iPon Hírek

Automatikusan elinduló videohirdetések jönnek Facebookra

Dátum | 2013. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Már jó ideje keringenek olyan pletykák, amelyek azt állítják, a Facebook hamarosan újfajta reklámokat vet be: automatikusan elinduló videók érkezésére kell felkészülni, amelyek a hírfolyamban jelennek meg. A pletykákból a héten valóság lett, ugyanis a Facebook megkezdte a szolgáltatás elindítását, amely első körben csak limitált számú felhasználót érint. A hírfolyamban megjelenő reklámvideókon első körben a Divergent (A beavatott) című film előzeteseit lehet megtekinteni. A szóban forgó videó oldalbetöltés alkalmával automatikusan megjelenik a hírfolyamban, sőt, lejátszása is automatikusan elindul – szerencsére hang nélkül. Amennyiben valaki éppen kíváncsi a felbukkanó reklámvideóra, annak ablakára kattintva a hang is megérkezik – mobilon pedig a teljesképernyős lejátszás is elindul. A reklámvideók mobileszközökön és asztali számítógépeken egyaránt megjelennek, de a hang egyik platformon sem lesz alapértelmezetten bekapcsolva. Hasonló hirdetési modell már az Instragamon is működik.

Az új hirdetési egységek letiltására a jelek szerint egyelőre nem lesz mód, de némi görgetéssel eltüntethetjük őket a "látómezőnkből" – csak úgy, ahogy eddig a Facebook szponzorált tartalmaival tettük. A videók lejátszása akkor is megáll, ha folyamatosan görgetjük az oldalt. A videók egyébként mobil eszközökön WiFi kapcsolat használata mellett előre letöltődnek, így a mobil adatforgalmat nem terhelik. Ez azért egy jó pont – a rendszer legalább intelligens, még ha szabadulni látszólag nem is lehet tőle. Az új hirdetési rendszer tesztelése tehát már megindult – ahogy a témában érkezik újabb információ, beszámolunk róla. Itt egyébként videón is megtekinthető, hogyan kell elképzelni az újítást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. Smooth44
2013.12.19. 08:36
Egy újabb érv, hogy miért ne használjam a FB-ot.
Csak így tovább! Lassan tényleg elhiszem, hogy az egész csak a felhasználókért van
Hogyan csináljunk egy "azért hoztam létre, hogy az emberek megtalálják ismerőseiket, és tarthassák egymással a kapcsolatot" oldalból egy "felvágok az ismerősök előtt az új TVmről készült képpel és hawaii-on történt check-in-nel" oldalon keresztül egy "a cégekre fókuszáló, pénzorientált hulladék, amely a mára már egyedül maradt felhasználót igyekszik teljesen agymosni, miközben az elhiszi, hogy szórakozik, amíg fent van".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mythbuster
2013.12.19. 08:41
Így is szétb@szták a FB iOS verzióját. Rohadjon le a pofájuk, szemét genya népség!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2013.12.19. 08:44
Automatikusan blokkoljuk akkor ezt a szart is adblockkal és noscripttel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. palacsa
2013.12.19. 09:21
adblockkal egyetlen reklám sincs youtubeon se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Atocha
2013.12.19. 09:34

Ez milyen jó hsz Smooth44! Egyetértek!

Én kizárólag egy pertársaság miatt vagyok még FB-n. Amint lezajlik a dolog, törlöm magam. Telefonra meg eleve nem teszem fel és nem is szándékozom feltenni az fb-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Kajafun
2013.12.19. 09:40
Átálltam google+-ra, nem érint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kovatst
2013.12.19. 09:57
hogyne lehetne szabadulni tőle, nem kell használni és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Pete89555
2013.12.19. 10:01
Telefonon töröltem az alkalmazást pár hete, böngészőből is tökéletesen használható, és nem kényszerít a Qrva messenger letöltésére.
Szgépen meg adblock...

Google+ lehet egyelőre lehet jobb, de a google is szereti az arcodba nyomni a reklámokat, előbb-utóbb ott is ez elsz szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. LGx
2013.12.19. 10:29
maradok az irc-nél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.12.19. 12:48
És így alapozza meg a FB a G+ népszerűségét Amúgy nekem nincs semmi bajom az FB-vel, üzengetni teljesen jó mobilon, asztalin meg úgy is van adblock. De ha nagyon pofátlanok lesznek akkor úgy is átállnak majd az emberek. Nekem van G+-om bár nem használom, úgyhogy semmiből nem áll átállni arra. Amúgy az sem lenne rossz, csak senki sincs fent így nem éri meg használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Smooth44 nemle...
2013.12.19. 13:09
És a g+ nem jut erre a sorsra, igaz?
Teljesen feleslegesek ezek az oldalak. (vagyis azok lennének, ha az ismerőseim 60%-a nem csak ott lenne elérhető - mert van ugye mail címe, de csak a spameknek tartja fent és havonta nézi, vagy van whatsapp/viber/skype, de nem jelentkezik be...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.12.19. 14:00
térjünk vissza az Iwiw-re. Az legalább normális keresővel volt ellátva, és cserébe csak lassú volt. Meg persze dizájnban is jobb mint a fehér alapon kék csík benne a márkanévvel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller Smoot...
2013.12.19. 14:18
Akkor az ismerőseid 60%-aval ne tartsd a kapcsolatot, simple. Rájössz, hogy sokkal jobban jársz így, mert a fontos kapcsolataidra viszont több energiád jut, és nem vesztesz semmit.

Én ezt teszem. Azok az ismerőseim, akikkel csak 3 havonta félévente találkozom, megoldom ezt telefonon. Ír egy sms-t, vagy felhív amikor rámgondol. Akinek meg nem jutok eszébe és ők sem jutnak eszembe, azokkal minek próbáljam tartani a kapcsolatot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44 kisko...
2013.12.20. 08:29
Az ilyen jellegű "ismerőseim" visszaigazolásra várnak FB-on. Itt most olyanokról beszélek, akik külföldön élnek, de legalábbis vidéken. Bár gyakran a fővárosban élő haverokkal is alig találunk időt egy találkára. Természetesen a fennmaradó 40%-kal (bár így jobban belegondolva kicsit túlzó volt a szám, inkább fordított az arány) telefonon vagy személyesen (de legalább ezeken a gyorsüzenetes vackokon) tartható a kapcsolat.
A többieket meg apránként igyekszem átvezetni/átszoktatni használhatóbb csatornákra.

FB számomra már olyan, mint az RTLKlub vagy TV2 (vagy a csatornák 70%-a)... csak a f*s ömlik onnan. Tele reklámmal és olyan tartalmakkal, amiről elhitetik a felhasználóval, hogy ez őt szórakoztatja, erre szüksége van
Aztán csodálkozunk, hogy elhülyül a világ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. EpicTroll
2013.12.20. 12:34
Googlenak nem adta el de utána akarja csinálni a reklám tukmálást... okos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!