iPon Hírek

Az AC 2 motort használná a Shadow of Mordor? (FRISSÍTVE)

Dátum | 2014. 01. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

FRISSÍTÉS: Michael de Plater, a Middle-earth: Shadow of Mordor dizájn rendezője elmondta, hogy nem volt céljuk Assassin's Creedes hangulatot teremteni a játékban, legalábbis tudatosan nem. De Plater korábban a Ubisoftnál dolgozott kreatív rendezőként, mielőtt csatlakozott volna a Warnerhez és a Monolithoz, hogy a Shadow of Mordort elkészítse, az AC-hez azonban nem sok köze volt (Montpelierben dolgozott, míg az AC játékok egész máshol, a montreali stúdióban készültek). Amikor arról kérdezték, hogy milyen hatással voltak a Shadow of Mordorra az Assassin's Creed játékok, de Plater a következő választ adta: "Egyáltalán nem gondoltunk rájuk. Csak egy külső nézetes, nyitott világú akció kalandot akartunk készíteni. Most, hogy eljutottunk oda, hogy a lopakodás ill. a közelharc is bekerült a játékba, és az ellenséges vonalak mögött vadászol az ellenfelekre, jöttek elő ezek az összehasonlítások. Tudatosan egyáltalán nem törekedtünk ilyesmire." EREDETI HÍR: Charles Randall fejlesztő, aki az első két Assassin's Creed játékon is dolgozott úgy gondolja, hogy a Middle-Earth: Shadow of Mordorban olyan kódok és animációk szerepelnek, amelyeket még ő készített anno az Assassins's Creed 2-höz. A tegnap kijött játékmenetet bemutató előzetes megtekintése után Randall a következőket írta Twitteren: "Nézzétek srácok! Úgy tűnik Középfölde játékot készítettem!" Félreértés ne essék, Randallnak nagyon tetszett a Shadow of Mordor előzetes, és vádaskodni sem akar (az általa készített anyagok felett egyébként is a Ubisoft rendelkezik), csak egyelőre nem tudja, hogy a Ubisoft licencelte-e a Gyűrűk ura világában játszódó játékhoz a Monolithnak az Assassin's Creed motort, vagy annak egyes részeit. "Komolyra fordítva a szót, valaki meg tudná mondani, hogy kerültek a Assassin's Creed 2 kódok és egyebek ebbe a Middle-Earth: Shadow of Mordor játékba?" Randall főként a harci részeken és a levegőből történő orgyilkosságokon dolgozott az AC játékokban, az ő érdeme, hogy az utóbbiak egyáltalán bekerültek a játékba, mivel eredetileg ki akarták vágni őket. Amikor valaki felhívta rá a figyelmét, hogy szerinte a Shadow of Mordor inkább a Batman: Arkham játékokra emlékeztet, a következő választ adta: "Két évet töltöttem el azzal, hogy az AC2-t bámultam. Felismerem, ha látom." A tegnapi aprókban már láthattátok a Shadow of Mordor játékmenetét bemutató előzetest, de ide is betesszük. A sajtó képviselői már kapcsolatba léptek a Ubisoft és a Monolith illetékeseivel, frissítjük a hírt, amint megérkezik a válasz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. vivanto
2014.01.24. 18:39
Erről én is lazán megmondom, hogy AC2, pedig annyira nagyon nem is vagyok oda azért a trágyáért.

Viszont ennek mégis örülök, mert maga az AC stílusú gameplay tetszik, és itt úgy néz ki azt kapjuk egy teljesen más világban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. samu89
2014.01.24. 19:12
Most akkor mi van ha olyan mint az AC? Mindenki ezen pörög nekem videó alapján tetszik a játék és örülök, hogy ebbe a játékba is hasonló stílus fog várni, teljesen más környezetben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. LechooEdy
2014.01.24. 20:00
Én sem értem mi a baj, oké lopnak de játékban ez miért is lenne olyan nagy baj. Nekem az AC2 baromi monotonná vált, megdobják LotR feelingel és imádni fogom! Várom nagyon a játékot és pozitív vagyok, AC mozdulatok ide vagy oda, ez a játék nekem bejön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Tibike1993
2014.01.24. 20:10
EZ QRVA JÓ!!!!!!!! Azta mindenit Imádom mind az AC-t, PoP-t! Ez a játék stílus nekem nagyon bejön. Várós!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DogTheDog
2014.01.24. 20:27
Hat ja,budos nagy nyulas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. madcaptain
2014.01.25. 05:22
Jopofa, Pc-re is jon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kiskoller
2014.01.25. 09:02
Ez a játék eszméletlen érdekesnek tűnik, nem érdekel igazán hogy már létező motort használ, sőt, ez jó dolog, mert így a lényeges dolgokra tudnak fókuszálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Netere
2014.01.25. 12:24
Hát kíváncsi vagyok mennyi fog ebből megvalósulni. MErt ez így egyenlőre elég scripteltnek tűnik, annak ellenére hogy azt bizonygatja, hogy de nem az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2014.01.25. 14:07
Erről szerintem bármelyik gamer megmondja, hogy nagyon hajaz az AC2-re(szinte ugyan az a harc és ugyan olyan kezdetlegesen "darabos", jobb szót nem tudok rá, Relevations-ben volt a harc a legfolytonosabb, utána már csak vér effektek és kaszabolás ment az utóbbi részekben).

