iPon Hírek

Ausztráliában betiltották a CrimeCraftot

Dátum | 2009. 11. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

No nem azért mert botrányosan rossz lett (pedig akár ez is lehetne az indok), hanem azért, mert fennakadt régi jó ismerősünk, az Australian Classification Board rostáján. A tiltás oka nem az erőszakos gang hadviselés, hanem a drog használattal kapcsolatos ösztönzés és jutalmazás volt.

A játékosok ugyanis Boost-nak nevezett kitalált drogok használatával erősíthetik képességeiket. "Az ACB véleménye szerint a játékban található kitalált drogok leírása nem különül el eléggé a valós életben tiltott szerekétől."

"A Boostok hasonlítanak névben, kémiai összetevőkben, beadás módjában, kezelésben és a függőséget okozó komponensekben is a valós kábítószerekhez. Ráadásul használatuk előnyökkel jár a játékos karakterek számára. Ennek fényében a játék egyértelműen droghasználatra való ösztönzőket tartalmaz, ami alapján elutasítást kap a besorolásnál."

A Fallout 3 is hasonló falba ütközött még tavaly Ausztráliában, de egy kis csinosítást követően végül mégis piacra kerülhetett. Idén a legnagyobb hal amit fogott az ACB az a Left 4 Dead 2 volt, amit szintén drasztikusan megnyirbáltak a szigetlakók részére. A CrimeCraft-tal szerencséjükre nem veszítenek sokat az ausztrál gamerek, sajnos nem lett egy nagy eresztés bűnözős MMO.

In-game díler:
                                

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mtrx220
2009.11.30. 20:23
fallout 3-ban egyszer benyomtam egy buff-t, hogy mire is jó ez.
volt nálam egy tonna de nem használtam soha, mondom próba. erre függő lett, anyád!
na mondom jóvan, város, doki, gyógyitás, buff elad. ennyire kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YuGabe
2009.11.30. 20:28
Néha hülyének tűnnek, de valamilyen szinten simán meg lehet érteni őket - szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!