iPon Hírek

AVerMedia ExtremeCap U3: 1080p-s felvételek akár 60 FPS mellett is

Dátum | 2013. 12. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az AVerMedia kínálata egy újabb felvevőeszközzel bővült, amely HDMI és komponens videó bemeneten keresztül dolgozik, így többféle forrásból is képes videókat rögzíteni – akár 1080p-s felbontás és 60 képkocka/másodperces képfrissítési ráta mellett is, sőt, a videó folyamot akár tömörítetlenül továbbíthatja is.

Az ExtremeCap U3 egy kompakt eszköz formájában érkezik, amely 137,2 milliméter széles, 84,8 milliméter mély és 18,55 milliméter vastag, tömege pedig 182 gramm. A tetszetős ház meglehetősen ütőképes hardvert rejt, amely képes akár a 60 képkocka/másodperces képfrissítési rátájú 1080p-s videók rögzítésére is. Az új eszköz nevében az U3 jelölés az USB 3.0-s kapcsolatot jelöli, ugyanis a termék USB 3.0-s csatolófelület segítségével kapcsolódik az adott PC-hez vagy noteszgéphez.
Az újdonságnak köszönhetően a játékmenet rögzítésekor most már nincs szükség két monitor használatára – nem úgy, mint az USB 2.0-s megoldások esetében, amelyeknél az elégtelen adatátviteli sávszélességből fakadó nagyfokú késés miatt külön monitor kellett a játékhoz és külön monitor a felvétel ellenőrzéséhez. Az USB 3.0-s kapcsolat jóvoltából akár a videó rögzítő szoftver előnézeti ablakában is lehet játszani, hiszen a lag mértéke szinte észrevehetetlen. A rendszer egyébként USB 3.0-s diagnosztikai alkalmazással érkezik, amely az USB 3.0-s kapcsolat ellenőrzése után automatikusan képes beállítani az aktuális sebességhez legmegfelelőbb bitrátát. A rendszer több USB 3.0-s vezérlővel is ellenőrzötten kompatibilis, ezek között az Intel hetes sorozatú lapkakészleteinek USB 3.0 vezérlője, a Renesas USB 3.0-s vezérlői és Fresco USB 3.0-s vezérlői egyaránt jelen vannak.
USB 3.0 Diagnosis Tool
USB 3.0 Diagnosis Tool
Remek tulajdonság, hogy az ExtremeCap U3 DirectShow kompatibilis megoldásnak minősül, így gond nélkül együttműködik az XSplit, OBS és WireCast szoftverekkel, ezáltal könnyedén közvetíthető a játékmenet. A rendszer a VLC media Player és PotPlayer alkalmazásokkal szintén kompatibilis, csak úgy, mint a TwitchTV, Justin.TV és UStream platformokkal. Hab a tortán, hogy a szoftvercsomag a gyári alkalmazásokon kívül (AVerMedia RECentral, USB 3.0 Diagnosis Tool) Sony Vegas és Adobe Premiere Pro CS6 plugineket is tartalmaz, így a játékmenet tömörítetlen felvétele közvetlenül, egyszerűen és gyorsan szerkeszthető, ami nagyfokú szabadságot nyújt.

Az AVerMedia friss videó rögzítő/digitalizáló megoldása USB 3.0-s porton keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot és ugyanezen a porton keresztül továbbítja akár a tömörítetlen 1080p-s 60 FPS-es videófolyamot is. Az említett felbontáson kívül persze egyéb felvételi opciók is rendelkezésre állnak, ahogy azt már megszokhattuk. A videó felvételeket MP4 formátumban rögzíti a termék, méghozzá H.264-es és AAC kodekek használata mellett, a felvételek bitrátája pedig akár 30 Mbps-os is lehet. A rendszer működéséről a pofás kis ház tetején elhelyezett LED-es állapotjelző árulkodik. Az AVerMedia ExtremeCap U3 természetesen a december 13-tól hazánkban is megvásárolható PS4-gyel is kompatibilis – alig várjuk, hogy kipróbálhassuk őket együtt. Az ExtremeCap U3 rövidesen megérkezik a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 45 000 forint lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!