iPon Hírek

AVerMedia HomeFree TV: tévézés iOS és Android alatt

Dátum | 2014. 04. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AverMedia egy új, ötletes alkalmazással rukkolt elő, amely ingyenesen letölthető Androidra, illetve iOS-re. A HomeFree TV alkalmazás lényege, hogy segítségével az AverMedia TV Tunerrel felszerelt PC-hez egyszerűen és gyorsan kapcsolódhatnak a táblák, illetve az okostelefonok, méghozzá egyszerre maximum öten, így a PC-s vagy notebookos TV Tuner adását mobileszközökön is lehet élvezni.
Ahhoz, hogy a HomeFree TV appot használni tudjuk, szükség lesz egy PC-re vagy egy notebookra, amely fel van szerelve az alábbi felsorolásban szereplő TV tunerek valamelyikével. • A867R AVerTV Volar HD Nano, • A835 AVerTV Volar HD Pro vagy Green, • H727 AVerTV Capture HD (vagy AVer3D verzió), • H830 AVerTV Volar Hybrid HD sorozat, • M798B AVerTV Express 009 (a napokban jelenik meg), • A188 AVerTV Twinstar A fentiek valamelyikével rendelkező PC-re, illetve notebookra telepíteni kell egy apró, szinte láthatatlanul üzemelő alkalmazást, ami biztosítja a HomeFree app és a TV Tuner közötti összeköttetést. Ezután az adott mobileszközhöz be kell szerezni az Apple App Store-ból (iOS) vagy a Google Play Store-ból (Android) az ingyenesen letölthető HomeFree TV appot, amit nagyon könnyű beüzemelni, ha a PC-s TV Tunert előzőleg már beállítottuk. Az alkalmazásban ezután megjelenik a csatornalista. A rendszerhez összesen 5 mobileszköz csatlakozhat egy időben, így mindenki a saját mobileszközén nézheti a műsort. Fontos, hogy az 5 közül csak 1 eszközön lehet csatornát váltani, ami egy technikai limitáció következménye. Az appon belül egyébként a bitráta, illetve a hangerő is módosítható.
A HomeFree TV app által kínált előnyök több esetben is jól jöhetnek. Ha például a kertben, a hintán ülve szeretnénk megnézni kedvenc filmsorozatunkat akkor – megfelelő WiFi lefedettség esetén – gond nélkül, kényelmesen megtehetjük. Az app segítségével táblánkon akár főzés közben is megtekinthető a kívánt műsor, de az újítás egyéb esetekben is jó szolgálatot tehet.
Meglévő infrastruktúra esetén – kompatibilis AverMedia TV tunerrel felszerelt PC vagy notebook, WiFi-s router, okostelefon és/vagy táblagép – pár perc alatt beüzemelhető a HomeFree TV app, így azonnal élvezhetjük az általa kínált előnyöket. Aki nem rendelkezik AverMedia TV tunerrel, de lát fantáziát az említett megoldásban, egy AverTV Volar HD Pro USB stick beszerzésével költséghatékonyan, 10 000 forint alatti összegért cserébe beléphet a HomeFree TVapp felhasználók táborába. A HomeFree TV app az adott mobileszközhöz tartozó alkalmazás áruházból tölthető le, a PC-s kliensszoftvert pedig az adott TV Tuner hivatalos weboldalán, az AP blokkban találják az érdeklődők.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. meridaboy
2014.04.05. 09:08
5 user 1 időben, de csak az egyik irányít. Ok.
És ha több tuner van? (tegyük fel) tudom nincs, de tegyük fel.
Akkor hogy alakulnak a dolgok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XuChi
2014.04.06. 10:29
Ez mekkora egy baromság. Akkor lenne ennek értelme ha nem kéne közbeiktatni pc-t vagy notebook-ot. Ez így csak egy +eszköz ami fölösleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!