Nem baj, hogy lenyúlták, a történet vállalhatónak hangzik, játékmenet, grafika így biztos jó lesz, Ubisoft azt csinál a saját anyagaival, amit akar, nincs is miért aggódni nekünk gamereknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zsolt200
2014.01.26. 10:08
Azt akkor mi van ha innen-onnan lenyúlnak valamennyit ha egyszer úgy néz ki hogy jó játék lehet belőle? Én meg akkor azt mondom hog az Assasin's Creed egy az egyben Prince Of Persia koppintás, más skinekkel meg sztroival, de nem bánom mert az is egy jó játék sorozat lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Humbuk
2014.01.27. 07:58
Nyúlás: Ahogy a cikkből is kiderül, hogy nem alapvetően az a probléma, hogy "nyúltak", mert !!ötletet!! szoktak lopkodni egymástól, amit valljuk be nem igen lehet elkerülni. (Erre mondják, hogy klisé a filmekben)
De itt konkrétan kódról, animációról szól a dolog, ami "fizikai" lopás.
Értsd másképp: látok egy szép spoilert a kocsidon, haza megyek a műhelybe és megpróbálom lemásolni... Lopom az ötleted. Az azért mégis más, mintha odamennék a kocsidhoz és leszedném a spoilert és azt vinném el.

On: Ha megtudják csinálni, hogy ne legyen olyan monoton, mint az AC akkor vevő leszek rá, mert érdekes a sztori.
Ac4-ben is felüdülés volt a hajókázás, búvárkodás stb.
Pl: az Ac 2-t nem tudtam már végigtolni, mert amikor megláttam, hogy a harmadik város csak textúrában más(meg persze story), azon kívül minden ugyan az (küldik,tevékenységek) töröltem is a francba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester Humbu...
2014.01.27. 11:52
Az analógiád a lopásról erősen hibás, lévén a digitális világban a "lopás" folyamata alatt nem tűnik el az eredeti.
Most akkor azok is loptak akik Unreal 3as motort használtak? Vagy azok a modderek is loptak akik átszkineznek egy játékot? Vagy a mo-cap stúdióban ellopják a színész mozgását? ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk Szefm...
2014.01.27. 13:04
Véleményem szerint: Ha átszkinezel valamit és azt mondod, hogy az a te munkád, az lopás (amennyiben szerzői jog védi az eredeti módosítatlan tartalmat)

A digitális világban is létezik egy forráskód (kvázi "fizikai", igen az animáció is egy kódsorozat, amelyet egy egyén vagy azok egy csoportja szellemi termékként létrehoz.

Nyilván azért van némi fogalmad arról, hogy a programozás során egy témát többféleképpen is meg lehet közelíteni. Ezen megközelítésnek amennyiben különböző, más lesz egy picit a kódja is.
Ha úgy jutsz hasonló eredményre, hogy nem láttad az "eredeti" kódot, akkor csak ötletet lopsz és nem szellemi terméket.

Na most belemehetnénk abba is, hogy az ötlet az szellemi termék-e...

Nyilván nem vagyok ügyvéd, ahogy sok minden más ezen az oldalon, az enyém is csak magánvélemény.

Természetesen nem tűnik el az eredeti, de a fenti gondolatból kiindulva ha szórul szóra megegyezik valami, az nem véletlen.
Hiszen a sok megoldás közül, az , hogy pont megegyezzen kettő egy hosszabb kódnál, a nullához konvergál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. petya19
2014.01.28. 15:48
Ahogy az előttem is szólók írták, az nem baj ha ac2 motort használ legalábbis harcokra tuti, de a grafika egész jó , ha oda figyelnek az apróbb részletekre , esetleg a bug mentesítésre (ami nem szokott előfordulni csak utólagosan -.- ) akkor már jó, mert szeretem az ac-t szeretem a lotr-t ennél jobb egyelőre nem is kell ! Várós cím. Most fejlesztek majd gépet kosárba van már minden .) majd be rendelem aztán jöhet a game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!