iPon Hírek

Az Abit elhagyhatja az alaplap piacot?

Dátum | 2008. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Abit a legfrissebb hírek szerint meglehetősen nehéz helyzetben van, így a gyártónak komoly elhatározásokra van szüksége, hogy túlélje a kritikus időszakot. A gyártó, aki az elmúlt idők folyamán a felhasználók rendkívül széles körében vált ismertté a kedvező ár/teljesítmény arányú alaplapjaival, úgy néz ki, hogy hamarosan kilép az alaplap piacról, ha a jelenlegi pozícióján és teljesítményén nem tud rövid időn belül javítani.

A DigiTimes információi meglehetősen rossz képet festenek az Abit jelenlegi helyzetéről. Az Abit az elmúlt idők folyamán nem volt képes versenybe szállni a többi másodosztályú alaplapgyártóval és az első osztályú nagyvállalatokkal, mint amilyen az ASUS is. A helyzetet tovább rontja az a tény is, hogy a vállalat szállítási teljesítménye idén rendkívül gyengének mutatkozik: a gyártó a tavalyi év folyamán úgy tervezte, hogy a szállítási mutatókat a 2-3 millió körüli darabszámról 2008-ra egészen 6 millióig növelik.

A DigiTimes forrásai szerint az Abit alaplap üzletágának fennmaradásáról a hamarosan megjelenő P45-ös lapkakészlettel felvértezett termékek dönthetnek.  Amennyiben az Abit P45-ös  újdonságai jól fogynak, akkor a gyártónak még van esélye kilábalni a mostani "gödörből" és egy ideig még jelen lehet az alaplap piacon. Ha az új alaplapok sem húzzák ki a vállalatot a pácból, azaz a mostani termékpalettához hasonlóan gyengén fogynak az újdonságok is, akkor az Abit-nak muszáj lesz felhagynia az alaplapok gyártásával és új termékek után kell néznie, amelyeket az Abit márkanév alatt tovább értékesíthet. Akárhogy is alakul, az Abit hivatalos álláspontja az, hogy az alaplapok fejlesztését és tervezését mindenképpen tovább folytatják.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. J.o.k.e.r
2008.05.28. 14:29
(Vendég_Morus007_* @ 2008 May 28, 13:26) Pedig van egypár jó alaplapja is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.05.29. 17:03
AX78...Az se a legjobb lap, legalábbis ha a Prohardver teszjét nézem...Gigabyte MA770-DS3 jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!