrent az első számú bűnös? Részben igazuk lehet, mivel a torrent elég nagy hálózati forgalmat generál. De belegondolhatnának, hogy a BT-t legális dolgokra is használják, pl említett WoW update service, vagy Linux disztribúciók elérhetővé tétele, ha betiltják a BT-t, akkor sokakat szivatnak meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!