iPon Hírek

Automatikus tuning az MSI OC Genie-jével

Dátum | 2009. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A különböző alaplapgyártó nagyvállalatok egyre kiélezettebb harcot folytatnak egymással annak érdekében, hogy minél több felhasználót tudjanak meghódítani és így nagyobb részesedéssel, valamint jobb eladási mutatókkal rendelkezzenek. A siker érdekében általában extra szolgáltatásokat szoktak bevetni a cégek, jó példa erre az MSI OC Genie névre keresztelt technológiája, amely automatikus tuingot kínál a felhasználók számára. Az extra szolgáltatások között sokszor rendkívül hasznos és tökéletesen felesleges megoldások is vannak, az MSI újdonsága az előzetes információk szerint egyértelműen a hasznos kiegészítők táborába sorolható, legalábbis átlagfelhasználói szemmel nézve mindenképp.


Az MSI az OC Genie-t a rövidesen megjelenő P55-ös alaplapjainál fogja alkalmazni: az eljárás segítségével olyan egyszerű lesz a tuning folyamata, akárcsak egy gombnyomás. A siker érdekében egy ún. dedikált overclocking processzort alkalmaz a vállalat, amely az aktuális hardverelemekhez megkeresi a legmagasabb, de még biztonságos tuning értékeket. Az újdonság segítségével nagyjából 5 másodperc alatt megállapítja a rendszer a legoptimálisabb CPU és memória órajeleket, amelyeknek köszönhetően a rendszer némi extra teljesítményhez juthat, ez meg ugye sosem jön rosszul. Az OC Genie működésekor a BIOS-ban automatikusan lekapcsolódik a processzorhoz kapcsolódó Turbo Boost szolgáltatás, így a két rendszer nem akad össze.


Az MSI szakemberei a Németországban megrendezésre kerülő MOA European Final rendezvény alkalmával mutatják be az újdonságot, amely a hírek szerint AMD processzorokhoz készített alaplapokon is elérhető lesz a nem is oly távoli jövőben.


Hogy a technológia csak ügyes marketingfogás, vagy valóban hasznos eljárás-e, azt majd a tesztek hamarosan eldöntik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. jadam92
2009.07.17. 18:54
VISSZA A HIRHEZ

a saját be állítások még mindig precízebbek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. MJ12
2009.07.17. 20:04
hmm, mintha már lenne ilyen az ASUSnál, legalábbis annál az AM3-as alaplapnál biztos van amit kinéztem, hogy megnyomom a power gombot és tuningol a gépen

http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=cf8IZzbU4m6GHKnW

igen
"Turbo Key
ASUS Turbo Key allows the user to turn the PC power button into an overclocking button. After the easy setup, Turbo Key can boost performances without interrupting ongoing work or games - with just one touch!!"

After the easy setup... ja itt mi állítjuk be, nem a gép, akkor mindegy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. PH-User
2009.07.17. 22:09
"a saját be állítások még mindig precízebbek img src=
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. PainKiller
2009.07.17. 23:11
Vazze!!! Nem user, hanem felhasználó!!! Miért olyan rohadt nehéz magyarul írni???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bszoke88
2009.07.17. 23:49
azé mer rövidebb...
érdekesen hangzik ez a szerkezet, de hol a hőmérséklet-érzékelés? mi van, ha közben LN2-vel locsolgatom a procit?
egyébként igaz, átlag usernek jól jöhet, de az meg mi a frásznak tuningolna? word-höz nem kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pjszilard
2009.07.18. 01:26
Ha tamogatja azokat a processorokat amiket tamogatnia kellene, abban az esetben erdemes az automata tunungot eroltetni.

Bar nalam forditva mukodik, az ASUS P5K E8400 al csak manualisan bealitott automata tuning modba hajlando menni. Es a CPU beilsztese utan csak 10percnyi reset es rebut kombinacioval indul, de azota stabil.

En jobban orulnek, ha lenne egy olyan alap beallitas amin menne es lehetne mihez tuningolni, es ha nem megy akkor kozolne az igazi okot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2009.07.18. 07:13
jó ötlet, de azt nem értem h maxra tuningol, akkor nem süti ki a gépem? mittomén 1,4 Vra felrakja feszt és akkor haddszoljon. én azért nem biznám rá a gépemet, de ha jól megcsinálják, tuti h vennék mint a cukrot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Veisinger
2009.07.18. 07:29
Milyen komoly hogy mai napig ha valami kép kell olyan játékról ahova kell a tuning akkor a crysisból ezt az egy képet rakják mindenhova...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2009.07.19. 17:16
Az is komoly hogy a Crysis már legalább 3 éves. Legalább annyi ideje ki is játszottam minimal-on a régebbi és ultra high-on az új konfiggal. Minimálisan javít a játékélményen az ultra high. Csak azok a részletek lesznek benne szebbek amikre alig figyel az ember a játék során.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!