iPon Hírek

AVerTVHD Duet: PCIE TV kártya dupla tunerrel

Dátum | 2009. 07. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az AverMedia egy új tévé tunerrel jelentkezik, amely az asztali számítógépek tulajdonosainak kínál lehetőséget a földfelszíni digitális HD TV adások vételére. Az AverTVHD Duet névre keresztelt készülék két darab tunerrel rendelkezik, ami nagyfokú szabadságot kínál a felhasználóknak: segítségével lehetőség van egyszerre két különböző csatornán futó adások rögzítésére, sőt, akár azt is megtehetjük, hogy az egyik tv-adóról felvesszük az éppen zajló műsort, míg eközben egy másikat nézünk.

A Windows 7 kompatibilis újdonság nem a megszokott PCI, hanem a korszerűbb és gyorsabb PCI Express csatolófelület segítségével kapcsolódik a rendszerhez. A földfelszíni digitális tv adások vétele mellett (ATSC) lehetőség van a digitális, kábeltévén érkező adások vételére is (ClearQAM). Az AverMedia terméke támogatja a kép-a-képben (PiP) módot is. A szoftver átlátszó módot is kínál, így a tv-adás képe mögött az asztal is látható.

A friss terméket a gyártó a népszerű MediaCenter alkalmazással dobja piacra, amely rendkívül hasznos funkciókkal gazdagítja a rendszert. Az élő adás megállítására, visszatekerésére, sőt időzített felvételre is van lehetőség. A felvételeket a szoftver MPEG-2-es formátumban rögzíti. Az alkalmazás segítségével az elkészített felvételekből akár 320x240 pixeles felbontású, H.264-es videók is készíthetőek, amelyek lejátszhatóak iPod-dal, iPhone-nal vagy akár Sony PSP-vel, illetve egyéb hordozható médialejátszókkal is. A rendszer egyébként 1080i és 720p támogatást kínál a TV-nézéshez és felvételhez, a beállítható képarány pedig 4:3-as vagy 16:9-es lehet.

Az AverMedia újdonsága a fent említett szoftver nélkül 70 dollárba, még a MediaCenter alkalmazással együtt 90 dollárba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Destroy666
2009.07.01. 13:12
VISSZA A HIRHEZ

Ilyen tudású kártya (mind földfelszini, mind kábel TV vételére is alkalmas akár FullHD-ben, akár analogban) létezik PCMCIA foglalatosba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jadam92
2009.07.01. 16:16
a. HTPC be jóljön
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!